Haber
2012-03-31 07:30:09
Genel Baskan Ahmet Gündogdu Anlatti Mustafa Elitas Kabul Etti: Ögretmenler Az Maas Aliyor

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu TV 24’te Yavuz Baydar’in moderatörlügünü yaptigi AÇIK GÖRÜS programina katildi. Ak Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, Yeni Safak Gazetesi Ankara Temsilci Abdülkadir Selvi ve Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoglu’nun hazir bulundugu programda, Genel Baskan Gündogdu’nun Mustafa Elitas’a ögretmenlerin maasinin düsük oldugunu hatirlatarak yönelttigi, “Ögretmenleri ne zaman seveceksiniz” sorusu üzerine Elitas, ögretmenlerin maaslarinin düsük oldugunu kabul etti.

Ahmet Gündogdu TV-24’te yapilan AÇIK GÖRÜS programina katilarak egitimin sorunlarina iliskin degerlendirmelerde bulundu. Gündogdu, 4+4+4 egitim sisteminin tartisildigi programda egitimin ana unsuru ögretmenlerin sorunlarina da degindi. Aralik ayinda Türk-Egitim-Sen Ankara Sube Baskanlarinin ziyaretinde sendika yetkililerine “Kardesim; doçent 2400 TL, ögretmen 1800 TL aliyormus, ne is yapiyorlar? Daha ne verelim? Git git gel. Begenmeyen baska is yapsin” dedigi iddia edilen, Türk-Egitim-Sen Yetkililerinin ögretmenlerin durumunu anlatma becerisini gösteremedikleri Mustafa Elitas'a, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu’nun mevcut durumu anlatmasi üzerine bu defa Elitas ögretmen maaslarinin düsük oldugunu kabul etti. Gündogdu’nun, “Hükümet olarak ücretli dersi yoksa göreve yeni baslayan ögretmenin maasi 1630 TL. Egitim Türkiye’nin en önemli meselesi, Sayin Basbakanin ifadesi o sekilde, sizin bu gayretlerinize göre o sekilde, bu en önemli meselenin lokomotifi, öncüsü, insacisi olan bu ögretmeni parasal ve sosyal olarak ne zaman seveceksiniz?” sorusu üzerine Mustafa Elitas, “Sayin Baskan çok önemli bir noktaya temas etti. Çok enteresan bir durum; bugün bu ülkede 9/1’den baslayan bir ögretmenin aldigi maasla 13/1’den baslayan bir hizmetlinin aldigi maas maalesef birbirine çok yakin, arada 30-40 liralik bir fark var” yanitini verdi.

Egitim-Bir-Sen camiasi olarak öncelikle Milli Egitim Bakanligi ve sonrasinda diger hükümet yetkilileri, Mustafa Elitas’in kabul ettigi, düsük olan ögretmen maaslarini en kisa sürede hak ettigi sekilde iyilestirmeye ve bu haksizliga artik bir son vermeye davet ediyoruz. 

sitenize eklemek için kod:

 <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cQu8l36tTBY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen