Haber
2012-03-03 06:29:40
Genel Baskan Ahmet Gündogdu TV 24’te Egitime Iliskin Degerlendirmelerde Bulundu

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, TV 24’te Yavuz Baydar’in Moderatörlügünü yaptigi Açik Görüs programinin konugu oldu. Gündogdu, kesintili egitim konusunun tartisildigi programda, kesintili egitim ve egitime dair diger sorunlar hakkinda degerlendirmelerde bulundu.

28 Subat sürecinde MGK’nin, aldigi dayatmaci kararla bu millete giydirdigi elbiseyi müktesep hak olarak saydigini belirten Gündogdu, “Bugün egitimin bu modeli tartisiliyor. 2010’daki 18. Milli Egitim Surasi’na geldi tartisildi, yüzlerce binlerce tartismasi var. Ama bu 8 yillik kesintisiz egitim getiriliyorken bir paket olarak bu millete dayatildi. Katsayi engeli bunun bir parçasiydi, basörtüsü yasagi bunun bir parçasiydi, imam hatipleri kapatalim diyemedikleri için bütün meslek liselerinin önünü kesmek bunun bir parçasiydi, imam hatiplerin orta kisimlarini kapatmak bunun bir parçasiydi. Dolayisiyla su anda kiz çocuklarini savunuyormus gibi koro olusturanlar da unutmamak lazim ikna odalariyla kizlarimizi bu ülkeden sürgün edenlerdi” ifadelerini kullandi.

“Alt yapi, yüzbinlerce daha ögretmen ihtiyaci olacak, su anda 40 binin 50 binin üzerinde ücretli ögretmen çalistiriliyor, ögretmenin bölgeler arasi dagilimi, tasimali egitim, ikili ögretim gibi konular nasil halledilecek bu da ayri bir konu” diyen Gündogdu, ”Ancak su andaki sistem bu millete darbenin bir parçasi olarak dayatilana göre çok sey sunuyor” seklinde konustu.

Alt komisyondan geçen taslak Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in yeterli gördügü bir taslak olmadigini da belirten Ahmet Gündogdu, “Ikinci 4 yillik egitimde açik ortaokul varken bundan vazgeçildi. Bu seçenek de olmaliydi, son 4 yilda açik lise koyulmus, interaktif bunu 4 yil beklemek zorunda birakilmamaliydik” dedi. 

videolari sitenize eklemek için kod:







MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen