Haber
2015-12-04 06:59:21
Genel Başkan Ali Yalçın, TV NET''e gündemi değerlendirdi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TVNET canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunanarak, "657 sayılı Kanun'la ilgili duruşumuz net. Kamu görevlilerinin iş durumunun siyasetçilerin  iki  dudağı arasına hapsolmasını istemiyoruz" dedi.
 

Hükümetin kurulmasıyla birlikte, yeni hükümetle ilk, 2015'in de son KPDK'sını gerçekleştirmiş olduklarını ifade eden Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan ilk toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. Yalçın, toplantıda hayata geçmesi gereken taleplerin sunumlar halinde bakana iletildiğini kaydetti. KPDK'da hizmet kollarına ilişkin taleplerin masaya yatırıldığını hatırlatan Yalçın, "Toplantıda, daha önceden kararı alınmış ancak fiili olarak hayata geçirilmemiş maddelerin hayata geçirilmesi için istişarelerde bulunduk. Bu maddeler arasında 4/C ve 4/B'lilerin kadroya alınması, yıpranma payının verilmesi, kamu görevlilerinin yıllık izinlerinin diğer seneye devrine ilişkin karar da var. Sayın bakan bizlere bu konularda da çalışmanın başlatıldığını söyledi. Bunun haricinde Toplu Sözleşmede mutabık kaldığımız, daha önce de Cumhurbaşkanının bizzat müjdesini verdiği fiili hizmet zammına ilişkin olarak da bilim kurulunun oluşturulduğu ve bir ölçüm üzerinden değerlendirme çalışmasının başlatıldığı belirtildi" diye konuştu.  
 

İş güvencesine dokunulmasına izin vermeyiz 
 

Yalçın, iş güvencesinin Memur-Sen'in kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak, "Biz, Kamu görevlilerinin gelir düzeylerini yükseltecek ve bu taleplerimizi sağlayabilecek verimliliğe vesile olacak her çalışmaya destek vermeye hazırız. 657 kanunuyla ilgili olarak iş güvencesinin esnetilmeye çalışılma hususunda duruşumuz net. Kamu görevlilerinin iş durumunun siyasetçilerin  iki  dudağı arasına hapsolmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.  
 

Türkiye doğru olanı yapmıştır
 

Yalçın, Türkiye-Rusya arasında yaşanan 'uçak krizine' de değinerek, Türkiye'nin angajman kurallarının ihlal edildiğini, defalarca uyarılmasına rağmen de rotasını değiştirmediğini bunun sonucunda da uçağın düşürülmesini meşru müdafaanın bir gereği olarak gördüğünü söyledi.
 

Merhamet tutumumuzu sürdüreceğiz
 

Suriye'de Rusya'nın büyük bir operasyon sergilediğini belirten Yalçın, "Bölgede Bayırbucak Türkmenlerinin açıkça mazur edildiğini görüyoruz. Türkiye'nin bu noktada Suriye halkının tamamına hitap eden bir duruş sergilediğini ve bütünlükten yana olduğunu görüyoruz. Ancak gelinen noktada Esed ve destekçilerinin bölünmeden yana olduğu görülüyor. Türkiye'nin en büyük emek hareketi olarak, merhamet ve hakkaniyetli tutumumuzu sürdüreceğiz" diye konuştu

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen