Haber
2012-05-08 07:30:31
Genel Baskan Ankara 2 No’lu Sube’nin Istisare Toplantisina Katildi

Ankara 2 No’lu Subemiz, isyeri temsilcileri istisare toplantisini, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun katilimiyla Kizilcahamam Asya Termal Tesisleri’nde gerçeklestirdi.

Altindag Ilçe Milli Egitim Müdürü Erol Bozkurt, Kalecik Ilçe Milli Egitim Müdürü Irfan Ülger, Akyurt Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Mesut Bayar, Ankara 3 No’lu Sube Baskanimiz Ilhan Eranil’in da katildigi toplanti,  Ankara 2 No’lu Sube Baskanimiz Cemil Erkan’in açilis konusmasiyla basladi.

Daha sonra kürsüye çikan Genel Baskan Ahmet Gündogdu, Egitim-Bir-Sen olarak hizmet bayragini devralip yola çiktiklari günden beri, egitim çalisanlarinin aklindan ve vicdanindan hiç ayri düsmediklerini ifade ederek, sunlari söyledi: “Kendimizi, bu ülkenin insanlarinin tasidigi deger disinda, uzaginda bir yere asla ve asla konumlandirmadik. Hiç bir zaman bu ülkenin dertlerine, toplumun ve egitim çalisanlarinin taleplerine gözümüzü kapamadik, kulaklarimizi tikamadik, tikamayacagiz. Millet idaresinin vesayet altina alinmasina asla riza göstermedik, göstermeyecegiz. Kimileri kapali kapilar ardinda hesap yaparken, biz kâh meydanlarda kâh görüsme masalarinda kâh televizyon ekranlarinda ve gazete sayfalarinda milletimiz ve kamu çalisanlarimiz adina hesap sorduk. Çözüm ürettik, mücadele ettik, direndik ve egitim çalisanlarimiz için kazanimlar elde ettik.”

Egitim-Bir-Sen’in, egitim hizmet kolunun yetkili sendikasi olarak toplu sözlesme masasindaki yerini aldiktan sonra toplu sözlesme masasina tasiyacaklari talepleri kamuoyuyla paylastiklarini hatirlatan Gündogdu, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum kurulusu olarak darbecilere sivil mahkemede yargi yolunun açilmasi hususunda 12 Eylül referandumunda ‘evet’e öncülük ettik. 12 Eylüllerde karanlik senaryolar yazip demokrasinin üzerine kan düsürenlerin, gençleri idam sehpalarina gönderenlerin hesap veriyor olmasini görmekten demokrasinin gelecegi adina umutlaniyoruz” dedi.

Egitimin, bir hak olmanin ötesinde her toplum için bir zorunluluk ve önemli bir kamu hizmeti oldugunun altini çizen Ahmet Gündogdu, “Bundan dolayi, devlet dedigimiz bu büyük organizasyon içerisinde yapilmasi gereken çok seyin oldugunun farkindayiz. Herkese bu hak teslim edilirken, dayatmaci olmadan, yatay geçislere imkân taniyan, toplum mühendisligi taslamadan, herkese olabildigi kadar olma ve gidebildigi kadar gitme sansi veren, insanimiza evrensel degerleri ve inancini tanima, yasama ve yasatma hakki veren  ‘zorlastiran degil, kolaylastiran; nefret ettiren degil, sevdiren’ bir anlayisla egitim sistemimizi düzenleme noktasinda yapilan çalismalara destek verdik ve bundan sonra milletimizin yararina yapilacak bütün çalismalara destek vermeye devam edecegiz” seklinde konustu

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen