Haber
2012-03-26 07:29:59
Genel Baskan Giresun Il Divan Toplantisina Katildi

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, son günlerde yasanan gelismelerin yeni Türkiye’nin degisim sancilari oldugunu belirterek, bu sürecin, demokrasi tarafini tutanlarla jakoben gelenegin savunucularini birbirinden ayirdigini söyledi.

Memur-Sen Giresun Il Temsilciligi’nin il divan toplantisina katilan Gündogdu, sendikal çalismalara ve gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin degisim sürecinde taraflarini çok net bir biçimde ortaya koyduklarini ifade eden Gündogdu, “Egitim sistemi, Anayasa ve Toplu Sözlesme mevzuatinda degisimler söz konusu. Bu konularda yerimiz ve safimiz belli olacak. Darbecilerin çarkina su tasiyanlarla, Imrali’ya, Silivri’ye selam gönderenlerle, millete selam verip milletin selamini alanlarin yönü ayni olmayacagina göre, bu üç konudaki yerimiz farkli olmak zorundadir” dedi.

12 Eylül 2010 referandumuyla Türkiye’nin yeni bir görünüme kavustugunu kaydeden Gündogdu, “12 Eylül referandumundan önceki Türkiye’ye eski Türkiye diyorum. Bürokratik oligarsinin, vesayetçi anlayisin, derin devletin hâkim oldugu, milleti göbegini kasiyan adamlar olarak ilan ederek 10 yilda bir haddi bildirilen ayipli Türkiye diyorum. 12 Eylül referandumunda, Allah’a hamd olsun, milletin devletine dogru yol alan yeni Türkiye olustu” seklinde konustu.

Sendikalasmanin önemine de deginen Gündogdu, geçmiste iyi örgütlenemedikleri için bunun sikintisini yasadiklarini, ancak son yillarda yaptiklari çalismalar sonucu bu eksikligi giderdiklerini vurgulayarak, “Bugün 600 bin üyemiz ile milletin atesine odun tasiyan kargalara, karga sendikaciligi yapanlara inat, milletin atesini söndürme sendikaciligi yapiyoruz. Bu, zülf-i yare dokunmak demektir. Bu, devletin milletle, milletin devleti ile barismasi demektir” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin gelecegini aydinlatmak için akademik çalismalar yaptiklarini anlatan Gündogdu, “Öyleyse biz farkliyiz. Farkimiz, yola çikarken verdigimiz kararda saklidir. Yola çikarken verdigimiz karar medeniyet degerlerimizde saklidir” diye konustu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen