Haber
2012-04-13 07:30:18
Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Hakaret Davasindan Kazandigi Tazminati Somalili Ögrencilere Burs Olarak Verecek

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun, bir internet sitesinde kendisinin yaptigi bir basin açiklamasinin altina, ailesine agir ifadeler ve hakaret içeren yorum yazilmasi nedeniyle açtigi davada, hakaret eden sahsa, sulh ceza mahkemesi 1.740 TL adli para, asliye hukuk mahkemesi ise 1.500 TL manevi tazminat cezasi verdi. Gündogdu, kazandigi tazminati üniversite egitimlerini tamamlamak için Somali’den Türkiye’ye getirilen Somalili ögrencilere burs olarak verecegini açikladi.

Genel Baskan Ahmet Gündogdu, 2009 yilinda islenen ve Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi ’nde görülen davada, bir internet sitesinde M.A.K’nin, kendisinin yaptigi basin açiklamasinin altina hakaret içeren yorum yaptigini belirterek M.A.K’den sikâyetçi oldu. M.A.K talimatla alinan savunmasinda, suçlamayi kabul etmeyerek haberin altinda bulunan rumuzu kendisinin kullandigini ve kullanilan mail adresinin kendisine ait oldugunu; ancak okulda çalistigini ve interneti bazen açik biraktigini, belirterek kendisinin haricinde birisinin kullanmis olabilecegini savundu.

Mahkeme, yaptigi inceleme sonrasinda her ne kadar M.A.K suçlamayi kabul etmemis ve kendisinin haberi olmadan bir baskasi tarafindan bu yorumun yapilmis olabilecegini savunmus ise de e-posta adresinin sifreli olmasi ve internet adresine yorum yapilirken bu sitelere giris için de ayrica bir sifre isteniyor olmasini göz önünde bulundurarak sanik savunmalarinin cezalandirilmaktan kaçmaya yönelik olduguna ve itibar edilemeyecegine hükmetti. Mahkeme, bu nedenlerle sanigin internet yoluyla Gündogdu’ya hakaret ettiginin anlasildigini belirterek sanigin geçerli maddeler geregince 1.740 TL adli para cezasi ile cezalandirilmasina hükmetti. Hakaret nedeniyle açilan manevi tazminat davasinda da M.A.K, Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafindan 1.500 TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, dava kararinin kendisine ulasmasindan sonra, kazandigi 1500 TL’lik tazminati, üniversite egitimlerini tamamlamak için Somali’den Türkiye’ye getirilen Somalili ögrencilere burs olarak verecegini açikladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen