Haber
2009-11-23 06:19:59
Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu Maliye Bakani Simsek’le Görüstü

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Maliye Bakani Mehmet Simsek ile görüserek, ‘Toplu Görüsme Primi’nin yeniden ödenmesi için yasal düzenleme yapilmasi ve KEY ödemeleri konusundaki düzenlemenin bir an önce tamamlanmasi sözü aldi.

 

Gündogdu, Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Ali Babacan ve Devlet Bakani Hayati Yazici ile görüsmelerinin ardindan Maliye Bakani Mehmet Simsek’le de görüserek kamu çalisanlarinin gündemindeki sorunlarin çözümünü istedi.

 

Maliye Bakani Mehmet Simsek, ziyarette yaptigi konusmada, Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilen ‘Toplu Görüsme Primi’ konusunda bir çalisma yürüttüklerini ve ilgili bürokratlarin incelemesinin ardindan bir düzenlemenin gündeme gelebilecegini söyledi. KEY ödemelerinde yapilacak düzenlemenin bir an önce gerçeklesmesi konusunda Memur-Sen’in talebini dikkate alacaklarini söyleyen Bakan Simsek, amaçlarinin uyumlu bir çalisma yürütmek oldugunu dile getirdi.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu ise yaptigi açiklamada, Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilen, ‘Toplu Görüsme Primi’ konusunda, Maliye Bakani Mehmet Simsek’e konunun tarafi olarak bilgi verdiklerini, çözüm için önerilerini sunduklarini kaydetti. Dünyanin hiç bir yerinde sendikali çalisanin, sendikasizdan daha az ücret almadigini söyleyen Gündogdu, bu adaletsizligin bir an önce giderilmesi gerektigini söyledi.

 

Ahmet Gündogdu, Maliye Bakani Mehmet Simsek’in yogun gündemi içerisinde Memur-Sen’in randevu talebine olumlu cevap vermesinin ve kamu çalisanlarinin talepleriyle ilgilenmesinin, çözüm adina kendilerini umutlandirdigini da dile getirerek, “Sayin Bakanimiz ve ekibinin, ‘Toplu Görüsme Primi’ konusundaki incelemelerini bir an önce bitirerek, sendikali kamu çalisanlarinin magduriyetini gidermelerini bekliyoruz” dedi.

 

Gündogdu, “Grev ve toplu sözlesme hakkimiz olmadikça, isteklerimizin gerçeklesmesi konusunda sorunlar yasiyoruz. Onun için, bu yilki toplu görüsmelerde birinci hedefimiz ‘toplu sözlesme ve grev hakki’ idi. 2010 yilinda grevli toplu sözlesmeli sendika yasasi talebimiz gerçeklestirilmezse, masaya oturmayacagimizi kamuoyuna açiklamistik” hatirlatmasinda bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen