Haber
2013-04-18 07:38:34
Genel Merkez Kadınlar Komisyonu İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu, güncel konuları değerlendirmek üzere bir toplantı yaptı.

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, görev değişiminden sonra ilk toplantısını Safiye Özdemir başkanlığında, başkan vekili Fatma Kurtçuoğlu, başkan yardımcıları Hatun Özkümüş, Hatice Kanan, Habibe Öcal, Ayfer Yılmaz, Ayşenur Kılıç ve diğer komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Toplantı’da, üye kayıt çalışmaları, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için başlattığımız eylemlilik süreci ve kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlar masaya yatırıldı.

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, darbe ürünü kamuda kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması amacıyla Memur-Sen tarafından başlatılan sivil itaatsizlik eyleminin, yasakların kaldırılmasıyla neticelenmesini beklediklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen’e üye kadın çalışan sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Özdemir, kadınların maruz kaldıkları insanlık dışı muamelelerin ve hak ihlallerinin son bulması için örgütlenmesinin önemine dikkat çekerek, “Bunun için, yıllardır kadınların uğradığı zulmün bitmesi için mücadele veren Eğitim-Bir-Sen çatısı altında bir araya gelerek, bu ailenin daha da güçlenmesini sağlamalıyız” dedi.

Özdemir, Türkiye’nin özgürleşmesi ve sivilleşmesi adına atılan adımların sağlamlaştırılması, kazanımların korunması ve yeni kazanımların elde edilmesi için Milli Eğitim’de ve üniversitelerde görev yapan bütün kadınları Eğitim-Bir-Sen ailesine katılmaya davet etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen