Haber
2012-12-21 06:34:31
Genel Merkez Yöneticilerimiz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü’nü Ziyaret Etti

 

Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, Genel Başkan Yardımcılarımız Esat Tektaş, Teyfik Yağcı ve İstanbul Şube Başkanlarımızla birlikte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

İstanbul’un eğitimde yaşadığı sorunlarla ilgili Milli Eğitim Müdürü Yıldız’dan bilgi alan Ahmet Özer, İstanbul’un yaklaşık 3 milyon öğrenciyle Türkiye’de en çok öğrencinin bulunduğu il olduğunu belirterek; “İstanbul Türkiye’deki toplam 17 milyon olan öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 18’ine sahip bulunuyor. Bu açıdan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü çok önemli ve büyük bir sorumluluğa sahip. Uygulamaya geçilen 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle birlikte özellikle İstanbul’da okullaşmaya olan ihtiyaç daha da artmıştır. Yeni eğitim sisteminden verimli sonuç alınması için alt yapıdaki derslik sayılarının artırılması, öğretmen ihtiyacının karşılanması gibi eksikliklerin biran önce giderilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. Genel Merkez ve İstanbul Şubeleri olarak İstanbul’un yüksek nüfusunun oluşturduğu olumsuzlukların farkında olduklarını vurgulayan Özer, bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için çözüm üretmeye hazır olduklarını dile getirdi.

 

Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise İstanbul’da okullaşmanın hızla devam ettiğini ifade ederek, “Okullarımızın ikili öğretimden kurtulup normal eğitime geçmek için yoğun çaba sarfediyoruz. Eğitim-Bir-Sen sadece tenkitleriyle değil, çözüm önerilerileriyle de eğitimin kalitesine, sorunların çözümüne katkıda bulundu. Bizler de her zaman eğitimin genel yetkili sendikası olarak paydaşı olarak gördüğümüz Eğitim-Bir-Sen’in eleştiri ve önerilerini dikkate aldık, bundan sonra da almaya devam edeceğiz” dedi. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen