Haber
2009-03-04 06:18:51
Genel Merkez Yöneticilerimizin Subelerimizle Bulusmasi Sürüyor

Genel Merkez yöneticilerimiz, Türkiye’yi karis karis gezmeye devam ediyor. Genel Merkez yöneticilerimiz, Ilçe temsilcilerimizin katilimiyla gerçeklestirilen Il Divan toplantilarina istirak ederek, istisarelerde bulundular. Bu çerçevede Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Izmir, Manisa; Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Erzincan, Erzurum, Bayburt; Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Mardin, Sirnak; Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Mus ve Bingöl subelerimizin Il Divan toplantilarina katildilar.

 

Eylem Kültürünü Tükettiler

Izmir Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni Hasan Saglam Ögretmenevi’nde yapti. Genel Sekreterimiz Halil Etyemez’in katilimiyla gerçeklestirilen toplantiya, Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Ilçe Temsilcilerimiz, Sube Denetleme ve Disiplin kurullari baskanlarimiz ile Üniversite ve Yurt-Kur temsilcilerimiz katildi.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, önceki yillarda yetkiyi elinde bulunduran sendikalardan bazilarinin toplu görüsme masasini terk ederek, çözümü sokaklarda aradiklarina dikkat çekerek, “Böylece sendikalarin eylem kültürünü tükettiler. Sendikacilik, yapilan her yeni düzenlemeyi mahkemeye tasimak demek degildir. Olumsuzdan hareketle, çalisanlar lehine olumlu kazanimlar elde etmek mümkün degildir. Toplu görüsme masasina sendikamizin yetkiyi alarak oturmasinin tüm egitim çalisanlarinin haklarinin korunmasi ve iyilestirilmesi bakimindan çok önemli olacaktir” diye konustu.

 

Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak ise, üye çalismalarinin bütün kurumlarda tüm hiziyla devam ettigini bildirerek, sunlari ifade etti: “Büyümemizi hazmedemeyen rakip sendikalar bizi karalamak yerine egitim çalisanlarinin sorunlarina odaklansinlar. Nefeslerini bosuna tüketmesinler. Biz çalisanlarin sesini dinliyoruz. Onlar da bizi tercih ediyor. Bu sese ses ekliyorlar, destek veriyorlar. Bizi yetkili sendika yapmaya kararli görünüyorlar.”

 

Daha sonra Ilçe Temsilcilerimiz söz alarak, yetkiyi almaya odaklanilan son süreçte bu amaca yönelik neler yaptiklari ve önümüzdeki ayda gerçeklestirecekleri faaliyetleri anlattilar.

 

Egitim Çalisanlarinin Sorunlari Ivedilikle Çözüme Kavusturulmalidir

Manisa Subemizin Il Divan Toplantisi’nda üyelerimizle biraraya gelen Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, egitim hizmet kolunda yasanan temsil krizinden egitim çalisanlarin rahatsiz oldugunu belirterek, “Bu rahatsizlikla birlikte sendikamiza bir yönelis baslamistir. Egitim çalisanlarinda, sorunlarinin çözümünün Egitim-Bir-Sen’in yetkili olmasiyla daha kolay ve hizli bir sekilde saglanacagina dair bir kanaat olusmustur” dedi.

 

Egitim herkesin önceligi olmasi gerektiginin altini çizen Etyemez, “Egitim sisteminin ve dolayisiyla ögretmenlik mesleginin sorunlarinin çözümü için, ögretmenlerin yurtiçinde istihdamlari konusunda saglikli bir insan gücü planlamasi yapilmali, gelecekte hangi niteliklerde ve sayida ögretmene ihtiyaç duyulacagi ve bunlarin nasil karsilanacagi önceden belirlenmelidir. Egitim; hizmetlisi, memuru, soförü, ögretmeni ve idarecisiyle bir bütündür. Sorunlarin çözümüne yönelik atilacak adimlarda bu bütünlük göz ardi edilmemelidir” ifadelerini kullandi.  

 

Konusmasinda, Türkiye’nin gündemine iliskin degerlendirmelerde de bulunan Etyemez, darbeye niyet eden, kaotik ortam meydana getirmek suretiyle zemin hazirlama gayreti içerisinde olan Ergenekonvari karanlik yapilanmalarin temizlenmesi gerektigini ifade ederek, “Ülkemiz, darbelerle anilan bir ülke olmaktan artik kurtarilmalidir. Milletimiz, hangi görüsten olursa olsun, birbiriyle kenetlenmeli, kendisini yok sayan yaklasimlar karsisinda gögsünü siper edecek kuvvet ve kudreti mutlaka edinmelidir” seklinde konustu.  

 

Darbelerin Sarstigi Insanlardan Özür Dilenmelidir

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Erzincan, Erzurum 1 ve 2 ile Bayburt subelerimizin Il Divan toplantilarina katildi.

 

Erzurum 2 No’lu Subemiz, Il Yönetim Kurulu, Disiplin ve Denetleme kurullari, Ilçe ve Merkez Ilçe temsilcilerinin katilimiyla Il Divan Toplantisi’ni gerçeklestirdi. Sube Baskanimiz Zinnur Simsek’in baskanlik ettigi toplantida konusan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, 28 Subat sürecinde inançli insanlara yönelik adeta bir cadi avinin baslatildigini kaydederek, söyle konustu:

 

“Hapse atilan, isine son verilen, sürgün edilen, asagilanan on binlerce insan, 28 Subat’in üzerinden 12 yil geçmis olmasina ragmen hala devletinden uzanacak bir sefkat elini beklemektedir. Darbelerin sarstigi insanlardan özür dilenmeden darbelerle hesaplasmak mümkün degildir.”

 

Milleti merkeze alan sivil bir Anayasa’nin hazirlanmasini isteyen Battal, buna paralel olarak Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nun da örgütlenmeyi kolaylastiracak, toplu sözlesmeli ve grevli demokratik bir yasa haline getirilmesi gerektigini dile getirerek, “Kamu çalisanlarina vaat edilen toplu sözlesme hakki, yokluguna tahammülde zorlandigimiz ve saglanmasi konusunda israrci olacagimiz olmazsa olmazimizdir” ifadesini kullandi. 

 

Toplantida, yapilan faaliyetler degerlendirilerek, önümüzdeki dönemde yapilabilecek etkinlikler konusunda görüs alisverisinde bulunuldu.

 

Kalkinmada Öncelikli Yörelerde Çalisanlara ‘Tazminat’ Verilmelidir

Mardin Subemiz, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim’in katilimiyla Il Divan Toplantisi’ni Ögretmenevi’nde yapti.

 

Il ve Ilçe Yönetim Kurulu üyelerimizin yanisira Memur-Sen Il Temsilcisi Mustafa Aydin’in da katildigi toplantida konusan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, egitimin tasiyicisi olan egitim çalisanlarinin görevinin basina sorunsuz gitmesi halinde, egitimdeki sorunlarin en aza inecegini söyledi. Kalkinmada öncelikli yörelerde ihtiyacin karsilanamamasi dolayisiyla ögretmenlerin bu yörelere zorunlu olarak gönderildigine dikkat çeken Yildirim, “Buna ragmen açik kapatilamamaktadir. Ögretmenlerin söz konusu yörelerde çalismasi için tesvik uygulanmalidir. Bunun için de kalkinmada öncelikli yöre tazminati verilmelidir. Bu uygulama, sorunu büyük oranda çözecektir. Bu yörelerde çalisan ögretmenlerin çocuklarina egitim bursu verilmesi uygulamasina da gidilmelidir” degerlendirmesinde bulundu.

 

Ergenekon Çetesi, 28 Subat ve darbelere göndermelerde bulunan Yildirim,Birçok sorunun çözülemeyisinin temel sebebi, antidemokratik sürecin ürünü olan bugünkü Anayasa’dir. Bireyin, toplumun, kurumlarin reflekslerini dikkate almadan zorlamayla hazirlanan Anayasa miadini çoktan doldurmustur. Milleti kucaklayan, demokratik, özgürlükçü ve sivil bir Anayasa mutlaka çikarmalidir” diye konustu.

 

Sube Baskanimiz Hasan Ekinci ile Memur-Sen Il Temsilcisi Mustafa Aydin’in da birer konusma yaptigi toplantida, ilçe temsilcilerimiz mevcut durumlarini, hedeflerini ve sendikal sorunlarla ilgili görüslerini ifade ettiler.

 

Yildirim, daha sonra Sirnak Temsilciligimizin Cizre’de gerçeklestirilen Il Divan Toplantisi’na istirak etti.

 

Yetkiyi Almak Için Çalismalarimizi Sürdürüyoruz

Mus Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin katilimiyla Zümrüt Otel’de gerçeklestirdi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Çakirci, egitim hizmet kolunda yetkili sendika olmak için çalismalarini sürdürdüklerini söyledi. Ögretmen açigi sorununun, on binlere ihtiyaç duyulacak sekilde varligini devam ettirmesine ragmen bu açigin sözlesmeli, vekil, ücretli ögretmen alimiyla kapatilmaya çalisildigini anlatan Çakirci, “Ögretmenin vekili, sözlesmelisi, ücretlisi olmaz. Vekil ve ücretli ögretmenlik uygulamasina son verilmeli, mevcut sözlesmeliler de derhal kadroya geçirilmelidir” seklinde konustu.

 

Sube Baskanimiz Bayram Güler ise, toplantinin amacinin, Egitim-Bir-Sen’i Mus’ta birinci yapmak için yapilmasi gerekenler konusunda fikir üretmek oldugunu bildirdi. Ilde etkili olduklarini belirten Güler, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hem halkimiz hem üyelerimiz bizlere güven duymaktadir. Bizim isimiz hizmet sendikacigidir, kardesliktir, baristir. Üyelerimizin sorunlarini sürekli dinleyip kavga ile degil, diyalog yolu ile çözmeyi tercih ediyoruz. Bu olmazsa, alanlara çikmaya da haziriz. Hiçbir siyasi partinin kuyrugu ve arka bahçesi degiliz. Dogrularin yaninda, yanlislarin karsisindayiz.”

 

Güler, üyelere aidiyet duygusunun kazandirilmasi için çaba gösterilmesi gerektigini vurgularken, yaptiklari çalismalara da degindi.

 

Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Bingöl Subemizin Ögretmenevi’nde gerçeklestirdigi Il Divan Toplantisi’na da katildi. Memur-Sen Il Temsilcisi Abdurrahman Ensari, Sube Denetleme ve Disiplin kurullari, Ilçe temsilcileri ve Yönetim kurullari ile Yurt-Kur ve Bingöl Üniversitesi temsilcilerinin hazir bulundugu toplantida konusan Çakir, egitim çalisanlarinin tedavi ve geçici görev yolluklarini alamadigini kaydetti. Çakirci, Egitim çalisanlarinin hakki olan geçici görev ve tedavi yolluklarinin bir an önce ödenerek, magduriyetlerin giderilmesi çagrisinda bulundu.

 

Sube Baskanimiz Yunus Kava, yaptigi konusmada, egitim hizmet kolundaki temsil krizinin ancak Egitim-Bir-Sen’in yetkili olmasiyla asilabilecegini vurguladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen