Haber
2011-01-10 06:22:22
Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz Subelerimizin Il Divan Toplantilarina Katildilar

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, subelerimizin ger- çeklestirdikleri Il Divan toplan- tilarina katilarak, sendikamizin 2011 yilina iliskin yol haritasini çizdiler.

 

Bu kapsamda, Genel Sek- reterimiz Halil Etyemez, Mersin Subemizin; Genel Teskilat- lanma Sekreterimiz Erol Battal, Balikesir Subemizin; Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Sivas Subemizin; Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Sakarya Subemizin Il Divan Toplantisi’na katilirken, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer ise, geçirdigi kalp krizi sonucu hayatini kaybeden Agri Sube Teskilatlanma Sekreterimiz Salih Akdogan’in cenaze törenine istirak ettikten sonra Erzurum’a geçerek, 1 ve 2 No’lu Sube yöneticilerimizle bir araya geldi.

 

Sorunlarin Çözümüne Katki Sunmayi Sendikal Görevimiz Sayiyoruz

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, egitim sistemimizin, üyelerimizin, tüm hizmet kolu çalisanlarinin, ülkemizin ve tüm insanligin geleceginin sorumlulugunu üzerlerinde hissederek sendikacilik yaptiklarini ifade ederek, “Var olan sorunlarin çözümüne katki sunmayi sendikal görevimiz sayiyor; sorunlarin çözümünü ise, çerçevesini devletin çizdigi ve çerçevesi devlete karsi çizilen sendikacilik anlayisiyla degil, hak, adalet, özgürlükler ve degerler merkezli bir anlayisla yaptigimiz organizasyonlarla, eylem ve etkinliklerle gerçeklestiriyoruz” dedi.

 

Etyemez, Mersin Subemizin Isyeri Temsilcileri Toplantisi ve Il Divan Toplantisi’na katildi. Burada konusan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, sendikal hizmet anlayislarinin gereklerini yerine getirme adina çok önemli kazanimlara imza attiklarini belirterek, “Hizmet kolu çalisanlarinin takdirini kazanan; dolayisiyla sendikamiza olan güven ve sempatiyi artiran birçok organizasyonun ev sahipligini yaptik, birçok eylem ve etkinligin öncüsü olduk. Bu hizmet anlayisina karsilik olusan güven ve sempati sonucu üye sayisi her geçen gün artan sendikamiz, son iki yilda MEB’de yetkili sendika olarak katildigi Kurum Idari Kurulu’nda aldigi ve birçogu uygulamaya konulan kararlarla da sendikaciligin hak arama ve ayni zamanda aranan haklari alabilme kurumu oldugunu ispat ederek, bugün 160 binleri bulan üye sayisiyla ülkemizin de en büyük sendikasi olmustur” seklinde konustu.

 

Türkiye’nin artik darbecilerin cirit attigi bir ülke olmaktan çikarilip, temel insan hak ve özgürlüklerinin kâmil manada yasandigi bir ülke olmasini, sivillesmesini ve demokratiklesmesini istediklerini kaydeden Etyemez, söyle konustu:

“Çagdisi anlayis ve uygulamalarla, özellikle basörtüsü yasakçiligiyla kadinlarimizin ve kizlarimizin egitim görmelerinin, kamu hizmeti vermelerinin engellenmesini istemiyoruz. Hak ve özgürlüklerin anayasal güvence ile dokunulmazliginin saglanmasini istiyoruz.  Son yapilan ve sendikamizin aktif olarak ‘evet’çilerin safinda yer almasiyla sonuçlanan referandumda yapilan kismi sivillesmenin daha genis anlamda sürdürülmesinin yararina inaniyor, bu yönde atilacak adimlara, yapilacak girisimlere bundan önce oldugu gibi, destek verecegimizin bilinmesini istiyoruz.”

 

Sayisi her geçen gün artmakta olan üniversitelerde yetismis ögretim üyesine ihtiyacin had safhada olduguna dikkat çeken Etyemez, “Üniversitelerde kisitli imkânlarla görev yapan ögretim üyelerinin akademik çalismalarinin aksamamasi, gerek kendi çalismalarinin verimliligi gerekse vermis olduklari egitim-ögretimin kesintiye ugramamasi açisindan büyük önem arz etmektedir. Olumsuzluklarin yasanmamasi için askerlik hizmetini Milli Egitim Bakanligi emrinde asker ögretmen olarak yerine getiren ögretmenler gibi, ögretim üyelerinin de temel askerlik egitimlerinden sonra askerlik hizmetini akademisyen ihtiyaci olan üniversitelerde yerine getirmelerine imkân saglanmasi gerekmektedir. Ayrica egitim-ögretim hizmetinin aksamamasi için ögretmenlerin askerlikleriyle ilgili yeni bir düzenleme yapilmalidir. Yapilacak yeni düzenleme ile sözlesmeli ögretmenlerin yaz tatilinde bir aylik temel egitimden sonra askerliklerini asker ögretmen olarak görev yerlerinde yapabilmelerine imkân saglanmalidir. Yeni düzenleme ile simdiye kadar kadrolu ögretmenlerle ilgili kismi uygulamanin tüm kadrolu ögretmenleri kapsayacak sekilde genisletilerek yaz tatilinde bir aylik temel egitimin sonunda, vatani hizmetini görev yerlerinde yedek subay ögretmen olarak yapabilmelerine imkan verilmelidir” seklinde konustu.

 

Agri Sube Teskilatlanma Sekreterimiz Salih Akdogan Son Yolculuguna Ugurlandi

Geçirdigi kalp krizi sonucu vefat eden, Agri Merkez Baloluk Ismet Bulut Ilkögretim Okulu Müdür Yardimcisi ve Sube Teskilatlanma Sekreterimiz Mehmet Salih Akdogan, Agri Merkez Camii’nde ögle namazini müteakip kilinan cenaze namazindan sonra Merkez Kabristani’nda topraga verildi.

 

Cenaze törenine, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Belediye Baskani Hasan Arslan, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz, Sube Baskanimiz Süleyman Gümüser, Sube yöneticileri, Ilçe temsilcilerimiz Nuri Ceyhan, Kinyas Kaya, H. Suat Yilmaz, Cihan Demir, Mehmet Göksu, M. Sebih Özden, Muhlis Erogul ile Ilçe Yönetim Kurulu üyeleri, Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Sube müdürleri, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Erzurum 2 No’lu Sube Baskanimiz Zinnur Simsek ve Sube Yönetim Kurulu üyeleri, ögretmen arkadaslari, egitim camiasindan çok sayida çalisan, sevenleri, akrabalari ve üyelerimiz katildilar.

Özer, daha sonra Erzurum’a geçerek, Erzurum 1 ve 2 No’lu Sube yöneticilerimizle biraraya geldi.

 

Oyunu Seyreden Degil, Oyuna Yön Veren Taraftarlariz

Balikesir Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal’in katilimiyla Pamukçu Asya Termal Otel’de yapti.

 

Subemizin önümüzdeki dönemde izleyecegi stratejinin belirlendigi toplantida bir konusma yapan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Egitim-Bir-Sen’in su an Türkiye’nin en büyük ve etkili sendikasi oldugunu ifade ederek, “Üye sayimiz su an 160 bini bulmustur. Bu, tamamen siz degerli arkadaslarimizin çalismalari ve sendikamizin ilkeli durusu, memleketini ve insanini düsünen çalismalariyla olmustur. Yoksa birileri gökten bize üye yagdirmis degildir. Egitim-Bir-Sen, bu ülkenin en demokratik, tarafsiz, disaridan müdahalelere kapali sendikasidir. Bazilari bizi iktidar yandasi olarak yaftaliyor. Dogru kimden gelirse, dogrudur; bu iktidardan da muhalefetten de gelebilir. Yanlis kimden gelirse gelsin, yanlistir; iktidardan da muhalefetten de gelse, yanlistir. Biz her zaman kimden geldigine bakmaksizin dogrunun yaninda, yanlisin karsisinda durduk, durmaya da devam edecegiz” diye konustu.

 

12 Eylül referandumunda Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak taraf olduklarini kaydeden Battal, sunlari söyledi:

“Özgürlüklerden, haklardan, de- mokratiklesmeden yana taraftik. Eger bu tarafliksa, evet bizler ülkenin demokratiklesmesi, özgür- lüklerin alaninin genislemesi, haklarin anayasal koruma altina alinmasi, güçlü hukuk konularinda çok iyi taraftariz. Seyirci degil, taraftariz. Sesi gür çikan, oyunu seyreden degil, oyuna yön veren taraftarlariz.”

 

Balikesir Sube Baskanimiz Ibrahim Etem Yilmaz, 2011 yilinda hedeflerinin Egitim-Bir-Sen’i yetkili sendika yapmak oldugunun altini çizerek, sözlerini söyle sürdürdü: “Bu toplantida sizlerle 2011 yili için bir yol haritasi belirleyip çalismalarimizi bu yönde planlayacagiz. Özellikle Kadinlar Komisyonu’nu olusturarak, bayan üyelerimize yönelik ‘ne gibi çalismalar yapabiliriz’in cevabini aramaliyiz. Çünkü su an egitim çalisanlarinin yarisi bayanlardan olusmaktadir.”

 

Sendikalarin öncelikli görevlerinden birinin, üyelerinin ekonomik ve sosyal haklarini savunmak oldugunu anlatan Yilmaz, “Bugün toplu sözlesme hakkinin kazanilmasi tamamen Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in mücadelesi ile olmustur. Rakiplerimiz bu hakkin kazanilmasinda kilini bile kipirdatmamis hatta engellemeye çalismislardir” ifadelerini kullandi.

Toplanti, Ilçe temsilcilerinin görüs ve önerilerini dile getirmeleriyle sona erdi.

 

Demokratik Standartlari Yüksek Bir Ülkede Yasamayi Hak Ediyoruz

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Sivas Subemizin Ögretmenevi’nde yaptigi Il Divan Toplantisi’na katildi.

 

Burada gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Esat Tektas, ülkemizin darbecilerin cirit attiklari bir ülke olmaktan çikarilmasi gerektigini defalarca dile getirdiklerini ifade ederek, insanimizin demokratik standartlari yüksek bir ülkede yasamayi hak ettigini vurguladi.

 

Bir televizyon kanalinda yayin- lanmaya baslayan ‘Muhtesem Yüzyil’ isimli diziyle ilgili tartismalara da deginen Tektas, söyle konustu: “Yüzyillar boyunca üç kitada hüküm süren ecdadimizi karalayan sahnelerin olmasini kiniyoruz. Sendikaciligi degerler merkezli düsünen ve yürüten Egitim-Bir-Sen, mazimizi de en önemli degerimiz saymakta ve sahiplenilmesinin geregine inanmaktadir. Bilinen devlet organizasyonlari arasinda vizyoner açidan ve misyon sorumlulugu bakimindan daha genis bir yapi ve mana ifade eden Osmanli Devleti’nin ve özellikle en güzide padisahinin sözde harem vurgusuyla gösterilmesi asla dogru bir yaklasim degildir.”

 

Tektas, üniversitelerin ögretim elemani açiginin giderek arttigina dikkat çekerek, ögretim üyelerinin askerlik hizmetlerini ihtiyaç olan üniversitelerde yapmasini istediklerini, konuyla ilgili taleplerini de hem Yüksekögretim Kurulu Baskanligi’na hem de Milli Savunma Bakanligi’na ilettiklerini söyledi.

 

Sivas Sube Baskanimiz Ilhan Karakoç, sözlerine, Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’i, ölümünün 11. yildönümünde rahmetle ve minnetle anarak, basladi.

 

Karakoç, sendikamizin, 18. Milli Egitim Sûrasi’na, yaptigi çalisma ve sundugu katkilarla damgasini vurdugunu, “Türkiye’de Ortak Bir Kimlik Olarak Ötekilik” basta olmak üzere egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlariyla ilgili birçok arastirma gerçeklestirdigini kaydetti. 

 

Üçüncü dönem Sube yöneticiliginde bulunan Ömer Faruk Tastan ve Murat Daricik’in yani sira Ilçe temsilciligi görevlerinde bulunanlara plaket takdimiyle devam eden toplantida, Ilçe temsilcileri söz alarak yapacaklari faaliyetleri, üye hedefleri ve sendikadan dilek ve temennilerini dile getirdiler.

 

Kazanilan Her Üye Milletimize Birer Hizmettir

Sakarya Subemizin Il Divan Toplantisi, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Memur Sen Il Temsilcisi Yusuf Ilker Sahin, Ilçe Temsilciler ve yönetim kurulu üyelerinin katilimiyla SAKVA Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirildi.  

 

Toplantida  bir konusma yapan Ramazan Çakirci, 2010 yili toplu görüsme masasinda Konfederasyonumuz Memur-Sen’in 4+4 maas zammi, 80 TL ek ödeme, 20+20 aile yardimi ödenegi artisi, 3 ayda bir 45 TL toplu sözlesme primi, sözlesmeli ögretmenlerin aile yardimi almasi gibi çok önemli kazanimlara imza attigini belirterek, Egitim-Bir-Sen olarak katildiklari 18. Egitim Surasi’nda ise, Milli Güvenlik dersinin brans ögretmenleri tarafindan okutulmasi, kesintisiz zorunlu egitimin kademeli olarak 13 yila çikarilmasi gibi çok önemli kararlarin alinmasini sagladiklarini, ögretmenlerin kademeli olarak sözlesmeli yapilmasi ve bes yilda bir psiko-teknik teste tabi tutulmasi gibi önergeleri ise engellediklerini dile getirdi.

 

Sakarya Sube Baskanimiz Oguzhan Özkan, Egitim-Bir-Sen’in sürekli olarak büyüyen, büyüdükçe ülkemizin normallesmesine ivme kazandiran bir sendika oldugunu kaydederek, “Bu nedenle sendikamizi büyütmek ugruna atilacak her adim, kazanilan her üye ülkemizin demokratiklesmesine birer hizmettir. Bu çaba sadece sendikamiz organlarinda görev alanlarin degil, sendikamiza gönül veren herkesin birlikte omuzlayacagi bir yüktür. Birlik ve beraberlik içinde emin ellerden aldigimiz sendikamizi daha etkin, daha güçlü bir sendika olarak devretmenin onurunu yasamak istiyorsak, gücün ancak birlikte çalismaktan ortaya çikacagini unutmamaliyiz” degerlendirmesinde bulundu.

 

Toplantida söz alan Ilçe temsilcilerimiz ise, 2010 yilinda yaptiklari ve 2011 yilinda yapmayi planladiklari faaliyetlerle ilgili bilgiler verdiler.

 

Çakirci, Saglik-Sen’in, 8-9 Ocak 2011 tarihlerinde Kizilcahamam’da yapilan Genel Kurulu’nda Divan Üyeligi de yapti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen