Haber
2009-06-26 07:19:24
Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, Üyelerimizle Piknikte Bulustu

Genel Baskanimiz ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, subelerimizin geleneksel hale getirdikleri yilsonu piknik programlarina katilarak, üyelerimizle biraraya geldiler.

 

Bu çerçevede Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Samsun Subemizin Tekkeköy’de bulunan Denizcilik Meslek Lisesi bahçesinde gerçeklestirilen piknige katildilar.

 

Burada katilimcilara hitap eden Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak özelde üyelerinin özlük haklarini, genelde Türkiye’nin ve insanligin gelecegini dert edinerek yasadiklarini, sendikaciligi bunun için yaptiklarini ve bütün gayretlerinin bu dogrultuda oldugunu söyledi.

 

Gündogdu, her bir üyenin insan onuruna yarasir bir duruma kavusmasi için çalistiklarini ve mücadelelerini emek boyutuyla olmazsa olmaz olarak gördüklerini vurguladi.

 

Samsun Milletvekili Suat Kiliç ise, Türkiye’nin yakin döneminde ve halen devam eden milli iradeyi egemen kilma ve demokrasiyi güçlendirerek sürdürme mücadelesinde Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in çok önemli bir rol üstlendigini ve bu rolüyle kamuoyunun takdirini kazandigini kaydetti.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Giresun Subemizin tertip ettigi piknik sölenine katildi. Yaklasik 500 kisinin katildigi etkinlige, egitim çalisanlari bir yilin yorgunlugunu aileleriyle farkli ve güzel bir gün geçirerek attilar.  

 

Kulakkaya Alçakbel Orman Isletmesi Dinlenme Tesisleri’ndeki etkinlige, Dereli Belediye Baskani Zeki Senlikoglu, Il Genel Meclisi Üyesi Mustafa Geldi, Yavuz Kemal Beldesi Belediye Baskani Abdullah Önal, Isadami ve Siyasetçi Mehmet Geldi, Il Milli Egitim Müdür yardimcilari Hasan Demir ve Ali Yilmaz, Sube Müdürü Ali Aliustaoglu, Güce Milli Egitim Müdürü Ahmet Demir, Eynesil Milli Egitim Müdürü Hüseyin Topsir, Espiye Milli Egitim Müdürü Ismail Çelik, Bulancak Milli Egitim Sube Müdürü Adem Ilyas ile çok sayida üyemiz katildi. Piknikte kisa bir konusma yapan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, günümüzde sivil toplum örgütlerinin varliginin demokratik toplumun varligi için vazgeçilmez oldugunu belirterek, “Bizim gibi geçmiste birtakim sikintilari yasayan camialar için örgütlenmek önemli ve bu örgütü ileri noktalara tasimak, milletin sözcüsü yapmak, egitim çalisanlarinin sözcüsü yapmak çok daha önemlidir” seklinde konustu. 

 

Giresun Sube Baskanimiz Mustafa Öz, bu sene 11 ilçede yetkili sendika olduklarini, il genelinde de 1400 üye ile birinci ve yetkili olduklarini, en yakin sendikaya 350 fark attiklarini bildirdi.

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Usak Subemizin Haci Kadem Çamligi’nda düzenledigi piknige katildi. Üyelerimize hitaben bir konusma yapan Yildirim, birlik ve beraberligin önemine dikkat çekti. Yildirim, Sube Baskanligi görevini birakan ve Adiyaman’a tayini çikan Sezai Yilmaz’a, simdiye kadar yaptigi çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

Sezai Yilmaz, bir veda konusmasi yaparak, piknige katilan üyelerimizle tek tek vedalasti ve haklarini helal etmelerini istedi. 

Yeni Sube Baskanimiz Sanli Sarihan ise, piknige katilanlarda tesekkür ederek, geleneksellesen Haci Kadem Piknigi’nin bundan sonra daha güzel etkinliklerle devam edecegini dile getirdi.

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Aydin Subemizin Marmaris’te düzenledigi geziye de katildi. Yaklasik 300 kisinin katilimiyla gerçeklesen gezi, üyelerimizin Mugla Çinar Evleri’nde kahvalti yapmalariyla basladi. Daha sonra Marmaris’e geçen kafilemiz, aksam geç saatlere kadar süren bir Mavi Tur’a çikti. Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, bazi Ilçe temsilcilerimiz ile Adnan Menderes Üniversitesi’ndeki üyelerimizin katilimiyla yapilan gezide, üyelerimiz doyasiya eglendiler. Bir yilin yorgunlugunu ve stresini üzerinden atmis bir sekilde Aydin’a ulasan üyelerimizin, alindiklari noktalara birakilmalariyla gezi sona erdi.

 

 

Ordu Subemiz, üyelerimizi Gölköy Ulugöl Yaylasi’nda piknikte bulusturdu. Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’in da katildigi piknikte, ilçe temsilcilerimize basarilarindan dolayi plaket verildi. Egitimci-Yazar Ahmet Çakir’in siirleriyle renk kattigi piknikte kisa bir konusma yapan Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Milli Egitim Bakanligi’nda alinan yetkinin önemli oldugunu ve bunun genel yetki için bir firsat olusturacagini ifade etti. Tektas, Ordu’nun Egitim-Bir-Sen için öneminin büyük oldugunu sözlerine ekledi.

 

Ordu Sube Baskanimiz Tamer Tomakinoglu ise, birlik ve beraberlik içinde olmalari gerektigini belirtti. Il genelinde 2 bin 500 üyeye yaklastiklarini, Memur-Sen olarak toplam 7 bini asan üye sayisiyla büyük bir aile haline geldiklerini kaydeden Tomakinoglu, “Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizi yetistiren ögretmenlerimiz ve egitim çalisanlari, insanlik onuruna yarasir bir hayat standardina kavusturulmalidir” diye konustu.

Ankara 1 No’lu Subemiz, üyelerimizi, es ve çocuklariyla birlikte Hasanoglan Atatürk Anadolu Ögretmen Lisesi bahçesindeki piknik alaninda biraraya getirdi.

 

1 No’lu Sube Yönetim Kurulu üyelerimiz, Ankara 2 No’lu Sube Baskanimiz Cemil Erkan, Polatli, Çankaya, Gölbasi Ilçe temsilciliklerimizin Yönetim Kurulu üyeleri, Bakanlik ve Üniversite temsilcileri,  Milli Egitim Bakanligi Sube Müdürü Ahmet Tombul, okul müdürleri, üyelerimizin aileleriyle birlikte katildiklari piknikte bir selamlama konusmasi yapan Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, böyle bir ortamda bulunmanin gururunu tasidigini ifade ederek, “Çünkü Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak Türkiye’nin en büyük sendikasiyiz. Bunda en büyük pay sizlerindir. Bu sayinin daha da artmasi, yine sizler eliyle olacaktir” dedi.

Ankara 1 No’lu Sube Baskanimiz Mustafa Kir, ev, okul ve is stresinden uzak bir ortamda stres atmak, tanismak, kaynasmak, var olan birlik ve beraberligi pekistirmek üzere toplandiklarini dile getirerek, söyle konustu: “Davetimize icabet eden üyelerimizi, eslerini ve çocuklarini en kalbi duygularimla selamliyorum. Sendikamizin üye sayisinin ve etkinliginin giderek artmasinda, özellikle yetkili olmasinda sizlerin payi büyüktür. Siz daha fazlasini hak ediyorsunuz.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen