Haber
2011-05-28 07:23:24
Genel Yetki Sendikacilikta Nirvana Degil, Istikrarli Büyümemiz Sürecek

Egitim-Bir-Sen Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Istanbul 6 No’lu Sube Besiktas Temsilciligimizin “Üyelerle Bulusma” programina ve Ankara 4 No’lu Subemizin Divan Toplantisina katildi. Genel Yetki için gayretlerinden dolayi bütün teskilatimiza tesekkür ediyoruz diyen Yalçin, “genel yetki sendikacilikta nirvana degil, istikrarli büyümemiz sürecektir” dedi.

Besiktas Temsilciligimiz tarafindan Besiktas Ögretmenevi Lokalinde düzenlenen üyelerle bulusma programiyla, Beypazari Zindancik Tesislerinde düzenlenen Ankara 4 No’lu Sube Divani’na katilan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Yalçin, “kirletilmis bir alanda yeni sayfa açarak bir avuç insanla basladigimiz yolculukta  bu gün Genel Yetkili sendikayiz. Slogana ve hamasete sarilmadigimiz, soruna degil çözüme odaklandigimiz, halkla ve halkin degerleri ile sorunu olanlarin karsisinda oldugumuz için, egitim çalisanlarina yakisir bir üslupla konulara yaklasip, halka karsi is tutmak yerine halk için is yaptigimiz ve gizli ajandamiz olmadigi için, vesayetle sendikacilik yapmadigimiz için bu gün zirvedeyiz. Dün varligimizi küçümseyip kibir sorunu yasayanlar büyüme sürecimizde kabul sorunu yasadilar.  Ama biz “Türkümüz dünyayi kardes bilendir / Gökleri insanin ortak tarlasi” diyen Rahmetli Genel Baskanimiz Akif Inan yaklasimiyla herkesin ve her kesimin sorununa duyarli davranmayi sürdürerek, sevgi halkasini ve gücü büyütmeye devam edecegiz. Egitim çalisanlarinin yüzde 39’u hala sendikasiz. Öyleyse genel yetki sendikacilikta asla nirvana degil, istikrarli büyümemiz sürecek” dedi. 

Ali Yalçin, “sendikaciligi iyilikleri artirmanin ve kötülükleri engellemenin izdüsümü olarak yapmaya devam edecegiz. Üyemizin ve ülkemizin menfaatini birlikte düsünerek özlük ve özgürlük mücadelesini sürdürecegiz. 2001’de yürürlüge giren Toplu Görüsme hakki içeren 4688 Sendika Yasasi, 12 Eylül Anayasa Referandumunda Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in aktif katilimi ile tedavülden kalkacak. Toplu Sözlesme Hakki anayasal hak haline geldi. 4688 Sayili Yasa, 12 Haziran seçimleri sonrasi degisecek ve toplu sözlesme içeren haliyle yasalasacak. Önümüzde grev hakki ve memura siyaset yasaginin kaldirilmasi gibi iki önemli hedef var. Egitimde genel yetkili sendika olarak egitimcilerin sorunlarinin çözümü için toplu sözlesme masasinda biz olacagiz. Sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi, 4/C’lilerin problemleri, Ek ders yönetmeliligindeki haksizliklar ve çarpikliklar, seflerin ve memurlarin sorunlari, YÖK, Üniversiteler dahil sayabilecegimiz bir çok konuda kalici ve köklü çözümler için ugrasacagiz. Egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlarinin yaninda ülke demokrasinin askeri vesayetten kurtulmasina, yeni sivil bir Anayasa’nin yapilmasina öncülük etmek gibi demokrasinin kalibresini yükseltecek çalismalarda da inisiyatif almaya devam edecegiz” dedi. 

Toplu sözlesme hakkini almakta çok israrci olduk. Abant Çalistayi ile baslayan süreç referandum ile hedefine ulasti. Niçin toplu sözlesme hakki? Çünkü toplu sözlesme ülkedeki ekonomik varliklarin, katma degerin, toplam gelirin adil paylasimini saglamak için en önemli enstrümandir. Gelir adaletsizligi karsisinda kalici çözümler üretebilmek için Bakanlar Kurulunun iki dudagindan azade bir yapidir. Grev ve siyaset hakki da en az toplu sözlesme hakki kadar önemlidir. Demokratik sistemin standardinin yükselmesi nasil ki sendikalarin da gücüne bagliysa, sendikalarin mücadelelerinin kalici olmasi da demokrasinin kurumsallasmasina baglidir diyen Genel Basin Yayin Sekreterimiz Yalçin, “sendikalar soguk savas döneminin sloganciligini ve istemezükçülügünü bir kenara birakarak, yeniçeri ocagi olmaktan vazgeçerek sorun yerine çözüm odakli, kuru tenkit yerine, reel teklif üreterek çözüme paydas olmalidir. Kisacasi slogana sarilarak kolay olani degil, çözüme paydas olarak dogru olani yapmalidir. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen söylüyorsa dinlemek, kulak kabartmak, dikkate almak lazim denilecek bir iz birakmaya ve sorunlu degil sorumlu sendikacilik yapmaya çalisiyoruz. Aramizdaki fark bu” dedi. 

Yalçin, Yaptigimiz sendikacilikta esnafin ya da arabanin cami, kaldirimin tasi ile sorunlu olmak yok. Korsan gemilere liman ya da devlete ileri karakol olmak yok. Uluslarasi Demokrasi Kongresi, Türk Egitim Sisteminde Yeni Paradigma Arayislari Sempozyumu, Uluslararasi Felsefe Kongresi, Yeni Anayasa’da Egitim ve Özgürlükler Paneli gibi seviyeli, içerikli ve nitelikli çalismalarimizla slogan sendikaciligindan farkimizi hissettiriyoruz. EBSAM Arastirma Raporlari ile itirazlarimizin ve kabullerimizin bilimsel temelini, sosyal gerekçesini açiklamaya çalisiyor, kavga zeminde rekabeti degil, rekabet zeminde akademik hizmet sendikaciligi yapiyoruz dedi. 

Besiktas Ilçe Milli Egitim Müdürü Halis Isler, Sube Müdürleri ve Okul Müdürlerin de katildigi Üyelerle Bulusma Programinda konusma yapan Istanbul 6 Nolu Sube Baskani Idris Sekerci, sube olarak gitmedigimiz okul ve ögretmenler odasi kalmadi. Bir yilda yüzde 40 büyüyerek rekora imza attik. Önümüzdeki yil tempomuzu düsürmeden çalisacagiz ve bölgemizde yetkili sendika olacagiz diyerek sube yöneticilerine, temsilcilik yönetimlerine, okul temsilcilerine ve özellikle bir araya gelmeye vesile olan Besiktas Ilçe Temsilcilik Yönetimine tesekkür etti. 

Ankara 4 No’lu Sube Divaninda konusma yapan Sube Baskani Celalettin Ekinci ise merkezimizin üye yazim seferberligi ilanini önemseyerek sube olarak bütün teskilatimizla gayret gösterdik. Subede üye sayimizi 2000’e çikardik. Önümüzdeki yil Sube alnimizda da Yetkili olacagiz. Emeklerinden ötürü bütün teskilatimiza tesekkür ediyor. Genel Yetkimizin egitim çalisanlari basta olmak üzere herkese hayirli olmasini diliyorum dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen