Haber
2011-12-12 06:28:50
Genel Yönetim Kurulu Üyelerimiz Istanbul 6 No’lu Subemizin Programina Katildilar

Istanbul 6 No'lu Subemiz, Beyoglu Ögretmenevi'nde "Yöneticiler Bulusuyor Toplantisi" düzenledi. Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci'nin katildigi toplantida, Sube Baskanimiz Idris Sekerci, Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz Ali Yalçin ve Teyfik Yagci birer konusma yaparak, egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlarina, Egitim-Bir-Sen'in çözüme yönelik çalismalarina degindiler.

Itibari Olmayanin Sözü de Muteber Degildir
Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, son zamanlarda egitimde seslerin yükseldigini belirterek, "Bagis sorusturmalari, siyasilerin egitimcilere iliskin söylemleri, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyeti gibi konular egitimde çözüm bekleyen ve devam edegelen sorunlari bastirmistir. Egitimciler konusulan ilk üç sorunun son birkaç ay içinde karsilarina çiktiginin farkindadirlar. Ayni zamanda bir seyin daha farkindadirlar ki, o da, örgütlü yapilariyla sorunlari çözme iradelerinin dünden daha güçlü oldugudur" dedi.

217 bin üyesiyle egitimin ve ülkenin en güçlü teskilati olan Egitim-Bir-Sen'in egitimcilerin en önemli güvencesi oldugunu ifade eden Yalçin, sözlerini söyle sürdürdü: "Sendikanin ve örgütlülügün önemini kavramamis olanlar, en önemli güvencelerinin 657 oldugunu sanirlar. Hâlbuki en önemli güvencemiz Egitim-Bir-Sen'dir. Egitimde örgütlü tek yapi Egitim-Bir-Sen degildir ama itibari olan tek yapi Egitim-Bir-Sen'dir. Egitime ve egitimin sorunlarina iliskin herkes konusmaktadir. Dogal olarak bazen seslerin tonu da yükselmektedir. Ama unutulmamasi gereken bir kural var ki, o da, çok ses çikaranin, çok iyi duyulacagi ve dikkate alinacagi anlamina gelmedigidir."

Ali Yalçin, sözün tesirinin itibarinda gizli oldugunu, itibari olmayanin sözünün de muteber olmadigini kaydetti.

Ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme sorununun toplu sözlesme masasinda çözüleceginin altini çizen Yalçin, masanin muhatabi olarak yasanin çikmasi ile sürecin baslayacagini dile getirerek, "Süreç öncesi gerekli altyapiyi olusturmak için görüsmelerimiz sürüyor" ifadesini kullandi.




Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, sendika olarak duracaklari yeri de, vuracaklari yeri de iyi bildiklerini vurgulayarak, "Bazi konularda ilk anda tepki verirken, bazen olayin içerigini anlamadan, dinlemeden ses çikarmak yerine, kisa bir süre bekledigimiz oluyor. Bu, sendikamizin tabela sendikasi olmadigindandir. Gücümüzü kimse hafife almamali ve test etmeye yeltenmemelidir" diye konustu.

Egitim-Bir-Sen olarak sendikaciligi medeniyet perspektifinden ele aldiklarini ve ayni zamanda kadim medeniyetimizin insasina katkida bulunacak derinlikte çalismalarla ön plana çiktiklarini söyleyen Yagci, söyle konustu: "Nitelikli çalismalarla sendikaciligin itibarini da yükseltiyoruz. Çözüm odakli yaklasimla paydas çalismanin kapisini açik tutmaya gayret gösteriyoruz. Mevcut birikimimizden yararlanmayanlar, paydaslari dinlemeyenler kaybederler."

Istanbul 6 No'lu Sube Baskanimiz Idris Sekerci ise, ildeki en genç sube olduklarini dile getirirken, üye sayilarini çok kisa sürede yüzde yüz artirarak, sayiyi bin 900'e çikardiklarina dikkat çekerek, "Üniversitelerdeki üyelerimiz hariç üye sayimizi 15 Haziran mutabakatinda en az 2 bin 500'e çikararak sorumluluk alanimizda sube olarak yetkili olacagiz. Her gün yeni üyeleri aramiza katarak güç birligimizi büyüten basta sendikamizin temsilinde görev almis yöneticilerimiz olmak üzere, isyeri temsilcilerimize ve siz degerli kurum yöneticilerimize tesekkür ediyor, gayretimizin artarak devam etmesi gerektigini düsünüyorum" seklinde konustu.



Özür Grubu Tayinlerinde Yasanan Sorun Sendikamiz Tarafindan Çözülmüstür
Subemizin programi devam ederken, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer ile yapilan görüsmeden sonra arayan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, "Özür grubu tayini magduriyeti Bakan'la yaptigimiz görüsmede çözüme kavusmustur. Üyelerimizi ve yöneticilerimizi bilgilendiriniz" diyerek, bilginin sicagi sicagina paylasilmasini sagladi.

Toplantiya, Istanbul 5 No'lu Sube Baskanimiz Emin Engin, 4 No'lu Sube Baskanimiz Talat Yavuz, Besiktas Ilçe Milli Egitim Müdürü Halis Isler, Sariyer Ilçe Milli Egitim Müdürü Celal Yilmaz Gültekin, Istanbul 3 No'lu Sube Yönetim Kurulu üyelerimizden Ahmet Aktas, Abdulhalik Bas ve Ilçe Milli Egitim Sube müdürleri de katildilar.



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen