Haber
2011-11-24 06:28:44
Genel Yönetim Kurulumuz Istanbul Subelerimizin Programlarina Katildi

Egitim-Bir-Sen Istanbul 6 No'lu Subemiz Beyoglu Ögretmenevinde "Yöneticiler Bulusuyor Toplantisi" düzenledi. Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci'nin katildigi toplantida sirasiyla Sube Baskanimiz Idris Sekerci, Genel Yönetim Kurulu Üyelerimiz Teyfik Yagci ve Ali Yalçin konusma yaparak egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlarina, Egitim-Bir-Sen'in çözüme yönelik çalismalarina degindiler.

Itibari Olmayanin Sözü de Muteber Degildir
Son zamanlarda egitimde sesler yükselmistir. Bagis sorusturmalari, siyasilerin egitimcilere iliskin söylemleri, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyeti gibi konularin egitimde çözüm bekleyen ve devam ede gelen sorunlari bastirdigini söyleyen Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, egitimciler konusulan ilk üç sorunun son birkaç ay içinde karsilarina çiktiginin farkindadirlar. Ayni zamanda bir seyin daha farkindadirlar ki, o da örgütlü yapilariyla sorunlari çözme iradelerinin dünden daha güçlü oldugudur" dedi.

217 bin üye ile egitimin ve ülkenin en güçlü teskilati olan Egitim-Bir-Sen'in egitimcilerin en önemli güvencesi oldugunu söyleyen Yalçin, sendikanin ve örgütlülügün önemini kavramamis olanlar en önemli güvencelerinin 657 oldugunu sanirlar. Hâlbuki en önemli güvencemiz sendikamizdir. Egitim-Bir-Sen'dir dedi. Egitimde örgütlü tek yapinin Egitim-Bir-Sen olmadigini ama itibari olan tek yapinin Egitim-Bir-Sen oldugunu söyledigi konusmasinda; 'egitime ve egitimin sorunlarina iliskin her kes konusmaktadir. Dogal olarak bazen seslerin tonu da yükselmektedir. Ama unutulmamasi gereken bir kural var ki; o da çok ses çikaranin, çok iyi duyulacagi ve dikkate alinacagi anlamina gelmedigidir' diye sözlerini sürdüren Ali Yalçin, 'sözün tesiri itibarinda gizlidir. Itibari olmayanin sözü de muteber degildir' dedi.

Ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme sorununun toplu sözlesme masasinda çözülecegini ifade eden Yalçin, masanin muhatabi olarak yasanin çikmasi ile sürecin baslayacagini belirterek; süreç öncesi gerekli alt yapiyi olusturmak için görüsmelerimiz sürüyor dedi.

Gücümüzü Kimse Test Etmeye Kalkmasin
Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci yaptigi konusmada; "sendika olarak duracagimiz yeri de vuracagimiz yeri de biliriz. Bazi konularda ilk anda tepki verirken bazen olayin içerigini anlamadan dinlemeden ses çikarmamak adina kisa bir süre bekledigimiz oluyor. Bu sendikamizin tabela sendikasi olmadigindandir. Gücümüzü kimse hafife almamali ve test etmeye yeltenmemelidir" dedi.

Egitim-Bir-Sen olarak sendikaciligi medeniyet perspektifinden ele aliyoruz ve ayni zamanda kadim medeniyetimizin insasina katkida bulunacak derinlikte çalismalarla ön plana çikiyoruz. Nitelikli çalismalarla sendikaciligin itibarini da yükseltiyoruz. Çözüm odakli yaklasimla paydas çalismanin kapisini açik tutmaya gayret gösteriyoruz. Diyen Yagci, "mevcut birikimimizden yararlanmayanlarin paydaslari dinlemeyenlerin kendileri kaybederler" dedi.

Sube Baskanimiz Idris Sekerci, subemizin Istanbul'daki en genç sube olduguna deginerek kuruldugu gündeki üye sayisini çok kisa sürede yüzde yüz artirarak 1900'e çikardiklarina deginerek; "alanimizdaki üniversitelerdeki üyelerimiz hariç üye sayimizi 15 Haziran mutabakatlarinda en az 2500'e çikararak sorumluluk alanimizda sube olarak Yetkili Sendika olacagiz. Her gün yeni üyeleri aramiza katarak güç birligimizi büyüten basta sendikamizin temsilinde görev almis yöneticilerimiz olmak üzere is yeri temsilcilerimize ve siz degerli kurum yöneticilerimize tesekkür ediyor, gayretlerimizin artarak devam etmesi gerektigini düsünüyorum" dedi.

Özür Grubu Tayinlerinde Yasanan Sorun Sendikamiz Tarafindan Çözülmüstür.
Subemizin programi devam ederken Milli Egitim Bakani ile yapilan görüsme çikisi arayan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, "özür grubu tayin magduriyeti Bakan'la yaptigimiz görüsmede çözüme kavusmustur. Üyelerimizi ve yöneticilerimizi bilgilendiriniz" diyerek sicagi sicagina bilginin paylasilmasini saglamistir. 

Toplantiya Istanbul Sube Baskanlarimiz Emin Engin, Talat Yavuz, Besiktas Ilçe Milli Egitim Müdürü Halis Isler, Sariyer Ilçe Milli Egitim Müdürü Celal Yilmaz Gültekin, Istanbul 3 No'lu Sube Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ahmet Aktas, Abdulhalik Bas ve Ilçe Milli Egitim Sube Müdürleri katildilar.

 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen