Haber
2013-06-27 07:40:39
Giresun Şube İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Giresun Şubesi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılını değerlendirmek ve toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin talep ve görüşleri almak amacıyla üyelerle yemekli bir toplantı yaptı.

Baltama TOKİ’deki Sevdam Düğün Salonu’ndaki toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, başkan yardımcıları Esat Tektaş ve Teyfik Yağcı, Sinop ve Samsun Şube başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, mili eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve merkez ilçeden yaklaşık 500 üye katıldı.

Burada bir konuşma Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, 251 bin üyeyle Türkiye’nin en büyük sendikası olduklarını ifade ederek, bunun aynı zamanda kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, hiçbir zaman şiddetten yana olmadıkları vurgulayan Özer, her zaman barıştan ve diyalogdan yana olduklarını kaydetti.

Özer, 2010 yılında yapılan 18. Milli Eğitim Şurası’na damga vurduklarını, bugün hayata geçirilen eğitim reformlarının çoğunun altında o zamanki özverili çalışmalarının olduğunu dile getirdi. 28 Şubatçıların bugün yargılandığını, kendilerinin de 28 Şubat artığı eğitim anlayışını değiştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Özer, bunu büyük oranda başardıklarını ifade etti.

Ortaöğretimin çökmesine neden olan meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılmasında büyük katkılarının olduğunu söyleyen Ahmet Özer, imam hatip ortaokullarının tekrar açılması için çok mücadele ettiklerini ve bunu başardıklarını belirtti.

Kamu çalışanlarının giyim kuşamını düzenleyen çağdışı yönetmeliğin değiştirilmesi için gerçekleştirdikleri imza kampanyasında toplanan 12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim ettiklerini hatırlatan Özer, 18 Mart’tan itibaren serbest kıyafet uygulamasına başladıklarını ve bu sorun çözülünceye kadar da buna devam edeceklerini vurguladı.

Kamuda sözleşmeli personel istemediklerini dile getiren Özer, bu kapsamda 4/C’li çalışanların mutlaka kadroya geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ahmet Özer, 4+4+4 eğitim sisteminde bir yıllık süreyi geride bıraktıklarına dikkat çekerek, bu süreçte en büyük eksiğin öğretmen açığı olduğunu söyledi. Özer, “Bu açığın kapatılması için en az 100 bin öğretmen alımı yapılmalıdır” dedi.

Eğitim çalışanlarının sıkıntılarını bildiklerini dile getiren Özer, bu yöndeki talepleri toplu sözleşme görüşmelerinde masaya taşıyacaklarını ifade ederek, “Bunun için illerde teşkilatımızla toplantılar yapıyoruz. Bu toplantı da bu açıdan oldukça olumlu geçti” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz ise, zorlu bir yılı geride bıraktıklarını, 2007 yılında aldıkları yetkiyi birçok olumsuzluğa rağmen devam ettirdiklerini kaydederek, bu yıl bin 884 üyeyle yetkilerini pekiştirdiklerini söyledi. Öz, destek ve katkılarından dolayı bütün üyelere teşekkür etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen