Haber
2010-07-23 07:21:32
Girisimlerimiz Sonuç Verdi: Il Emri Geri Geldi

Es durumu magduru ögretmenlerin yasadigi sorunun çözümü için verdigimiz mücadele olumlu sonuçlandi.

 

Milli Egitim Bakanligi Personel Genel Müdürlügü konuyla ilgili bir açiklama yapti. Açiklama söyle:

 

“Ögretmenlerimize 2010 Özür Durumuna Bagli Iller Arasi Yer Degistirme Basvurularinda, alanlarinda açilan 25 egitim kurumu için tercih hakki verilmistir. Ögretmenlerimiz, 26. tercihiyle de ‘bunlardan bos kalacak egitim kurumlarina atanmak istiyorum’ seçenegini kullanabileceklerdir. Herhangi bir ögretmenimiz 26. tercihine de atanamamasi durumunda ‘Il emrine atanmak istiyorum’ seçenegini seçebilecektir.

Ayrica, alaninda 25’den az tercih edilecek kurum bulunan ögretmenlerimiz bu kurumlari tercih ettikten sonra ‘Il emrine atanmak istiyorum’, sistemde hiçbir egitim kurumu görünmeyen ögretmenler ise dogrudan ‘Il emrine atanmak istiyorum’ seçenegini kullanarak tercih yapabilecektir.”

 

Bilindigi gibi, es durumu magduru ögretmenlerin 21 Temmuz 2010 tarihinde Milli Egitim Bakanligi önünde yaptigi eyleme katilarak destek vermis, sorunun giderilmesi için çaba harcayacagimizi ifade etmistik.

 

Daha sonra, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile görüserek, sorunun çözüme kavusturulacagi yönünde söz almisti.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ise, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçin’la görüsmüs, sorunun çözümüne yönelik atilacak adimlarin hizlandirilmasini istemisti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen