Haber
2012-06-29 07:31:20
Girisimlerimiz Sonuç Verdi: ‘Özür Grubu’nda 30 Eylül Baz Alinacak

Özür grubu tayinlerinde atamaya esas hizmet süresinin hesaplanmasinda 30 Eylül tarihinin baz alinmasini yönünde Bakanlik nezdinde yaptigimiz girisimleri sonuç verdi.

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Orhan Erdem ve Müstesar Emin Zararsiz ile birçok görüsme yaparak, özür grubu atamalarinda magduriyet yasanmamasi için 30 Eylül tarihinin baz alinmasi talebinde bulunmustuk.

Söz konusu talebimiz, Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in, “ögretmenlerin, özür grubu atamalarda magduriyet yasamamasi için kidem süresinin hesaplanmasinda 30 Eylül’ü limit olarak belirleyeceklerini” açiklamasiyla karsilik buldu.

Dinçer, konuyla ilgili yaptigi açiklamada sunlari söyledi: “Daha önceden Milli Egitim Bakanligi ögretmenlerini daha erken alabiliyordu. Agustos ayinin basinda veya Temmuz ayinda ögretmen alabiliyordu. Dolayisiyla kidem yili hesaplanirken veya stajyerligin kalkip da memur olma sartiyla ilgili düzenlemeler hesaplanirken 30 Agustos limit olarak belirlenmisti. Yönetmeliklerimizde de böyle durum. Ancak simdi biz ögretmenlerimizi Agustos ayi sonuna dogru aldigimiz için büyük bir ihtimalle yönetmelikte bir degisiklik yapacagiz ve bunu 30 Eylül’e çekecegiz. Yine atamayi Agustos ayinda yapacagiz ama kidem süresi, yil tamamlamasiyla ilgili hesaplamada limit olarak 30 Eylül’ü belirleyecegiz. Çok büyük bir ihtimalle bir magduriyetin dogmayacagini düsünüyoruz.”

Egitim-Bir-Sen olarak, Bakanlik yetkilileriyle yaptigimiz görüsmelerde, geçen yil Haziran, Temmuz, Agustos aylarinda atamasi yapilan ögretmenlerin Eylül ayinda göreve baslatilmalarindan dolayi 30 Agustos itibariyla bir yilini doldurmamalari, bu yil tayin isteyemedikleri takdirde ara dönemde de tayin hakkinin alinmasi dolayisiyla iki yil sonra tayin istemelerinin gerekecegi, bu nedenle özür durumuna bagli yer degisikliginde bulunmak için gün sayan ögretmenlerin magdur edilmemesi amaciyla 30 Eylül tarihinin esas alinmasi gerektigini ifade ederek, “Eger bu konuda Bakanligimiz adim atmazsa, ögretmenlerin aile bütünlügü zarar görecek ve her yil düzenli olarak bir yilini dolduranlarin tayin isteyebilmesi uygulamasi, ögretmenlerden kaynaklanmayan nedenler yüzünden iki yila uzayacaktir. Bu ise, adil bir yaklasim olmayacaktir” görüsünü dile getirmistik. 

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’e, bu konuya gösterdigi hassasiyetten dolayi tesekkür ediyor; kendisinden, egitim çalisanlarinin acil çözüm bekleyen diger sorunlarina da ayni hassasiyetle egilmesini bekliyoruz. 


Müstesar Zararsiz’dan ‘Özür Grubu’nda 30 Eylül’ün Esas Alinmasini Istedik
Temel Egitim Yönetmeligi Biran Önce Çikarilmalidir
Bakan Yardimcisi Erdem’den Milli Egitimdeki Sorunlarin Biran Önce Giderilmesini Istedik


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen