Haber
2010-04-23 07:20:58
Giyecek Yardiminin Nakden Ödenmesi Basbakanlikta

Kamu görevlilerinin bir bölü- münün yararlanmakta oldugu ve ayni yardim seklinde ger- çeklestirilen giyim yardiminin nakden ödenmesi konusunda verdigimiz uzun soluklu ve kararli mücadele sonuç verdi.

 

Giyecek yardiminin nakden ödenmesine imkan saglayacak düzenleme Maliye Bakanligi tarafindan hazirlanarak Bas- bakanliga gönderildi.

 

2009 yili toplu görüsmelerinde Konfederasyonumuz Memur-Sen’in talebi olarak toplu görüsme masasinda degerlendirilen ve görüsme sonucunda taraflarca imzalanan Toplu Görüsme Tutanagi’nin eki “Taraflarca Gerçeklestirilmesi Öngörülen Hususlar” baslikli I Sayili Liste’nin 17’nci sirasinda yer almasini sagladigimiz “Halen ayni olarak yapilmakta olan giyecek yardiminin nakdi olarak yapilmasi” talebinin kazanima dönüsmesini saglayacak düzenleme, Maliye Bakanligi tarafindan hazirlandi ve Sayistay’in olumlu görüsü alinarak Basbakanliga gönderildi.

 

Basbakanlik tarafindan yapilacak degerlendirme sonrasinda, giyecek yardiminin nakden ödenmesine imkan saglayacak düzenleme yakin bir tarihte Resmi Gazete’de yayimlanmak suretiyle yürürlüge girecektir.

 

Mevcut uygulamayla sosyal zulüm haline gelmis olan giyecek yardimi, nakden ödeme uygulamasiyla birlikte sosyal yardim olma niteligini gerçekten kazanacaktir.

 

Kamu görevlilerinin haklarini korumak, gelistirmek ve beklentilerini karsilamak sorumlulugu içerisinde, öneri ve taleplerimizle çözüme paydas olmak ilke ve anlayisi çerçevesinde yürüttügümüz sendikal mücadelenin sonucu olarak hayata geçirilecek bu kazanim, emekten ve örgütlenmeden kaynaklanan gücün Konfederasyonumuz tarafindan etkin ve yetkin sekilde kullanildigina yeni bir teyittir.  

 

Bilindigi gibi, Milli Egitim Bakanligi ile imzaladigimiz 2009 Ekim Kurum Idari Kurulu Çalisma Raporu’nda da, “657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 211. maddesi kapsaminda devlet memurlarina verilen giyecek yardiminin nakit olarak ödenmesi”nin MEB tarafindan Yüksek Idari Kurulu’na tasinmasi kararlastirilmisti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen