Haber
2010-05-13 07:21:06
Görevde Yükselme Sinavi’nda Üç Soru Iptal Edildi

18 Nisan 2010 tarihinde yapilan Milli Egitim Bakanligi ve Tasra Teskilati personelinin Görevde Yükselme (Memur) Sinavi sonrasinda hatali sorularin iptal edilip edilmedigine ve sinav sonuçlarina yansitilip yansitil- madigina dair üyelerimizden sorular gelmektedir.

 

Sinav yapildiktan hemen sonra üç sorunun yanlis oldugu gerekçesi ile itiraz etmistik. Bakanlik ise itirazimiz üzerine sinav sorularindan üç soruyu iptal etmisti.

 

Iptal edilen sorularin degerlendirmeye yansitilip yansitilmadigi konusunda açiklama yapilmasi için Bakanlik yetkilileriyle yaptigimiz görüsmelerin yanisira yazili basvuruda da bulunmustuk.

 

Yazimiza verilen cevapta;

-A kitapçiginin 48, B kitapçiginin 47. sirasinda yer alan soruda (b) ve (c) siklarinin her ikisinin de dogru oldugundan,

-A kitapçiginin 32, B kitapçiginin 37. sirasinda yer alan soruda dogru cevap sikkinin ders notlarinin olmamasi,

-A kitapçiginin 40, B kitapçiginin 29. sirasinda yer alan soruda dogru sik olmadigindan iptal edildigi; sinav sonuçlarinin, iptal edilen sorular degerlendirildikten sonra açiklandigi belirtilmistir.

 

Müdür ve Müdür Yardimciligi sinavlarinda basari puaninin 60 olmasi, Görevde Yükselme Sinavi’nda ise basari puaninin 70 olmasi adil degildir. Söz konusu adaletsizligin giderilmesi için çalismalarimizi sürdürecegiz. Ayrica, 18 Nisan 2010 tarihinde yapilan sinav sonuçlarinin açiklamasindan sonra verilen memur kadrolarinin dolmamasi halinde, yeni bir sinav yapilmasi için girisimde bulunacagiz.

 

 Bakanlik ilgili yazisi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen