Haber
2014-10-10 07:51:31
Görevde Yükselme Sınavının Bağıl Değerlendirme Sistemine Göre Yapılmasını İstedik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile birlikte, Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürü Bayram Çetin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Özer, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokole göre hazırlanan sınav kılavuzunda Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu’nun “Sınav Değerlendirmesi” başlıklı kısmında yer alan 3.3 /d’de “Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılarak, 70 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılır” ifadesine yer verildiğini hatırlattı.

 

Söz konusu ifadeye göre sınava giren adaylardan 70 ve üzerinde puan alanların başarılı sayılacağını belirten Özer, “Buna göre başarılı olmak için sorulan 50 sorudan en az 35 net istenilmektedir. Adayların sınav sonrası sendikamıza ulaştırdıkları bilgilere göre soruların zor olduğu anlaşılmaktadır. Böyle bir durumda sınava giren adayların ihtiyaç olan aday sayısı kadar sınavı kazanması mümkün olmayacaktır” dedi.

 

Hiç olmazsa ihtiyaç sayısı kadar kişinin, yaptıkları sorulara göre barajı geçmesi için bağıl değerlendirme veya çan eğrisi değerlendirmesinin yapılması gerektiğini kaydeden Özer, “231 merkez, 2650 taşra olmak üzere toplam 2881 kadroya şef, 70 merkez 3000 taşra olmak üzere toplam 3070 kadroya memur ataması yapılacak olması durumu göz önünde bulundurulduğunda yeterince aday başarılı  sayılmaz ise bu kadroların çoğu boş kalacaktır” şeklinde konuştu.

 

Ahmet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ile de birer görüşme yaparak, sınav sonucunun bağıl değerlendirme veya çan eğrisi yöntemine göre yapılmasını istedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, konuyu değerlendireceklerini dile getirdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen