Haber
2013-10-02 07:43:21
Görevde Yükselme Sınavları İçin YÖK?e Müracaatta Bulunduk

31.08.2013 tarihli ve 28751 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik’te kapsamlı değişiklikler gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu düzenlemeyle, genel yönetmeliğin “görevde yükselme eğitimini” düzenleyen 8. maddesi, başlığıyla birlikte tümüyle değiştirilerek, görevde yükselme mahiyetindeki atamaların yapılabilmesi amacıyla görevde yükselme eğitimi programına katılma zorunluluğu kaldırılmıştır. Kısacası artık, görevde yükselme eğitimi programına katılmayan adaylar da açılmış ya da açılacak olan sınavlara katılabileceklerdir.

Yine yönetmeliğe eklenen geçici 9. maddeyle, bu maddenin yayımı tarihinden önce duyurusu yapılmış, başvuru süresi ve eğitim aşaması tamamlanmış olan görevde yükselme sınavlarının, duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirileceği hüküm altına alınmıştır.

Ancak bu hükme rağmen bazı üniversitelerce, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nde, genel yönetmelikte gerçekleştirilen düzenlemelere paralel değişiklikler yapılmadığı gerekçe gösterilerek, başvuru süresi ve eğitim aşaması tamamlanmış olan görevde yükselme sınavlarının iptal edildiği bilgisi sendikamıza iletilmiştir.

Bunun üzerine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, genel yönetmelikte gerçekleştirilen değişiklik maddeleri ve geçici madde hükümleri dikkate alınmak suretiyle, 31.08.2013 tarihi itibarıyla başvuru süresi ve eğitim aşaması tamamlanmış olan görevde yükselme sınavlarının;

(a) sınav tarihi, yeni başvuru alınmasına imkân tanıyor ise, görevde yükselme eğitimi programına katılmamalarına rağmen mevzuatına göre görevde yükselme sınavına başvuru hakkı olanlara da sınav hakkı verilerek sınavın bu şekilde gerçekleştirilmesi,

(b) sınav tarihi, yeni başvuru alınmasına imkân tanımıyor ise, sınav tarihinin kısa bir zaman sonrasına ertelenerek, görevde yükselme eğitimi programına katılmayanların da sınava başvurmalarına imkân verilmesi için üniversitelere genel bir yazının gönderilmesini talep ettik. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen