Haber
2009-08-29 07:19:39
Görüsmeler Uzlasmazlikla Sonuçlandi

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, hükümetin yüzde 2.5 arti 2.5 zam önerisine Memur-Sen olarak imza atmayacaklarini söylediklerini ifade ederek, zam teklifinin krizdeki magduriyeti kapsama- digini kaydetti.

 

Memur maaslarina 2010 yilinda yapilacak zammin görüsüldügü toplu görüsmeler sona erdi.

 

15 Agustos’tan bu yana süren toplantilar, 7. turun ardindan uzlasmazlikla sonuçlandi. Toplantinin ardindan bir açiklama yapan yetkili konfederasyon Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, çalisanlara her açidan müjde olacak konularin yansimasini çok önemsediklerini, ancak gelinen noktada mali haklarin kabul edilmesinin mümkün olmadigini ifade etti.

 

Hükümetin krize karsi 73 tedbir aldigini belirten ve 54 milyar lira sicak paranin piyasaya aktarildiginin altini çizen Gündogdu, 2010 yilinda memura önerilen yüzde 2.5 arti 2.5’lik zammin krizde kamu çalisanlarinin yasadigi sikintiya çare olmayacagini söyledi.

 

Türkiye’nin 2002’den 2008’e yaklasik yüzde 50’ye yakin büyüdügünü, ancak bu büyümenin memura yansitilmadigini dile getiren Gündogdu, hükümetin önerisine imza atmalarinin mümkün olmadigini vurguladi.

 

Mutabakat metni imzalayamadiklarini bildiren Gündogdu, “Toplu sözlesme ve grev hakki alamamisken, is güvencesini tehlikeye atan maddeyi onaylamamizi istediler. Dimyata pirince gidiyorken evdeki bulgurdan olmamak için direttik. Imza atmayacagimizi belirttik” dedi.

 

Konuyu Devlet Bakani Hayati Yazici ile görüstüklerini aktaran Gündogdu, is güvencesinin tartismaya açilmasini içeren maddeyi mutabakatsizlik metninden kararlilikla çikardiklarini ifade etti.

 

Giyim yardiminin nakden verilmesi, çocuk yardimi sinirinin kaldirilmasi gibi 40 maddenin kabul edildigini anlatan Gündogdu, bundan sonraki asamanin Uzlastirma Kurulu oldugunu, ancak Kurulun kararindan çok ümitli olmadiklarini dile getirdi.

 

Gündogdu, Bakanlar Kurulu’nun da yüzde 2.5 arti 2.5 zam önerisini kabul etmesi durumunda eylem karari alacaklarinin altini çizdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen