Haber
2009-08-26 07:19:39
Görüstük, Il Emri Sorununu Çözdük

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, il emri uygulamasinin geri getirilmesi için dün (25 Agustos) aksam saatlerinde Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile bir görüsme yapti.

 

Gündogdu, görüsmede, yasanan magduriyetlerden örnekler vererek, ögretmenlerimizin aile bütünlügünün saglanmasi için Bakanligin çalisma yapmasini istedi.

 

Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu, magduriyetlerin giderilmesi için il emri uygulamasina dönülecegi sözünü verdi.

 

Bugün Bakanliktan yapilan açiklamada, es durumundan ögretmen atamalarinda il emri uygulamasina geri dönüldügü ifade edildi.

 

Bakanlik Basin ve Halkla Iliskiler Müsavirligi’nden yapilan açiklama söyle:  

“Millî Egitim Bakanimiz Sayin Nimet Çubukçu’nun, aile bütünlügünü korumak konusunda gösterdigi hassasiyet ve bu yöndeki talimati dogrultusunda ögretmenlerimizin es durumuna bagli tayin ve atamalardaki magduriyetleri giderilmistir.

 

Bu amaçla, kadrolu ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degistirme basvurularinda su islemler takip edilecektir:

a) Ögretmenin, alaninda yeterli kurum olmasi halinde elektronik basvuru formundaki 25 tercihini doldurmasi,

b) Alaninda yeterli kurum olmamasi halinde açik bulunan kurumlarin tamamini ve 26. tercih olan  ‘tercihlerime atanamadigim takdirde bos kalan kurumlara atanmak istiyorum’  sikkini isaretlemesi,

c) Ögretmenin yukaridaki islemler dogrultusunda atanamamasi durumunda ise 27. tercih olarak ‘Il emrine atanmak istiyorum’ seçenegini isaretlemesi.

Sözlesmeli ögretmenlerin yer degistirmelerinde ise bos pozisyonlara basvuru almak suretiyle puan üstünlügüne göre yerlestirmeleri yapilabilecektir.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen