Haber
2015-12-19 06:59:44
Güçlü devletin nişanesi emeği önceleyen iş güvencesidir

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, güçlü devletin nişanesinin, emeği önceleyen iş güvencesi olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale 1 No’lu Şube divan toplantısında konuşan Şükrü Kolukısa, eğitim hizmet kolunda genel yetkili olmanın ötesine geçerek, başta eğitim çalışanları olmak üzere, kamu görevlileri için toplu görüşme ve toplu sözleşme tarihinde tarihi kazanımlara imza attıklarını, mazlum ve mağdurlar adına önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, her daim haksızlıkların karşısında yer aldıklarını belirterek, “Kurumsal bilinç bakımından en diri, eğitim çalışanlarının emeğinin koruyucusu, insanımızın zor zamanlardaki limanıyız. En büyük gücünü sivilliğinden alan, sivilliğinin nişanesi olarak her türlü vesayet odağına karşı her zaman dik ve sağlam duran, safını hep milleten yana belirleyen bir sivil inisiyatif olarak sorumluluk almaktan hiçbir zaman kaçınmadık” dedi.

 

 

Baskıların, haksızlıkların, ötekilik oluşturan uygulamaların zirve yaptığı bir dönemde, kirlenmiş bir alanda beyaz bir sayfa açmak, milletin sesi olmak, medeniyet değerleri doğrultusunda hak ve özgürlük mücadelesini vermek, sendikal alana yeni bir soluk getirmek amacıyla kurulduklarını, o günden bu yana, misyon ve vizyonlarından, kuruluş amaçlarından sapmadan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kolukısa, laf üretmekten, yandaşlık yapmaktan başka bir faaliyeti olmayanlara inat, sendikacılık adına yüz ağartıcı, eğitim çalışanları adına memnuniyet verici faaliyetlere ve onlarca kazanıma imza attıklarını kaydetti.
 

Çalışma kültürü yok edilmemelidir

Konuşmasında, son zamanlarda gündeme getirilen iş güvencesi konusuna da değinen Kolukısa, şöyle devam etti:

“Bu konu, çok hassas olduğumuz, asla taviz vermeyeceğimiz konuların başında gelmektedir. İş güvencesini tartışmaya açmayı sağlıklı bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Milyonlarca insanı huzursuz edecek, kaosa kapı aralayacak söz ve eylemlerden uzak durulmalıdır. Kamu görevlilerinin daha verimli çalışmaları için performans değerlendirmesi, denetim, teşvik gibi onlarca yol varken, bütün bir çalışma kültürünü yok edecek bu ham anlayıştan vazgeçilmelidir. Malum yapının temizlenmesiyle ilgili elverişli bir zemin hazırlamak düşüncesi, kurunun yanında yaşı da yakmak fütursuzluğunu doğurabilir. 4/B’liler kadroya alınmışken, 4/C’li çalışanlara toplu sözleşmede kadro çalışması yapılması kararı alınmışken, taşeron işçilere kadro sözü verilmişken, bu gidişatın tam tersine kökten bir değişiklik yapmak, üzerinde düşünülmemiş, sonuçları hesaplanmamış bir macera olur. Bunun doğuracağı olumsuz sonuçlar, başta iktidar olmak üzere, hepimizin başını ağrıtabilir. Devlet istihdamı artırmalı, güvenceyi sağlamalı, kendi memuruna kol kanat germeli, eksiklikleri denetleme ve disiplin yoluyla telafi etme yoluna gitmelidir. Güçlü devletin nişanesi, emeği önceleyen iş güvencesidir.”
 

 

Temel sorunların çözümüne öncelik verilmelidir

Yapılacak onca iş dururken, çözüm bulunması gereken temel sorunlar ülkeye, millete, kamu görevlilerine ayak bağı olmaya devam ederken, darbe anayasası ve darbe ürünü mevzuatlar değiştirilmeyi beklerken, iktidarın ‘kendi ayağına sıkmak’ anlamına gelebilecek uygulamalara girişmesinin akılla, mantıkla bağdaşmadığını vurgulayan Kolukısa, “Öncelikle iktidardan beklentimiz, yeni Türkiye’ye yakışmayan Kenan Evren Anayasası’ndan, darbe döneminin tortusu, insan benliğini hiçe sayan, özgürlüklere boyunduruk takan, eğitim çalışanlarını ‘ne giyeceğine karar veremeyen bir birey’ gören çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmeliğinden bizi kurtarmasıdır” şeklinde konuştu.

Sivil, özgürlükçü, toplumun tüm kesimlerinin beklentilerini karşılayacak, yeni ve güçlü Türkiye idealine yakışan bir anayasanın bir an evvel yapılması gerektiğini dile getiren Şükrü Kolukısa, “Olmazsa olmazlarımızdan biri, yeni bir anayasanın ivedilikle yapılması, 82 model kılık ve kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesidir. Toplu sözleşmenin pozitif iklimiyle birlikte barış, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde insanın insan için en büyük esenlik olduğu gerçeğiyle hareket edebilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri, üyeler ve 2 No’lu (Üniversite) Şube Başkanı Murat Şahin’in katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan 1 No’lu Şube Başkanı Oktay Sümer ise, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. 
 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen