Haber
2011-08-02 07:24:10
Gümrük ve Ticaret Bakani Hayati Yazici’yi Ziyaret Ettik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, beraberindeki heyetle birlikte Gümrük ve Ticaret Bakani Hayati Yazici’yi ziyaret etti.

 

Ziyarette konusan Bakan Yazici, demokrasinin örgütlü toplum demek oldugunu belirterek, “Bunda memur sendikalarinin ayri bir yeri var. Bunlar sorunlarin çözümünde müsterek katki sagliyorlar. Meclis açildiginda ilk çikacak yasalardan biri de, toplu sözlesmeye geçisi saglayacak degisiklik olacak” dedi.

 

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Bakan Yazici, kendi döneminde sendikalarla iki yil boyunca bir çalisma yaptigini söyleyerek, “Sendikalarla diyalog yolunun açilmasi konusunda iyi niyetli davrandim. Yapilacak çalismalar konusunda sizlere hayirli olsun dileklerimi iletiyorum” seklinde konustu.

 

Ahmet Gündogdu, önceki yillarda birlikte çalistiklari Hayati Yazici’nin, toplu sözlesme hakkinin kamu çalisanlarina taninmasi basta olmak üzere, Abant Çalistayi’na öncülük ettigini, 208 bin sözlesmeli çalisanin kadroya geçmesine destek verdigini ve 4/B’lilere es ve çocuk yardimi yapilmasi gibi birçok konuda kendilerine yardimci oldugunu belirterek, kendisine tesekkür etti.

 

Sendika olarak yeni anayasaya öncülük etmek için çesitli çalismalar yürüttüklerini ifade eden Gündogdu, grev hakki ve memura siyaset yasaginin da kaldirilmasini istedi.

 

Gündogdu, “Sendikaciligimizi bu ülkeye bir borç ödeme olarak gördük, yasadik, yasattik. Referandumda ortaya koydugumuz tavir, bu borç ödemenin en önemli taksitiydi. Simdi bunu tamama erdirmek için, Türkiye genelinde 50 bin kisiyle yüz yüze bir anket, birçok kanaat önderiyle de derinlemesine mülakat yapilarak, 1921 Anayasasi’nda var olan milletin ruhunu, milletin anayasasina döndürmek için bir çalisma baslattik ve bu çalismayi 12 Eylül günü bir panelle kamuoyuyla paylasacagiz. Uluslararasi Yeni Anayasa Kongresi’yle her kesimin görüsünün içinde yer alacagi bir anayasa çalismasi yapacagiz” diye konustu.

 

Ahmet Gündogdu, Bakan Yazici ile iki yil diyalog ve uzlasiya açik olarak birlikte çalistiklarini hatirlatarak, Memur-Sen olarak, toplu sözlesme hakkina yönelik toplu sözlesme masasinin verilmesi için ikincil mevzuati beklediklerini kaydetti. Ekim ayinda TBMM’nin açilmasi ile birlikte ikincil mevzuatin çikmasini istediklerini dile getiren Gündogdu, görüsmenin sonunda Bakan Yazici’ya plaket ve bir buket gül takdim etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen