Haber
2013-07-29 07:41:51
Gündoğdu, 4/C’lilerle Buluştu

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin değişik illerinde farklı hizmet kollarında çalışan 4/C’lilerle Memur-Sen Genel Merkezi’nde buluştu. Gündoğdu, toplu sözleşme sürecinde olmazsa olmazları arasında 4/C’li çalışanların  kadroya alınması ve mali haklarının iyileştirilmesi olduğunu söyledi.

Ahmet Gündoğdu, kamu kurumlarında çalışan 4/C’liler ile biraraya geldi.  Kastamonu, Tokat, İstanbul, Konya, Diyarbakır, Adıyaman, Bursa, Ankara, Samsun ve İzmir’den gelen temsilciler, talep ve sıkıntılarını anlattı.

Gündoğdu, 1 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme sürecinde 4/C’lilerin kadroya alınması için mücadele edeceklerini ifade etti. Kamudaki 4/C’li çalışanların mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Gündoğdu, “4/C’li olarak çalışanlara kıdem tazminatı getirtilmesi,140 TL seyyanen zam yapılması, 10 ay olan çalışma sürelerinin ilk olarak 11 aya, ardından da 11 ay 28 güne çıkartılması bizim kazanımlarımızdan bazıları” dedi.

Kamuda farklı istihdam türlerini istemediklerini vurgulayan Gündoğdu, şunları söyledi: “Sadece memur ve işçi kadrosu istiyoruz. Bu kapsamda 4/C’lilerin özlük, mali ve sosyal haklarında iyileştirme yapılarak kadroya geçirilmesini istiyoruz. Yaklaşık 23 bin kişi bu statüde çalışıyor. Bizim bu yılki görüşmelerde kırmızı çizgilerimizden birisi de 4/C’liler olacak. Hükümetten talebimiz bu statüde çalışanların 4/A kadrosuna alınması, TÜİK’te çalışanların  ise anketör kadrosuna alınmaları. Bunlar da olmaz ise, 4/B veya 4/D kadrosuna atanmalarını istiyoruz. Yine 1 Ocak 2014’ten geçerli olmak üzere 200, 1 Temmuz 2014’ten geçerli olmak üzere de 200 TL olmak üzere toplam 400  lira iyileştirme yapılmasını talep ediyoruz.”

4/C statüsünde çalışanlar adına illerden gelen temsilciler ise başta kadro taleplerinin yanı sıra mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesini talep ettiler. Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 4/C’liler adına seçilen temsilci heyet ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşme planladıklarını kaydetti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen