Haber
2013-01-09 06:35:27
Gündoğdu, Adıyaman Teşkilatlarıyla Biraraya Geldi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Adıyaman Şube yöneticileri ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi. Gündoğdu, Adıyaman Şube Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte Gölbaşı ve Kâhta temsilciliklerini ziyaret ederek, sendikal çalışmalar konusunda istişarede bulundu.

Burada konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, kamuda başörtüsü özgürlüğü konusunda yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreçte izlenecek stratejiler hakkında bilgi vererek, başörtüsünün; inanç özgürlüğü, insan hakkı, demokratik tercih olarak, her ne maksatla takılırsa takılsın, bütün kamuda serbest olması gerektiğini söyledi. Bu anlamsız ve yersiz yasağın kalkması için yasal olarak küçük bir değişiklik yapılmasının yeterli olacağını ifade eden Gündoğdu, kamusal alan yalanının son bulması için, 30 Kasım 2012’de Meclis önünde ilk eylemi gerçekleştirdiklerini, ardından Türkiye genelinde kitlesel basın açıklamaları yaptıklarını, 2 Ocak 2013’te ise işyerlerine serbest kıyafetle giderek, darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto ettiklerini hatırlatırken, Memur-Sen Başkanlar Kurulu’nun, Başbakanlığa iletilmek üzere 10 milyon imza kampanyası başlatma kararı aldığını ve bir ay sürecek kampanyayı başlattıklarını bildirdi.

Gündoğdu, Türkiye’nin darbe zihniyetinden tamamen arındırılmış, temel hak ve özgürlükleri teminat altına alan sivil bir anayasaya acil ihtiyaç duyduğunu belirterek, yeni bir anayasa yapılması için fırsat oluştuğunu, Meclis’te grubu bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin daha ciddi bir duruş sergileyerek buna katkı sağlamak zorunda olduklarını, bu fırsatı ıskalamamaları gerektiğini ifade etti.

Toplu sözleşme sürecinde yaşanan sıkıntılara da değinen Gündoğdu, ek ödeme konusunda hükümetin tavrını çok sert bir şekilde eleştirdiklerini, bunu da, gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemleriyle tüm kamuoyuna gösterdiklerini dile getirdi.

18. Milli Eğitim Şurası’nda halkın temel değerlerini ön plana çıkaran birçok konuda karar alınmasını sağladıklarını, bu kararların bir kısmının uygulanmaya başladığını anlatan Gündoğdu, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in Hayatı derslerinin ortaokullara seçmeli ders olarak okutulmaya başlamasının, kademeli ve yönlendirmeli eğitim sistemine geçilmesinin çabaları sonucu gerçekleştiğini dile getirdi.

Suriye’de yaşanan olayların çok üzücü olduğunu vurgulayan Gündoğdu, bunun en kısa sürede sona ermesini temenni ettiklerini söyledi. Türkiye’nin Suriye’den kaçan insanlara kucak açmasının çok anlamlı olduğunu, fakat Suriye’de kalan çocuk ve kadınların ekmek kuyruklarında bombalanmaya devam edildiğini, oradan kaçamayanların çok ciddi sorunlar yaşadıklarını kaydeden Ahmet Gündoğdu, bu drama duyarsız kalmayarak savaş mağdurları için yardım kampanyası başlattıklarını ve Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Memur-Sen olarak 130 bin TL yardımda bulunduklarını belirtti.

Sendikal mücadelenin demokratik ülkelerin vazgeçilmezi olduğunu, çalışanların ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için sendikaların güçlü olması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, ilkeli duruşlarından taviz vermeyerek mücadeleye devam edeceklerini, kimden gelirse gelsin doğru icraatların destekçisi olacaklarını ve yanlış çalışmaların da daima karşısında olacaklarını vurguladı.

Bu ülkenin daha rahat, huzurlu ve güvenli bir ortama kavuşması için herkese görev düştüğünü ifade eden Gündoğdu, bütün kamu çalışanlarını, sendikal mücadeleyi güçlendirmeye ve bu ülkenin geleceği için sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen