Haber
2011-10-12 06:45:23
Gündogdu, Alanya Temsilciligimizin Açilisina Katildi

 Gündogdu, Alanya Temsilciligimizin Açilisina Katildi



Gündogdu, Alanya Temsilciligimizin Açilisina Katildi

 

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Alanya Temsilciligimizin yeni hizmet binasinin açilisini gerçeklestirdi. Açilis töreninde konusan Gündogdu, “1992 yilinda bu yola çikarken, Kurucu Genel Baskanimiz merhum Mehmet Akif Inan ile iki cümleyi yol haritasi kabul ederek bu yolculugumuza basladik. Birincisi, vesayeti desifre etmek; ikincisi de sendikal yol haritasi olarak özelde üyelerimizin, genelde ülkemizin ve insanligin gelecegini dert edinmek. Mekânlarimiz bunun için önemli. Bu mekân, Alanya’daki bütün üyelerimizin özlük haklariyla Alanya’dan Antalya Subemize, subemizden Ankara’daki Genel Merkezimize, Genel Merkezimizden tüm yetkililere, bakanlara, hükümete üyelerimizin özlük haklariyla ilgili sorunlarina çözüm önerileri olusturmada, sorun ve önerilerin yansitilacagi bir mutfak olacaktir” dedi.

 

Ülkemizin gelecegini dert edinme adina bu mekânlarda ‘Ortak Akil’ mitingleri karari aldiklarini belirten Gündogdu, “Darbecilerin bu ülkeyi yeniden karartmak, on yilda bir bu millete haddini bildirme aliskanligini devam ettirmek için yollara düstügü süreçte, bu mekânlarda aldigimiz kararlarla darbesavarligimizi ortaya koyduk. Arkasindan referandumda devletin milletinden, milletin devletine geçis için 23 maddelik de olsa, ‘yetmez ama evet’ diyerek, milletin iradesinin sözcülügünü yapma kararini da bu mekânlarda aldik. Dün Dogu Türkistanli kardeslerimize zulmeden terörist devlet Çin’e ses çikarilmasi kararinin; terörist devlet Israil’in Gazzeli, Filistinli kardeslerimize uyguladigi zulme dur deme kararlarini; ayni zamanda bu sene bütün iftarlarimizi iptal ederek ‘Yardimlar Somali’ye kampanyamizin kararlarini yine bu mekânlarda aldik” seklinde konustu.

 

Gündogdu, Mevlana’nin “Elbiselerinizle karsilanir, sözlerinizle ugurlanirsiniz” sözünü hatirlatarak, söyle konustu: “Sendikalarin elbiseleri mekânlari, sözleri icraatlari, nerede durduklari ve durduklari yerde hangi tavri sergiledikleridir. Biz Hz. Ibrahim’in atesine su tasiyan serçe misali önce yerimizi bilerek ve Mevlana’nin pergel metaforunda oldugu gibi, bir ayagimizi degerlerimizde sabit tutarak ilerledik. 28 Subat döneminde kovamiz küçüktü, tankerlerimiz yoktu ama yine yangina su tasiyanlardandik. Bugün, sözde ‘millet adina millete yangin olusturmak’ için, milletin degerlerini yakmak için çaba gösterenlere haddini bildirmek adina var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz.”

 

Binanin, millete ve egitim çalisanlarina hizmet etmek için tutuldugunu kaydeden Gündogdu, “Bu hizmet yolculugunda arkadaslarimin bugüne kadar gerek Alanya’da gerek Antalya’da bu dogrultuda yaptiklari hizmetlerin bu binada daha güzel bir sekilde dizayn edilecegini, kararlastirilacagini bildigini” belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

 

Alanya Ilçe Temsilcimiz Haci Mehmet Altuntas ise, açilis törenine katilanlara tesekkür ederek, “Egitim-Bir-Sen, Memur-Sen ailesinin öne çikmis bir ferdi; degerlerimizin, medeniyetimizin galebe çalmasi, saglikli bir sekilde büyümesi için elimizden gelen gayreti göstermeye çalisan neferleriyiz. Sizler de hep birlikte bu gayretin birer parçasi oldunuz; bizlere destek verdiniz, bunun için sizlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

 

Gömlegin Ilk Dügmesini Yanlis Dügmelerseniz Digerleri de Yanlis Olur

 Ahmet Gündogdu, açilistan sonra Kanal A Haber’e bir demeç verdi. Egitimcilerin yeni anayasadan beklentilerine iliskin soruyu cevaplayan Gündogdu, “Eger gömlegin ilk dügmesini yanlis dügmelerseniz, digerleri de yanlis olur” dedi.

 

Yeni anayasanin insani merkeze koyan bir anlayisla yapilmasi gerektigini vurgulayan Gündogdu, “Toplumun tüm kesimlerini bir arada tutan bir anayasa istiyoruz. Yeni anayasada darbe ürünü tüm kurumlar kaldirilmalidir” ifadelerini kullandi.

 

Memur-Sen’in yaptigi Anayasa arastirmasina da deginen Gündogdu, vatandasin insan onurunu ön plana çikaran bir anayasa istedigini kaydetti. Gündogdu, basörtüsü sorununun da bir an önce ülke gündeminden çikartilmasini istedi.

 

Açilisa, Alanya Kaymakami Hulusi Dogan, Alanya Belediye Baskani Hasan Sipahioglu, Alanya Milli Egitim Müdürü Ibrahim Köseoglu, AK Parti Ilçe Baskani Hüseyin Güney ve Ilçe Yönetimi, HAS Ilçe Baskani Yusuf Mecek, Halk Egitim Merkezi Müdürü Mustafa Coskunsu, Il Genel Meclisi üyeleri Kerim Baskaptan, Arif Yeni, Mustafa Aras, Necati Yildirim, Antalya Sube Baskanimiz Süleyman Gökçen ve üyelerimiz katildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen