Haber
2014-06-18 07:46:56
Gündoğdu: Amacımız İnsana Hizmet Etmek

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şube’nin Paşabahçe Mesire Alanı’nda düzenlediği bahar şenliği programında yaptığı konuşmada, 11 hizmet kolunun 11’inde de yetkiyi aldıklarını hatırlatarak, 762 bin üyeyle Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olduklarını söyledi.

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in sadece bir sendika olmadığını belirten Gündoğdu, amaçlarının insana hizmet etmek olduğunu kaydetti.

 

Çevre illerden de yoğun katılımın olduğu programda Gündoğdu, gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.



 

Kardeşlik İklimini Destekliyoruz

 

Memur-Sen'in, “bin yıllık desende bir ve beraberiz” çağrısını sürekli seslendiren bir kardeşlik hareketi olduğunun altını çizen Gündoğdu, “Biz, etnik kimliklerin birini diğerinden daha değerli ya da değersiz gören ırkçı ideolojileri, birliğimize, dirliğimize yönelik bir tehdit olarak değerlendiriyoruz. Kardeşlik ikliminin bu toprakların mütemmim cüzü olduğu inancıyla, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ne de, ‘Çözüm Süreci’ne de destek olduk ve olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

17 Aralık küresel operasyonunun Gezi olaylarının devamı olduğunu vurgulayan Gündoğdu, “17 Aralık operasyonunu tezgahlayanların, yolsuzluk iddia ve ithamlarının altına gizlediği, yetim hakkıyla kamufle etmeye çalıştığı sivil vesayet hedefi gün gibi ortaya çıkmıştır.  17 Aralık’la birlikte ortaya çıkan ‘Büyük Türkiye’ hedefini akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabasının bir hedefi de çözüm sürecini çözümsüz hale getirmektir” şeklinde konuştu.



 

70 Yıllık Hukuksuzluk Çöpe Atıldı

 

Başörtüsü yasağının son bulmasını “70 yıllık hukuksuzluğun çöpe atılışı” olarak değerlendiren Gündoğdu, yasağın kaldırılması için büyük emek harcadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Ülkemiz adına utanç verici olan bu yasağın kaldırılması için düzenlediğimiz kampanya sonucunda 12 milyon 300 bin imza topladık. Sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştirdik ve sonunda birlikte başardık. Bu, tarihi bir adımdır. Başta 28 Şubat olmak üzere bütün darbe ve darbecilerle hesaplaşmaktır.”



 

Ziyaretler

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Sivas Valisi Alim Barut’u, Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan Gündoğdu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP ve MHP’nin çatı adayı önerisi olarak gösterilmesine değinerek, “Çatıya, CHP’nin gelişim seyri açısından baktığımızda çok önemli bir mesele. Başkası bu şahsı aday gösterseydi ‘laiklik elden gidiyor’ diye yaygara yapacak CHP, bir çatı adayı buldu ama bulduğu çatı adayı, milletin 15 yıl gerisinde olduğu için çatıdan düşme ihtimali kuvvetli. İnşallah kolunu kanadını kırmaz” ifadelerini kullandı.



 

“Kimin cumhurbaşkanı olacağıyla ilgili bir kanaat belirtme konumunda değiliz ama kimlerin olmayacağını çok iyi biliyoruz” diyen Gündoğdu, “Artık Süleyman Demirelvari, Ahmet Necdet Sezer türü şahıslar asla bu ülkede cumhurbaşkanı olamaz, çünkü doğrudan halk seçecek” diye konuştu.

 

Programda, Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No’lu Şube Başkanı İlhan Karakoç, Gündoğdu’ya tablo hediye etti. Gündoğdu ise, Karakoç’a ve ilçe temsilcilerine plaket verdi. 
 


 

Kütüphane Açılışı

 

Gündoğdu, daha sonra, Huzur İmam Hatip Ortaokulu’nda oluşturulan kütüphanenin açılışına katıldı. Hayırsever iş adamı Nuri Geneş’in, trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu İbrahim Geneş’in ismini yaşatmak amacıyla Huzur İmam Hatip Ortaokulu’nda oluşturduğu “İbrahim Geneş Zenginleştirilmiş Kütüphanesi” törenle açıldı. Açılışa katılan Gündoğdu, kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İmam hatip lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Gündoğdu, “İmam hatipli olmak, bu milletin değerleriyle barışık olmaktır” dedi.

 

Gündoğdu, ecdadından devraldığı bu ülkeyi daha güzel şekilde gelecek nesillere bırakacak bir gençliğin yetişmesinde bu kütüphanelerin önemli olduğunu vurguladı.



 

Konuşmaların ardından, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı ve hayırsever iş adamı Nuri Geneş tarafından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Gündoğdu ve beraberindekiler kütüphaneyi gezdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen