Haber
2011-12-20 06:28:56
Gündogdu, Ankara 3 No’lu Sube’nin Isyeri Temsilcileri Toplantisina Katildi

Ankara 3 No’lu Subemiz, 1. Isyeri Temsilcileri Istisare Toplantisi’ni, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun katilimiyla Kizilcahamam Asya Termal Tesisleri’nde gerçeklestirdi.

Toplantida konusan Ahmet Gündogdu, 12 Eylül referandumu ile alinan toplu sözlesme hakkinin, 15 ay geçmesine ragmen hala yasasinin çikarilmadigini belirterek, “Sike yasasi bir ayda iki kez çikarilmistir. ‘Sike’ye gösterilen hassasiyetin toplu sözlesmeye gösterilmemesini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Ücret dengesizligi ve ek ödeme sorununu çözmek için çalistiklarini kaydeden Gündogdu, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyetini gidermek amaciyla ilgili bakanlarla görüstüklerini, sorunun israrli takipçisi olacaklarini söyledi.

666 sayili KHK ile iyi niyetli düzenlemelerin hayata geçirildigini ancak ek ödemeye iliskin taleplerinin tamaminin karsilanmadigini dile getiren Gündogdu, “666 sayili KHK ile ‘esit ise esit ücret’ kapsaminda farkli kurumlarda ayni unvanlarla çalisanlarin maaslarinda ek ödeme ile düzenleme yapilirken, muadili olmadigi gerekçesiyle, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödemede kapsam disi birakilmasini kabul etmemiz mümkün degildir” seklinde konustu.

Insani Ilgilendiren Her Sey Bizi de Ilgilendirir

Insani ilgilendiren her seyin kendilerini de ilgilendirdigini ifade eden Gündogdu, söyle devam etti: “Yakin bir geçmiste, Pakistan’da, Afganistan’da, Somali’de, Etiyopya-Habesistan’da,  Suriye ve Bosna-Hersek’teydik. Aciyi, sevinci, zorluklari, her seyden önce insan olmanin derin heyecanini paylastik. Dogu Türkistan’in ve Filistin’in maruz kaldigi zorbaligin karsisinda olduk. Depremin yol açtigi yikimda Van’daydik ve orada olamaya devam edecegiz.”

Üzerine Düseni Hakkiyla Yerine Getiren Örgütlere Ihtiyaç Var

Hayatin devam ettigi yerde, geç de olsa,  her seyin asli dogasina döndügünü dile getiren Gündogdu, insanlar ve örgütler için en büyük yikim aracinin, kendinden hosnutluk oldugunu, bu duygunun insani disarida olup bitenlere karsi körlestirdigini vurgulayarak, “Her seyden önce, yeryüzündeki en basarili organizasyonel model olan, yasayan sistemlerden elde ettigimiz sonuçlar, bizi daha bilinçli olmaya zorunlu kiliyor” degerlendirmesinde bulundu.

Ülkelerin kendi geçmisleri ve deneyimlerinin, temel alinarak gelistirilen dünyayla kurulan ilgiden daha derin anlamlar ifade ettigini, saglikli bir organizma olduklari sürece, gelismeleri zamaninda fark edip gerekli önlemleri alabileceklerini belirten Ahmet Gündogdu, bunun için, dogal bir atmosfere ve üzerine düseni hakkiyla yerine getiren bireylere ve örgütlere ihtiyaçlarini olduguna dikkat çekti.

Egitim Sisteminde Köklü Degisiklige Gidilmelidir

Vesayetçi zihniyetin egitim üzerindeki yabancilastirici, yozlastirici; erdemli, özgün insanin yetismesine izin vermeyen yapisini elestiren Gündogdu, egitim-ögretim yoluyla aklin ve bilginin evrenine adim atan çocuklarin, toplumsal degerlerini ve bu degerlerin insanlik ailesindeki yerini ögrenmesine, daha üst degerlere ulasacak yolla tanismasina izin verilmedigini dile getirerek, “Aksine bütün törenler, resmi organizasyonlar, yeminler, antlar, protokoller, müfredatlar yeni neslin hâkim düsünceyle uyumlu hale getirilmesine, ayni zihinsel üniforma içine sokulmasina, herkesi ayni düsünce etrafinda etkisizlestirme ve bütünlestirme stratejisine hizmet etti. Egitim sisteminde köklü bir degisiklige gidilmezse, birkaç kusagi daha kaybedebiliriz” diye konustu.

Eranil: Egitim-Bir-Sen, Egitim Çalisanlarinin Sigortasidir

 

Ankara 3 No’lu Sube Baskanimiz Ilhan Eranil, 666 sayili KHK ile çalisma barisinin bozuldugunu, kamu çalisanlari arasinda yeni adaletsizliklerin ve magduriyetlerin olustugunu ifade ederek, “Herkes sunu iyi bilmelidir ki, Egitim-Bir-Sen, egitim çalisanlarinin sigortasidir. Promosyonlarin tamaminin çalisanlara verilmesini sagladigimiz, 4/B’li çalisan ögretmen ve diger kamu görevlilerinin kadroya geçmesinin öncüsü oldugumuz, toplu sözlesme hakkini elde ettigimiz gibi, basta egitimciler olmak üzere ek ödemeden yararlandirilmayan kamu çalisanlarinin da ek ödeme almasini saglayacagiz” dedi.

700 bini askin egitim çalisaninin görevinin basinda oldugunu dile getiren Eranil, “Motivasyon bozucu bütün söz ve icraata ragmen egitim çalisanlari yilmadan, usanmadan çalisiyor. Birilerine de, ‘Gölge etme, baska ihsan istemem’ diyorlar” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan, Genel Baskan Ahmet Gündogdu, isyeri temsilcilerinin sorularini cevaplayarak, sorunlarini dinledi.

Ikinci bölümünde, ilçe yönetimlerinin aralarinda toplantilar yaparak, degerlendirmelerde bulunduklari programa, Sube Disiplin-Denetleme Kurulu, Ilçe Temsilcilik yönetimleri ile 200’e yakin isyeri temsilcimiz katildi. 

 




MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen