Haber
2012-07-26 07:31:31
Gündogdu: Arakan Müslümanlarina Yardim Koridoru Açilmali

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Arakan Müslümanlarina yardim için bir koridor açilmasi gerektigini söyledi. Burada yasanan drama dikkat çekmenin sorunu çözmeyecegini ifade eden Gündogdu, Basbakan Erdogan'a BM ve IKÖ nezdinde girisimlerde bulunmasi çagrisinda bulundu.

Memur-Sen Geleneksel Basin Iftari çok sayida gazetecinin katilimi ile yapildi. Rixos Otel'de gerçeklesen iftar programina Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, genel merkez yönetim kurulu üyeleriyle bagli sendikalarin genel baskanlari da katildi.

Iftar sonrasi konusan Ahmet Gündogdu, sendikaciligi kamu çalisanlari, ülkemiz ve insanlik için yapma felsefesiyle yola çiktiklarini belirterek, "Kamu çalisanlarinin haklarini korumak, kazanimlarini artirmak için kurulan toplu sözlesme masasini geride biraktik. Taleplerimize kulak tikayan bir anlayisla karsilastik. Ek ödeme basta olmak üzere toplu sözlesme masasinda elde edemedigimiz bütün kazanimlari elde etmek için mücadelemiz sürecek. Simdiye kadar oldugu gibi, bundan sonra da kamu çalisanlarinin haklarinin kazaniminin adresi Memur-Sen olacaktir" seklinde konustu.

Ramazan’a Sel Felaketinin Acisiyla Girdik

Ramazan'a, Samsun'da yasanan sel felaketinin acisiyla girdiklerini hatirlatin Gündogdu, daha oradaki yaralar sarilmadan Arakan Müslümanlarinin acisinin yüreklerini yaktigini kaydetti. Ahmet Gündogdu, Samsun'daki felaketten etkilenen vatandaslar için kurulan iftar çadirlarindan birinin sorumlulugunu Memur-Sen'in üstlendigini ve bir ay boyunca selden zarar gören vatandaslarin kendilerinin misafiri olacagi bilgisini verdi.


Arakan Müslümanlarina Yardim Koridoru Açilmali

Bir gün önce de Myanmar'da Arakan Müslümanlarina yönelik gerçeklesen katliam ve vahsete dikkat çekmek için bir basin toplantisi düzenledikleri ve yardim kampanyasi baslattiklarini hatirlatan Ahmet Gündogdu, bugün Memur-Sen'e bagli sendikalarin yöneticileriyle yaptiklari toplanti sonrasinda, bu yil yapacaklari iftar davetlerinden vazgeçerek, bu yardimin üzerine bir o kadar da kendilerinin katkida bulunarak Arakan Müslümanlarina 200 bin liralik yardim yapmaya karar verdiklerini ifade etti.
Arakan Müslümanlarina yardim yapmanin nerdeyse imkansiz oldugunu dile getiren Gündogdu, Basbakan Erdogan'a da çagrida bulunarak, orada zulme ugrayan Müslümanlara, sivil yardim kuruluslari ve devlet kurumlarinin yardim edebilmesi için yardim koridorunun BM tarafindan açilmasini saglamasini istedi. BM'nin harekete geçirilerek yardim koridorunun açilmasi gerektigini de ifade eden Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, "Basin toplantimizda Basbakan Erdogan'a çagrida bulunmustuk. Sag olsunlar, yasanan bu insanlik dramina dikkat çektiler. Ancak, dikkat çekmesi yeterli degil. Buradaki Müslüman kardeslerimize yardim ulastirmanin önünde engel kalmamali, orada yasanan insanlik disi drama son verilmeli. Elbette bütün Budistleri suçlamak konumunda degiliz. Orada bunu yapan Budist bir diktatörlük olsa da dünyadaki sagduyulu Budistleri, AB'yi, IKÖ'yü göreve çagirarak bu katliama ve insanlik disi uygulamalara son verilmesi saglanmali" seklinde konustu.

Suriye'de yasanan olaylara da deginen Gündogdu, akan kanin durmasi, halk iradesinin önündeki engellerin kaldirilmasi, Suriye'nin bütünlügünün korunmasi yönündeki görüsünü de katilimcilarla paylasti.

Basina Tesekkür

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, bütün bu çalismalari yaparken basinin yanlarinda yer aldigini, çalismalarini desteklediklerini ve genis halk kitlelerine ulasmasinda önemli bir görev üstlendigini ifade etti. Bunu yaparken, hiçbir çarpitma ve yanlis bilgilendirmeyle karsilasmadiklarini da belirten Gündogdu, bundan dolayi da ayrica tesekkür etti. Iftar programlarina katilimin bu kadar yüksek seviyede olmanin kendisini bir kez daha sevindirdigini sözlerine ekleyen Gündogdu, basin mensuplarinin hak ettikleri yasal güvence ve teminatlara kavusmasini arzuladiklarini kaydetti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen