Haber
2010-05-01 07:21:04
Gündogdu, Bakan Yazici ile Görüstü

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Hayati Yazici ile görüserek, çalisan- larin sorunlarini ve taleplerini iletti.

 

Konfederasyonumuz Memur-Sen’in de aralarinda yer aldigi 6 konfederasyon tarafindan ortaklasa Taksim Meydani’nda kutlanacak olan 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü için Istanbul’a giden Gündogdu, Bakan Yazici ile Dolmabahçe Sarayi’ndaki Basbakanlik çalisma ofisinde biraraya geldi.

 

Ziyarette, banka promosyonlarinin çalisanlara ödenmesi konusunu dile getiren Gündogdu, promosyonlarin tamaminin tüm çalisanlara ödenmesine iliskin 11 Mayis 2010 tarihine kadar ‘Genelge’ yayinlanmasini talep etti.

 

Toplu Görüsme Primi’nin ödenmesine iliskin düzenlemenin biran önce çikarilmasini isteyen Gündogdu, 2009 yili toplu görüsmeleri mutabakat metninde yer alan ve üzerinde uzlasmaya varilan konulardan biri olan Kamu Iktisadi Tesekkülleri’nde (KIT) çalisan ve 1 (bir) sayili cetvele tabi personelin ek ödemeden kaynaklanan kayiplarinin giderilmesiyle ilgili çalismalarin sonuçlandirilmasinin gerekliliginin altini çizdi.

 

Gündogdu, görüsmede, yeni anayasa konusuna da deginerek, Anayasa’da yapilacak degisiklikle kamu personeline ‘Toplu Sözlesme Hakki’nin verilmesinin ardindan 4688 Sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nda da ilgili degisikliklerin acilen yapilarak, 2010 yili görüsmelerine yetistirilmesini istedi.

 

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü ile ilgili degerlendirmenin de yapildigi görüsmede, 32 yil aradan sonra 1 Mayis’in yeniden Taksim’de kutlanmasinin, gelinen noktada olumlu bir adim olarak gördügünü ifade eden Gündogdu, “6 konfederasyonun ortak imzasi ve olusturdugu ortak hukukla, 1 Mayis’in 32 yil aradan sonra yeniden Taksim’de kutlaniyor olmasi, Türkiye’nin normallesmesi adina önemli bir kazanimdir” dedi.

 

Memur-Sen ve bagli sendikalarla birlikte Taksim’de olacaklarini belirten Gündogdu, “Emekçilerin mali, sosyal ve özlük haklarinin konusuldugu degil, disaridan yüklenen tanimlarin konusuldugu bir çekisme alani olarak bugüne kadar ‘çikaririm, çikarmam’ tartismalari ile aylar, yillar heba edildi. Bu yil 6 konfederasyon biraraya gelerek, bir ezberi bozmus olduk. Özelde, üyelerimizin özlük haklarinin gelismesi; genelde ise, ülkenin demokratiklesmesi adina 1 Mayis’in sölene dönüsmesi kararliligimiz var. 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü, anlamina uygun sekliyle bir bayram coskusu içinde kutlayacagiz. Böyle olmali, böyle olmasini da arzu ediyoruz. Türkiye’nin demokratik açilimla geldigi noktaya yakisir bir kutlama yapilacagini umuyorum” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen