Haber
2013-05-15 07:39:23
Gündoğdu: Bu Süreçte Millete Sözcülük Yapıyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecinde milletin sözcülüğünü yaptıklarını belirterek, sürecin demokratikleşmenin ve eşit yurttaşlığın önünü açacağını söyledi.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu, çözüm süreci çalışmaları kapsamında Ordu’da STK ve kanaat önderleriyle buluştu.

Eğitimde Hayata Hazırlık Yok 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu,  eğitim sistemine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Milyonlarca çocuğumuz var ama hayata hazırlık yok, sivil itaatsizlik yok, sorgulama yok. Çünkü mevcut eğitim sistemi bunu vermiyor. Dört dörtlük eğitime, mükemmel bir sisteme geçmiş olmasına rağmen belki de iktidarın en başarısız olduğu alan eğitim alanıdır” dedi.

Bana Dokunmayan Yılan Bin Yaşasın Demeseydik…

Kısa bir süre önce Marmara Grubu’ndan Karadeniz’e geçtiğini hatırlatan Gündoğdu, herkesin yürütülen süreçle ilgili empati yapmasını istedi. Bugüne kadar Marmara Bölgesi’nin 11 ilinin tamamında program yaptığını ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu: “Kocaeli’de roman bir yazar kardeşimiz heyecanlanıyor, sıra kendisine gelecek diye. En sonunda, ‘Başbakanımıza, size bir sitemim var’ diyor. ‘Nedir bu sitem’ dediğimizde, ‘Niye bizim Kibariye akil insanlar arasında yok’ diye sitem ediyor. Yani demokratikleşme adımlarının heyecanı, dışlanmışlıkta, dışarıda kalan bu kardeşlerimizde bile bir fırsata, bir umuda dönüşmüş durumda. Hakeza özeleştiri yapalım derken bunu söylüyorum 12 Eylül darbesi olduğunda biz muhafazakârlar, solculara sıkıntı yaşatılıyorken, bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeseydik, 28 Şubat’ta başörtülü kızlarımız başta olmak üzere zulme uğradığımız günlerde insanlar gözlerini kapatmasaydı, derin devlet bu kadar üstümüze gelemezdi diye düşünüyorum.”

Bazı Siyasi Partiler Süreci Baltalıyor

Bazı siyasi partilerin süreci olumsuz etkilediğini dile getiren Gündoğdu, “Akil İnsanlar çok farklı insanlardan oluşuyor. Değişim, hızlı bir değişim. Yine bir ilimizde CHP, BDP ve AK Parti’den bir davet alınmıştı. CHP il başkanı bizi karşılayacak fakat CHP il başkanlığına geçişe MHP ve İşçi Partililer izin vermiyor. Böylece çok farkı ilişkileri de görebiliyoruz. Ama tüm bu değişimler, 30 yıldır kanayan bu yarayı durduracaksa, halkı rencide etmeyecek şekilde kardeşliği inşa etmek ve bu sorunun çözülmesi için bunların yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Kanaat Önderlerini Önemsiyorum

Türkiye’nin yetiştirdiği kanaat önderlerini önemsediğini kaydeden Gündoğdu, bu süreçte onların fikir ve düşüncelerinden istifade edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Gündoğdu, şöyle devam etti: “Ben kanaat önderlerini önemsiyorum. Mehmet Akif İnan, Ahmet Arvasi, Bediüzzaman… Bu insanların düşünceleri, çıkışları, duruşları kardeşliğimiz için çok önemlidir. Bu nedenle, bu süreçte en fazla Karadenizli vatandaşlarımıza görev düşüyor. Çünkü biz ırkımızdan dolayı hiç dışlanmadık ama öyle zamanlar oldu ki; Karadenizli bir ailenin evine şehit geldiği için, fındık tarlalarında üç kuruşa çalışan Kürt kökenli çalışanları işten çıkardık. Biz atlarımıza, köpeklerimize Arap ismini koyduk. Muhtemelen özellikle Ortadoğu’daki insanlar da Türk koymuşlardır. Bize Güneydoğu’da Türk olmayı kötü yansıttılar, burada, Karadeniz’de Kürt olmayı kötü yansıttılar ama şimdi konuşma, anlaşma zamanı, diyalog kurma zamanıdır. Çok farklı kesimlerden sürece destek var.”

Konuşmaların ardından, grup üyeleri katılımcıların görüşlerini aldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen