Haber
2014-11-17 06:52:02
Gündoğdu, Eğitimcilerle Bir Araya Geldi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) tarafından organize edilen ‘Gümüşhaneli Öğretmenler ve Öğrenciler Buluşması’na katıldı.  

 

Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen programda eğitimciler ve öğrencilerle bir araya gelen Gündoğdu, burada bir konuşma yaptı. Aldığı davetler arasında en çok bu davetin kendisini heyecanlandırdığını belirten Gündoğdu, “Çünkü içinde öğrenciler, akademi üyeleri vardı. Bu iki kavram Türkiye’nin şekillenmesinde önemlidir. İçini doldurabilirsek şekillenmeyi biz sağlayabiliriz. Ülke olarak en büyük kaygımız, öğretmenin, öğrencinin, memurun sabah 8 akşam 6 mantığına bürünmesidir, bu sistemin dışına çıkamamasıdır. Devlet, millet ve ülke olarak bize düşen borçluluk duygusu çerçevesinde yolculuk yapmalıyız. Bu şekilde davranırsak, politize olmadan bu ülkeye borcumuzu ödeyebiliriz” dedi.

 


 

Eğitimin En Önemli Lokomotifi Öğretmen

 

Konuşmasında, öğrenciyi merkeze alan bir eğitim sisteminin gerekliliğinden söz eden Gündoğdu, “Türkiye’nin ve gençliğin yeniden inşası, bu eğitim sistemiyle zor. Bugüne kadar eğitim sistemimiz eleme esasına dayanırdı. Hep bir yarış vardı. Öğrenciler test ve tost arasına sıkıştırılmış. Test çözenin değerli olduğu, ahlaklı olanın, birey olmanın hiçbir öneminin olmadığı bir eğitim sistemi vardı. Bu durum maalesef memuriyette de meslek memnuniyetsizliğini ortaya çıkarıyordu. Bana göre Türkiye’nin en önemli konusu eğitim ve demokratikleşmedir. Eğitimin en önemli lokomotifi de öğretmendir. Ama öğretmen, bari öğretmen olayım diye mesleğe girmişse, sınıfta onun lider olmasını beklememek gerekiyor. Bu şartlarda idealizmden söz edemeyiz. Bu eğitim sisteminde öğretmenlerin, öğrencinin dertleriyle dertlenmesini bekleyemeyiz. Eğitim sisteminin bu çarpıklığının düzeltilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Örgütlü olmanın önemine dikkat çeken Gündoğdu, örgütlü olmayı çok önemsediğini, bunun için de Mehmet Akif İnan’ın yanında yer aldığını, Mehmet Akif Ersoy’un hayranı olduğunu, Necip Fazıl’ın, Bediüzzaman’ın verdiği mücadeleyi miras olarak gördüğünü vurguladı. Gündoğdu, “Türkiye’de bir zamanlar başörtüsü zulmünü yaşadık, Mehmetçiklerimizin arasında annesi başörtülü olduğu için, YAŞ kararlarıyla askerlikten atılanlar oldu. Vesayetçi eski Türkiye’de bu algı hakimdi” diyerek geçmişte yaşanan başörtüsü sorununa tepki gösterdi. Gündoğdu, bu vesayetçi sistemin 2010’daki referandumla son bulduğunu kaydetti.


 

En Çılgın Proje Çözüm Sürecidir

 

“Çözüm Süreci, Çanakkale ruhunun yeniden tesis edilmesidir” diyen Ahmet Gündoğdu, “Çanakkale’ye gittiğinizde Gazzeli kardeşimizin de orada bizim kurtuluş mücadelemize destek olduğunu göreceksiniz. Orada Kürt’ün, Türk’ün,  Çerkez’in, Laz’ın emperyalizmin topuna tüfeğine karşı, kazma küreklerle kurtuluş mücadelesi verdiğini görürsünüz. Bizim bu ruhu yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Çözüm Süreci bunun tekrardan hayata geçiş evresidir. Kürt sorununda en önemli madde kamu güvenliğidir. Kamu güvenliği kesinlikle sağlanmalıdır, aksi halde birlik ve düzenden söz edilemez. Kamu güvenliği ve Çözüm Süreci birlikte devam etmelidir. Çözüm Süreci, Türkiye’nin en önemli çılgın projesidir” ifadelerini kullandı.

 


 

12 Eylül’ün Mağdurları Gençlerdir

 

Eski Türkiye’de rüyaları bile darbeyle engellenen bir gençliğin olduğunu vurgulayan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “12 Eylül döneminde darbeci paşanın ‘Bir sağdan, bir soldan astık’ dediği gençler, lise ve üniversite gençliğidir. Toplum mühendisliği ile milletimiz kamplara ayrıştırıldı, bölündü, parçalandı. Bu alışkanlıkların tamamı eski Türkiye’de kaldı. Eski Türkiye’de, 1961 Anayasası’yla darbelerin kurumsallaştığı bir yapı mevcuttu. 1961 Anayasası ile hakimiyet belirli kurumların eline verilmiştir. Bu sistemde Meclis devre dışı kalmış, bütün yetkiler kurumların hükmüne girmiştir. Bu sistem, Yeniden Büyük Türkiye ile son bulacaktır. Şimdi bizlere görev düşüyor. Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen’e görevler düşüyor. Bütün Türkiye’de örgütlenen Genç Memur-Sen’le, çağın insanı, Kur’an’ın Müslümanı gençler yetiştireceğiz. Hem büyük Türkiye’yi hem de kadim medeniyeti birlikte inşa edeceğiz. Medeniyetimizin ihyası için ülkemizi büyük davanın mekânı yapmalıyız.”

 


 

Yeniden Büyük Türkiye Yolculuğu

 

Yeniden büyük Türkiye yolculuğunda birçok zorlukla karşılaştıklarını ama bunları sabırla, metanetle ve çalışarak aşacaklarını dile getiren Gündoğdu, “Bu yolculuk millet iradesinin hakim olduğu kutlu bir yolculuktur. Millete dayanmayan, millet iradesine güvenmeyen, rakibini egale etmek için darbeciden medet uman anlayışlar, 2010 Referandumu ile tarihin çöp sepetine atılmıştır. Bir daha dirilme şansı yoktur, ölmüştür, millet tarafından öldürülmüştür. Terörün karşısında, kardeşliğin yanındayız, mazlumun tarafındayız. Çözüm Sürecini, eşit yurttaşlık ve ebedi kardeşlik için destekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Mescid-i Aksa’da İşgale Hayır

 

Batı uygarlığının çifte standartları olduğunu söyleyen Gündoğdu, Mescid-i Aksa’nın zulme uğramasına kimsenin ses çıkarmadığını ifade ederek, “Mazlumun rengine bakılmaz. Mazluma sahip çıkmak herkesin görevidir. Mescid-i Aksa onurumuzdur. Onurumuzun çiğnetilmesine asla müsaade etmemeliyiz. Sömürüye, işgale, Siyonizm’e hayır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

GÜBDER Başkanı Erol Tekçe, bir konuşma yaparak, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’ya ve programa katılan herkese teşekkür etti.



 

Yrd. Doç. Dr. Turan Şişman da bir konuşma yaparak, toplumda en önemli sorunun iletişimsizlik olduğunu, bu sorunun aşılması için herkese görev düştüğünü söyledi.

 

Programa Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Genç Memur-Sen üyeleri, Gümüşhanevi Platformu üyeleri, Gümüş Gelişim Akademisi Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programın sonunda Gündoğdu’ya, GÜBDER Başkanı Erol Tekçe tarafından plaket takdim edildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen