Haber
2011-06-18 07:23:44
Gündogdu Erzurum’da

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumayi ve gelistirmeyi temel amaç saydiklarini söyledi.

 

1 ve 2 No’lu subelerimiz ile Pasinler Ilçe Temsilciligimizin düzenledigi piknik sölenlerine katilan Gündogdu, çesitli ziyaretler de gerçeklestirdi.

 

Erzurum 1 No’lu Subemizin Atatürk Üniversitesi Amfiler Piknik Alani’nda gerçeklestirdigi 3. Geleneksel Piknik Söleni ile 2 No’lu Subemizin Havaalani yolu üzerindeki Airport Dinlenme Tesisleri’nde düzenledigi Bahar Söleni’nde konusan Ahmet Gündogdu, millete ragmen sendikacilik ve siyaset yapanlarin tarihin çöp sepetindeki yerini alacagini söyledi.

 

Türkiye’de bugüne kadar yapilan anayasalarin hep Ankara’daki hukukçulara, siyasilere siparis verilerek hazirlatildigini ifade eden Gündogdu, “Millete ne istedigi sorulmamis. ‘Milletin ne istedigi, nasil bir Türkiye tanimladigi’ konusunda çalisma baslattik. Yapilan anketin sonuçlarini 12 Eylül günü bir panelle Türkiye kamuoyuna yansitarak, tartismaya açacagiz” seklinde konustu.

 

Sendikali Olmanin Önünü Açacak ve Toplu Sözlesme Düzenini Olusturacak Ikincil Mevzuat Acilen Uygulamaya Sokulmalidir

Gündogdu, yeni hükümet ve Meclis’ten 74 milyonun mutabakat metni olacak, kucaklayici bir anayasa beklediklerini bildirdi. 12 Haziran seçimleriyle milletin yüzde 95’inin Meclis’te temsil edildigi bir tablonun ortaya çiktigini vurgulayan Ahmet Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Referandumla elde ettigimiz toplu sözlesme hakkinin ikincil mevzuatinin bir an önce çikmasi gerekiyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapisini kapsayan ikincil mevzuatla örgütlenmenin önündeki engeller kaldirilmalidir. Su anda stajyerler, Genelkurmay, Savunma Bakanligi, Emniyet Genel Müdürlügü’nün sivil memuru bile üye olamiyor. Yüzden fazla çalisanin oldugu yerde müdür, müdür yardimcilari sendikalara üye olamiyor. Bunlar Uluslararasi Çalisma Örgütü’nün (ILO) ortaya koydugu prensiplere aykiri. Sendikali olmanin önünü açacak ve toplu sözlesme düzenini olusturacak ikincil mevzuatin acilen uygulamaya sokulmasini bekliyoruz.”

 

 

Karanliklari Aydinlatmak Için Yanmayi Göze Almak Lazim

Seçim sürecinde siyasi parti liderleri arasinda yasanan gerginligi tasvip etmediklerini, artik millet adina siyaset beklediklerini vurgulayan Gündogdu, piknik alanina kurulan seyyar lokantada döner kesti. Döner ustaliginin zor oldugunu, herkesin kendi isini yapmasi gerektigini dile getiren Gündogdu, sicak konusundaki uyarilar üzerine, “Sen yanmazsan, ben yanmazsam nasil çikariz aydinliga. Karanliklari aydinlatmak için yanmayi göze almak lazim” diye konustu.

 

‘Bahar Söleni’ne katilan yaklasik bin davetli, canli müzik esliginde gönüllerince eglendiler.

 

Ahmet Gündogdu, Memur-Sen’e bagli sendikalarin Erzurum temsilcilerinin de hazir bulundugu piknik sölenlerinde, yetkiyi almalarindan dolayi 1 ve 2 No’lu Sube Yönetim Kurulu üyelerimize ve Ilçe temsilcilerimize plaket verdi.

 

Ziyaretler

Gündogdu, Erzurum programi kapsaminda Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Bilge’yi ve Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Küçükler’i makamlarinda ziyaret etti.

 

Memur-Sen’e bagli sendikalarin temsilcilerinin de hazir bulundugu görüsmede, sendikal çalismalara ve gündemdeki konulara iliskin degerlendirmelerde bulundu.

 

Gündogdu, Memur-Sen olarak, üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki hak ve menfaatlerini korumayi ve gelistirmeyi temel amaç saydiklarini söyledi.

 

Memur-Sen’e bagli sendikalarin Erzurum’da önemli basarilar elde ettigini dile getiren Gündogdu, “Üyelerimiz için tüm imkânlarimizi seferber etmis durumdayiz” dedi. Gündogdu ve Küçükler, gündemdeki konular hakkinda bir süre sohbet etti.

 

Ziyaretin sonunda, Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Küçükler, Gündogdu’ya Oltu Tasi tesbih hediye etti.

 

Daha sonra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’e, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz’a ve Erzurum Il Saglik Müdürü Dr. Serhat Vançelik’e ziyarette bulunan Gündogdu, Dogu TV’nin canli yayinina da katilarak gündeme iliskin sorulari cevapladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen