Haber
2010-04-23 07:21:00
Gündogdu, Eskisehir Bulusmasi’na Katildi

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, sivil toplumun demok- rasinin güvencesi oldugunu, sivil toplumun gelismis oldugu ülkelerde demokrasinin sek- teye ugramasinin da mümkün olmadigini söyledi.

 

Memur-Sen Eskisehir Il Tem- silciligi’nin Il Divan Toplan- tisi’na katilmak ve Kusatilmis Demokrasi ve Sivil Toplum konulu konferans vermek üzere Eskisehir’e giden Gündogdu, birçok ziyarette de bulundu.

 

Ilk Ziyaret Vali Kiliçlar’a

Ilk olarak Eskisehir Valisi Mehmet Kiliçlar’i ziyaret eden Ahmet Gündogdu, yapici elestirilerde bulunan bir sivil toplum örgütü olduklarini belirterek, “Çözümün paydasi olmak istiyoruz. Sürekli elestiren degil, çözüme katki sunan bir sivil toplum örgütüyüz. Sadece kamu çalisanlarinin haklarini savunmuyoruz, ülke meselelerine de duyarlilik gösteriyoruz. Anayasa degisikligi paketini de bu kapsamda önemsiyoruz. Demokratiklesmeye katki sunmasi açisindan önemsiyoruz. Bunu, devletin milletini degil, milletin devletini olusturmasina yönelik bir adim oldugu için önemsiyoruz. Meclisimiz anayasayi degistirir, yasalari koyar; ancak bunun uygulayicisi da yöneticilerimizdir” dedi.

 

Vali Mehmet Kiliçlar ise, çözüme paydas sivil toplum örgütlerinin faydasinin tartisilmayacagini, yol gösterici elestiri ve önerilere her zaman kapilarinin açik oldugunu kaydetti. Bu anlamda Memur-Sen’in özverili bir çalisma yaptigini ifade eden Vali Kiliçlar, Eskisehir’in sorunlarinin çözümüne yönelik olarak da yapilacak isbirliginin kendilerini de mutlu edecegini dile getirdi.

 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Aydin Ziyaret Edildi

Ahmet Gündogdu ve beraberindeki heyet, daha sonra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydin’i ziyaret etti. Memur-Sen’in sivil toplum örgütü olarak demokratik sürece sundugu katkilari anlatan Gündogdu, anayasa degisiklik paketini, özgürlüklerin genislemesi ve demokratiklesme sürecine katkisindan dolayi önemsediklerini ifade etti.

 

Rektör Aydin ise, sivil toplumun, demokratiklesmenin ölçüsü olduguna, ne kadar çok sivil toplum örgütü olursa, demokrasinin o kadar güvence altinda olacagina dikkat çekti.

 

Rektör Prof. Aydin, Gündogdu’nun, ‘lisans tamamlamak isteyen veya yüksek lisans yapmak isteyen kamu çalisanlarinin, internet üzerinden bir sistemle bunu yapabilmesi’ beklentisini, “Mevcut uygulamalara paralel, imkanlarimiz dahilinde yapilacak bir sey varsa, gerekli kolayligi gösterebiliriz” diyerek cevapladi.

 

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Tekin’e Ziyaret

Ahmet Gündogdu, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazil Tekin’i de ziyaret etti. Ziyarette, Memur-Sen’in çalismalari hakkinda bilgi veren Gündogdu, sendikal örgütlenme konusunda yasanan sorunlarin çözümünde destek olunmasini istedi. Rektör Tekin ise, bu konuda elinden gelen destegi verecegini belirtti.

 

Gündogdu, ayrica, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Sisman ve Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selahattin Turan’i da ziyaret ederek, bir süre görüstü.

 

Ahmet Gündogdu ve beraberindeki heyetin son ziyareti ise, Il Saglik Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan’a oldu. Memur-Sen’in sendikal konulardaki çalismalarini aktaran Gündogdu, bu anlamda Eskisehir’de saglik alaninda yasanabilecek sikintilarin çözümünde Fidan’in destegini yanlarinda görmenin kendilerini sevindirdigini kaydetti.

 

Il Divan Toplantisi Yapildi

Ahmet Gündogdu, daha sonra Il Divan Toplantisi’na katildi. Toplantiya, Gündogdu’nun yanisira, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Büro Memur-Sen Genel Sekreteri Ugur Ünalan, Büro Memur-Sen Genel Mevzuat Sekreteri Sait Inan ve Memur-Sen’e bagli sendikalarin Sube baskanlari, Isyeri temsilcileri ile üyeler katildi.

 

Toplantida konusan Memur-Sen Eskisehir Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Ismail Altinkaynak, çalismalari hakkinda bilgi verirken; Yusuf Yazgan ve Halil Etyemez, genel sendikal çalismalar hakkinda katilimcilari bilgilendirdi.

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Gündogdu ise, Memur-Sen’in kamu çalisanlarina kazandirdigi haklari ve ülke meselelerinin çözümüne sundugu katkilari aktardi. Il Divan Toplantisi’nda, Memur-Sen’in, SBN Sigorta ve Sekerbank ile yaptigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi anlasmasi hakkinda Il Yönetimi’ne bilgi verildi.

 

‘Kusatilmis Demokrasi ve Sivil Toplum’ Konferansi

Ahmet Gündogdu, daha sonra, ‘Kusatilmis Demokrasi ve Sivil Toplum’ konulu konferansa katildi. Memur-Sen Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Ismail Altinkaynak’in sunus konusmasindan sonra kürsüye gelen Gündogdu, sivil toplumun demokratik toplumlardaki önemine dikkat çekti. Gelismis sivil toplum örgütlerinin, demokrasinin güvencesi oldugunun altini çizen Gündogdu, “Ne kadar çok sivil toplum örgütünüz varsa, o kadar güçlüsünüz demektir. Ne kadar sivil toplum örgütünüz varsa, darbeciler ve darbeseverler sizden o kadar çok korkarlar. Bunun için, sivil toplumun güçlenmesi ve adina yakisir faaliyetlerde bulunmasi gerekir” seklinde konustu.

 

Memur-Sen’in özelde kamu çalisanlarinin haklarina, özelde ise ülke meselelerine karsi duyarlilik gösterdigini hatirlatan Gündogdu, “Ülkemizin sivilceli sivil toplum örgütlerine degil, özgürlüklerden yana, demokrasiden yana tavir alan ve sivil itaatsizlik gösteren sivil toplum örgütlerine ihtiyaci var” dedi.

 

Anayasa degisikligi paketiyle ilgili görüslerini de katilimcilarla paylasan Gündogdu, demokratiklesme yolunda geçici 15. maddenin kaldirilmasina, kamu çalisanlari sendikaciligina anlam katmasi açisindan da toplu sözlesme hakkinin verilmesine önem verdiklerini ifade etti.

 

Ülkemizin birlik ve beraberligine ihtiyaç duyuldugu anda, atilan yumruklarla baris ortaminin bozulmak istendigine dikkat çeken Gündogdu, “Çanakkale Ruhu, bizim birlik ve beraberligimizi saglar. Gözlerimizin rengi ayri olsa da, gözyaslarimizin rengi aynidir. Bir ve beraberlikle bütün sorunlarin üstesinden gelebiliriz” diye konustu.

 

Siralara Gül Birakildi

Bu arada, Memur-Sen Il Temsilciligi tarafindan bir sürpriz yapildi. Konferansi dinlemek için gelenlerin oturacaklari koltuklara Kutlu Dogum Haftasi sebebiyle birer gül birakildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen