Haber
2012-04-04 07:30:13
Gündogdu: Iktidar Olmanin Yolu, Memur-Sen’e Degil, Hükümete Muhalefet Yapmaktan Geçer

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen’i elestiren CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na konfederasyon genel merkezinde düzenledigi basin toplantisiyla cevap verdi. Kiliçdaroglu’na seslenen Gündogdu, “Iktidar olmanin yolu, Memur-Sen’e degil, iktidar partisine ve hükümete muhalefet etmekten geçer” dedi. 

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun, partisinin dünkü grup toplantisinda, Memur-Sen’le ilgili olarak gerçege aykiri ve iftira niteliginde sözler sarf ettigini ifade eden Gündogdu, bunun kendilerini sasirtmadigini, Büyüksehir Belediye Baskani adayi olmayi becerip, seçmen olmayi beceremeyen Kiliçdaroglu’nun, parti genel baskani olmayi becerip, iktidar olmayi becerememesinin nedenlerinin de bu sekilde ortaya çiktigini kaydetti. Iktidar olmanin yolunun, Memur-Sen’e degil, iktidar partisine ve hükümete muhalefet etmekten geçtigini söyleyen Ahmet Gündogdu, “Bunun bilincine varamayan, adayi oldugu seçimlerde kendisine oy veremeyen, yukari çikan merdivenden asagiya inmeye çalisan Kemal Kiliçdaroglu’nun iktidar adayligi da, bu saydiklarimiz isiginda ciddiyetten uzaktir.” ifadelerini kullandi. 

Kemal Kiliçdaroglu’na yardimci olmak adina, yürüyen merdivenlere asagi/yukari levhasi koyan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih  Gökçek’ten, Kemal Kiliçdaroglu’nun odasinin penceresinden görebilecegi bir yere ‘IKTIDAR OLMANIN YOLU, MEMUR-SEN’E SATASMAKTAN DEGIL, HÜKÜMETE MUHALEFET YAPMAKTAN GEÇER’ levhasi koymasini talep eden Ahmet Gündogdu, danismanlari ve çalisma arkadaslarindan alamadigi bu yardimi yapmanin da bir insanlik borcu oldugunu ifade etti. 

Kamu görevlilerinin, toplu sözlesme hakkina 12 Eylül 2010 tarihinde yapilan referandumla kavustugunu hatirlatan Gündogdu, konusmasina su sekilde devam etti: “Toplu sözlesmenin pakete girmesi için yogun çaba sarf eden Memur-Sen, öncesi ve sonrasi birçok çalistay ve toplanti gerçeklestirmis, sonuçlarini kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylasmistir. CHP dâhil muhalefet partilerinin kol kola yürüdükleri konfederasyonlarin kamu görevlilerinin is güvencesine son verilecegi vehmiyle katilmaya cesaret edemedigi Abant Çalistayi’ndaki kararli durusuyla toplu sözlesmeyi anayasa degisikligi paketine dahil ettiren Memur-Sen’dir. Referandumda, biz ‘toplu sözlesmeye de toplumsal sözlesmeye de evet’ derken, hayir kitapçigi bastiran ve ‘hayir’ için çalisanlar bugün toplu sözlesmeye sahip çikmak için yarismaktadir. Bu vahamete CHP ve Genel Baskani Kiliçdaroglu da hazin bir sekilde destek olmaktadir.” 


Toplu sözlesmenin anayasa degisikligi paketine girmesini saglayan Memur-Sen’in, bununla yetinmeyip uyum yasalarina yönelik çok sayida çalistay yaptigi bilgisini de veren Genel Baskan Ahmet Gündogdu, Memur-Sen’i kamu çalisanlarinin zamli maas alamamasindan dolayi sorumlu tutma komedisine düsen anamuhalefet Partisi ve genel baskaninin, uyum yasalarinin çikmasi için, bugüne kadar hangi çabayi sarf ettigini sordu. Gündogdu, “CHP, muhalefet olmanin hangi sorumlulugunu yerine getirmistir? Biz yasanin bir an önce çikmasi için mücadele ederken, CHP ise TBMM Genel Kurulu’nun dünkü çalismalarinda bile konuyla ilgisi olmayan bir grup önerisi vererek, yasanin çikmasini geciktirme faaliyetlerine devam etmistir.” seklinde konustu. 

Kemal Kiliçdaroglu’nun çeliskilerinin bunlardan ibaret olmadigini da söyleyen Gündogdu, sendikali kamu çalisanlarinin toplu görüsme kazanimlari olan Toplu Görüsme Primi’ni, bir konfederasyonun siparisi dogrultusunda Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirenin de CHP oldugunu vurguladi. 

“CHP’nin Genel Baskani, siparisini Anayasa Mahkemesine götürdügü, Genel Baskani terör örgütüne üyelikten hüküm giymis, birçok yöneticisi ve üyesi terör örgütü suçlamasiyla gözaltina alinmis konfederasyonla isbirliginin boyutlarini ve yakinligini kamuoyuna açiklamalidir” diyen Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen’in geçmisinde ve bugününde üyelerinin, mensuplarinin yüzüne bakamayacagi hiçbir sey olmadigini kaydetti. Sahip olduklari 600 bine yakin üyenin, bunun bir delili oldugunu söyleyen Gündogdu, “Milletin degerleriyle sürekli çelisen, degerlerini dikkate almayan eylem ve söylemleri sebebiyle halkin yüzüne bakamayan CHP, herkesi kendi gibi zannetmektedir. Yetkili olarak masaya oturdugumuz 2010 yili toplu görüsmeleri sonrasi Memur-Sen’in elde ettigi kazanimlara yönelik yapilan anketlerde kamu çalisanlari yüzde 80’in üzerinde memnuniyet ortaya koymustur. Bugün, bu kazanimlarin bir yansimasi olarak 600 bine yakin üyesiyle Memur-Sen Türkiye’nin en büyük memur sendikalari konfederasyonudur. Toplu görüsme priminden aile yardimina, sözlesmeli kamu çalisanlarinin kadroya alinmasina, 4-C’lilerin mali ve özlük haklarinin düzenlenmesine kadar 127 kalemdeki kazanimin altinda Memur-Sen’in imzasi vardir. Bilgiden yoksun, tarafsizliktan uzak, el ele, kol kola yürüdügü konfederasyonlarin söylemleriyle hareket eden bir anamuhalefet partisinin bu ülkeye verebilecegi hiçbir sey yoktur” dedi. 

Müstesar Yardimcisi iken 14 yasindaki oglunu, 2008’de ise 10 aylik torununu sigortali yapan, SSK Genel Müdürlügü zamaninda terör örgütü mensubu birçok kisiyi kurumunda ise aldigi konusulan ve medyada yer alan, kendi tabiyetindeki SSK Hastanelerinin ilaç ve tibbi malzemelerinin terör örgütünün siginaklarindan çiktigi Kemal Kiliçdaroglu’nun bugün baskalarina ahlak ve erdem dersi vermesinin haddi ve hakki olmadigini söyleyen Gündogdu, “Yasamizin yürürlüge girmesinden sonra gerçeklesecek toplu sözlesmede, kamu çalisanlarinin hak ettigi kazanimlarin elde edilmesi için gösterecegimiz çabadan kimsenin bir süphesi olmasin” dedi. 


Beceriksizliklerinin bir gelenek haline geldigini düsündükleri CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na çagrida bulunan Ahmet Gündogdu, “Memur-Sen üyesi, ülkesi ve insanlik için çalismaktadir. Üyesinin, ülkesinin yüzüne bakamayacagi hiçbir icraati yoktur. Geçmisi milletin degerleriyle mücadele içinde geçmis, milletiyle çelismis CHP’nin yapmasi gereken çok sey vardir. Bunlarin en önemlisi ise muhalefet edecegi kisi ve kurumlari iyi seçmesi, milletimiz ve degerleriyle barismasi, en önemlisi de kendisi cam sarayda oturuyorken baskasina tas atmamasidir. Bu iftirasi da gösteriyor ki, Kemal Kiliçdaroglu da iktidar olacagina inanmamistir. Kiliçdaroglu sayet sendikacilik yapacaksa, kendisini el ele, kol kola yürüdügü sendikalardan birinin baskani olmaya davet ediyoruz.” seklinde konustu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen