Haber
2013-01-18 06:35:44
Gündoğdu, İnternet Medyası Temsilcileriyle Biraraya Geldi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, internet medyası temsilcileriyle Beşiktaş’taki Malta Köşkü’nde biraraya geldi. Gündoğdu, kamuda serbest kıyafet için partilere çağrıda bulunurken, yürürlükteki kılık-kıyafet yönetmeliğinin Türkiye’ye yakışmadığını vurguladı.

Gündoğdu, internet medyası temsilcileriyle buluşmasında kılık-kıyafet yönetmeliğinin yanı sıra gündeme ilişkin konularda da değerlendirmelerde bulundu. Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması için kampanya başlattıklarını hatırlatan Gündoğdu, kılık-kıyafet yönetmeliği ile ilgili süren durumun Türkiye’nin ayıbı olduğunu söyledi. Gündoğdu, şöyle konuştu:

“1932 yılında ezan yasağı getirildi. 1950 yılına kadar yasak uygulandı. DP iktidarı, 1950’de ezan yasağı kaldırılmak istediğinde yasağı getirenler bile karşı çıkmadı. Bugün kamudaki kılık-kıyafet yasağına son verilirse, bunu da savunanın olmayacağını düşünüyoruz.”

1982 Anayasası’nın ardından hazırlanan bir yönetmelikle kimin nasıl giyeceğine karar verildiğini anlatan Gündoğdu, utanç verici bu yönetmelikle kılık-kıyafet zorunluluğu getirildiğini kaydetti. Gündoğdu, yönetmeliğin kaldırılması halinde Türkiye’deki normalleşme sürecinin ivme kazanacağını ifade etti.

 

Yeni Anayasa Sözü Yerine Getirilmeli

Yeni Anayasa hazırlama çalışmalarına büyük destek verdiklerini dile getiren Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 81 ilde 50 binden fazla kişiyle yüz yüze görüşmek suretiyle anayasa anketi yaptıklarını, bu çalışmanın Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından ‘Anayasa çalışmaları ile ilgili yapılan en ciddi ve kapsamlı çalışma’ olarak tanımlandığını belirtti.

Bugün gelinen nokta itibarıyla artık yeni anayasanın kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunun altını çizen Gündoğdu, millete verilen sözün yerine getirilmesini istedi. Meclis Anayasa Komisyonu çalışmalarından çok fazla ümitlerinin kalmadığını aktaran Gündoğdu, bu durumun ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasını başlatmalarına neden olduğunu vurguladı. Türkiye’de kadın-erkek eşitliğinin olduğunu ama kadın-kadın eşitliğinin olmadığını ifade eden Gündoğdu, kadınların başları açıksa çalışabildiğini, örtülüyse kamuda çalışma imkânı verilmediğini söyleyerek, “Devletin millete karşı sorumlulukları nedir? Kadına seçme-seçilme hakkı veriyorsunuz ama ne giyineceğinin hakkını veremiyorsunuz. İlköğretimde çocuklara kıyafet serbestisi getiriliyor ama memura yok. Bu kadar eşitsizlik olur mu” diye sordu.

Gelecek seçimlerde Meclis’e başörtülü bir milletvekili girememesi halinde, darbecilerin yargılanmasının bir anlam taşımayacağını belirten Gündoğdu, başörtüsü yasağının kalkmasını destekleyen iktidar ve muhalefetteki kadın milletvekillerine de çağrı bulundu: “Meclis’e başörtüsü ile girin ve bir daha çıkmayın.”

Basın mensuplarının, “Eğer bu dediğinizi BDP’li bir vekil yaparsa, BDP’ye destek verir misiniz” sorusuna Gündoğdu, “Milletten oy alarak Meclis’e gelen ve orada sorunlara çözüm üretmesi beklenen siyasi figürlerin başı her sıkıştığında ‘ben bilmem, İmralı’ya sorun’ diyerek ortadan çekilmesi bizim değerlerimizi incitir. Bu sebeple BDP’ye asla destek veremeyiz” karşılığını verdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen