Haber
2014-03-29 06:45:52
Gündoğdu, Kanal A'da Gündemi Değerlendirdi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milli iradeyi hedef alan karanlık planların tutmayacağını söyledi.

 

Kanal A’da, Cemil Barlas, Fatin Dağıstanlı ve Celal Kazdağlı tarafından hazırlanan “Yarının Manşeti” programına katılan Ahmet Gündoğdu, gündemi değerlendirdi. 

 

Milli İrade Hedef Alınıyor

Uluslararası stratejik görüşmelerin dinlenerek sızdırılmasını “Vatan hainliği” olarak değerlendiren Gündoğdu, “Dinlemeler, şantajlar, montajlar ülkemizi ‘Büyük Türkiye’ idealinden saptırma mücadelesidir. Türkiye’nin tüm ortak değerleri hedef alınıyor. İhanette sınır tanımayanlar ve casusluk faaliyeti yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Son dinlemeler, terör devleti İsrail ve katil Esed’in zulümlerine son verecek iradeyi sabote etmektir.  Milli iradeyi hedef alan karanlık plan tutmayacak” dedi.

 

Küresel Operasyondan Medet Umuluyor

30 Mart yerel seçimlerini, yaşanan olağanüstü olaylar kapsamında değerlendiren Gündoğdu, şöyle devam etti: “Gezi olaylarıyla başlayıp 17 Aralık küresel kalkışmayla devam eden ayak oyunları seçimleri yerel seçim olmaktan çıkardı. Yerel yönetimlerin eksikliğini ve yanlışlarını konuşma ortamını da ortadan kaldırdı. Projeler konuşulmadı, hizmetler gündeme getirilmedi. Küresel operasyon, aslında konuşulması gereken her şeyi perdeledi. Muhalefet, Gezi olayları ve 17 Aralık küresel operasyonu olmasaydı meydanlarda ne konuşacaktı? Muhalefet, rakibini demokrasiyle, projeyle, demokratik devlet, daha çok özgürlük, daha çok kardeşlik, daha çok sorunlardan kurtulma gibi yaklaşımla alt edemeyeceğini görünce, kayıt dışı siyasetten ve küresel operasyonlardan medet umar hale geldi.”

 

Son Sözü Millet Söyleyecek

Yaşanan süreci “İhanet” olarak tanımlayan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Paralel yapılar sandığa müdahale etti. Ortaya kayıt dışı siyaset çıktı. Uluslararası istihbarat örgütlerinin de içinde yer aldığı ihanetler yaşandı. Açıkçası hükümet illegal yollarla alaşağı edilmek istendi. Ancak tüm bunlara rağmen istenen kaos ortamı oluşturulamadı ve seçim günü geldi. Yerel seçim sonucunda halkın vereceği cevap, ya küresel güçlerin iştahını artıracak ya da iştahını kaçıracak. Hep birlikte göreceğiz. Son sözü millet söyleyecek. Seçim sonrası, kirliliğe bulaşanlar için elbette bunun acı bir faturası olacak” şeklinde konuştu.

 

Hepimiz Sorumlu Davranmalıyız

Gündoğdu, sandığa müdahalenin geri teptiğini ancak halen birtakım yapıların seçim sonuçlarını değersizleştirmek için arayış içerisinde olduğunu vurgulayarak, sağduyu çağrısında bulundu. Meydana gelen olayların yeni bir sayfa açılmasına neden olacağını ifade eden Gündoğdu, yaşanan süreç ile hükümetin ve devletin yüzleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Kamuoyuna da çağrıda bulunan Gündoğdu, demokratikleşme ve normalleşme için herkesi sorumluluk almaya davet etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen