Haber
2012-01-06 06:29:09
Gündogdu: Mehmet Akif Inan’in Ismini Yasatmak Asli Vazifemizdir

Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan’i, vefatinin 12. yilinda Ankara’da düzenledigimiz programla andik.

Programda, Akif Inan’in isminin birçok yere verildigini söyleyen Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Bugün ülkemizde Mehmet Akif Inan ilkögretim okullari, kütüphaneleri açilmaktadir, açilmaya devam edecektir. Ancak, ben bunlari yeterli görmüyorum. Gönlümden Mescid-i Aksa Sairi’nin isminin Filistin’de bir üniversitenin, bir külliyenin, bir hastanenin veya bir kültür merkezinin üzerinde yasatilmasi, bayraklastirilmasi geçiyor” dedi.

Bakan Çelik: Gazze’deki Hastaneye Kudüs Sairi’nin Ismi Neden Verilmesin?

Mehmet Akif Inan’i anma programi, Içkale Otel’de gerçeklestirildi. Anma programinda konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Mehmet Akif Inan’in bir aksiyon adami, düsündügünü yasamina katan, eserleri yerli düsünce eseri olan bir sair, maneviyat dolu bir neslin yetismesine vesile olan bir insan ve nesillere birçok eser birakan bir gönül adami oldugunu söyledi.

Akif Inan’in birçok eseri, siirleri, makaleleri oldugunu hatirlatan Çelik, “Ancak, bunlarin içinde Mescid-i Aksa siiri, bütün Islam âleminin ruhuna hitap eden bir siir. Bu yönüyle Akif Inan, Islam cografyasinin ortak dili olmustur diyebiliriz” seklinde konustu.



Akif Inan’in gönül adamliginin yani sira demokrasi savunuculuguna da dikkat çeken Bakan Çelik, söyle konustu: “Bugün, kurdugu Memur-Sen, Türkiye’nin en büyük konfederasyonu. Bugün Türkiye ileri demokrasiyi konusuyorsa, bunda hiç süphe yok ki Inanlarin rolü var. Keske yasasaydi, atilan adimlari, alinan mesafeleri görseydi. Keske yasasaydi da ektigi maneviyat tohumlarinin nasil ormana dönüstügünü görebilseydi. Keske, Mescid-i Aksa’nin agidini duyan ve bütün Islam aleminin umudu olan güçlü Türkiye’yi görebilseydi. Yillardir mazlum Filistin halkina sahip çikma adina, yükselmeyen seslerin yükseldigini görebilseydi.”

Ahmet Gündogdu’nun, Mehmet Akif Inan’in isminin yasatilmasi talebine atifta bulunan Çelik, Mehmet Akif Inan’in isminin TIKA tarafindan Gazze’de yaptirilan hastaneye verilebilecegini, bunun için çaba sarf edilmesi gerektigini kaydetti.

Gündogdu: Mehmet Akif Inan Ismi Yasatilmalidir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Mehmet Akif Inan’in ögretmenligi sadece diploma dagitan meslek olmaktan çikarip okul ve ekole dönüstürdügünü, ögretmenlik yaptigi dönemlerde insan harcama, ögütme mekanizmasi haline gelen egitim sistemini, kendi metotlariyla insan kazanma zemini haline getirmeyi basardigini söyledi.

Mehmet Akif Inan’in, birçok vasfinin yanisira Kudüs Sairi oldugunu hatirlatan Gündogdu, “Bugün ülkemizde Mehmet Akif Inan ilkögretim okullari, kütüphaneleri açilmaktadir, açilmaya da devam edecektir. Ancak, ben bunlari yeterli görmüyorum. Gönlümden, Mescid-i Aksa Sairi’nin isminin Filistin’de bir üniversitenin, bir külliyenin, bir hastanenin veya bir kültür merkezinin üzerinde yasatilmasi, bayraklastirilmasi geçiyor” diye konustu.



Akif Inan’in, 60 yillik ömrünün büyük bölümünü imanli bir cografya ülküsüyle gecenin karanliklarini aralamaya adamis, gözlerini bütün Islam cografyasina; Kudüs’e, Filistin’e, Bosna’ya, Bagdat’a, Endülüs’e ve Anadolu’ya çevirdigini dile getiren Gündogdu, böylesi bir münevverin basta eserleri olmak üzere ismini yasatmanin talebeleri olarak asli vazifeleri oldugunu vurguladi.

Mehmet Akif Inan’in, ‘Safak’ siirinde, “Kim demis her seyin bitisi ölüm/Destanlar yayilir mezarimizdan” dedigini ifade eden Gündogdu, sunlari kaydetti: “Evet, bugün Mehmet Akif Inan’in mezarindan destanlar yükselmektedir. Çünkü talebeleri mirasyedi olmamis; edebiyatta, sivil toplumda, sendikacilikta attigi hiçbir temeli yarim birakmamis, hepsini tamamlamislardir. Hatta mirasçilari Akif Agabeyin tasarladigi, hayal ettigi hedeflerin üstüne çikmislardir. Akif Agabey’in mirasçilari olarak, sendikal mirasini, Memur-Sen’i, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kurulusu haline getirerek ödevimizi yerine getirdik, getirmeye devam edecegiz. Tüm kitaplarini toplumla bulusturarak, hatta degisik dergi ve gazetelerde çikmis makalelerini kitaplastirarak edebiyat ve fikir mirasina sahip çiktik.”

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hüseyin Tanriverdi, Memur-Sen eski Genel Sekreteri AK Parti Sanliurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Memur-Sen eski genel baskanlari Ahmet Aksu ve M. Fatih Ugurlu, Mehmet Akif Inan’in kardesi Mithat Inan, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Musa Çagin, Sair-Yazar Atilla Maras ve Sair-Yazar Rasim Özdenören’in de birer konusma yaparak, Mehmet Akif Inan’i anlattiklari anma programina; AK Parti Sanliurfa Milletvekili Kasim Gülpinar, Ankara Il Milli Egitim Müdürü Kamil Aydogan, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel merkez yöneticileri ve sevenleri katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen