Haber
2011-03-28 07:22:57
Gündogdu, Memur-Sen Tekirdag Il Temsilciligi Divan Toplantisi’na Katildi

Memur-Sen Tekirdag Il Temsilciligi Genisletilmis Il Divan Toplantisi, Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Salonu’nda yapildi. Toplantida konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Türkiye’de memur sendikaciliginin geç anlasildigini, Avrupa’da ise temel hak ve özgürlüklerden sayildigini söyledi. Türkiye’de kamu çalisanlarinin örgütlülügünün önüne sürekli engeller çikarildigini ifade eden Gündogdu, darbecilerin olusturdugu her iklimin, özgürlüklere bir darbe vurdugunu kaydetti. Darbecilerin ülkeye verdigi zarara karsin, sendikacilik yaparken ücret sendikaciligini esas almak yerine ülke meselelerine duyarlilik gösterdiklerini belirten Gündogdu, “Agacin gövdesi yanarken, meyve derdinde olmayiz. Bunun bedelini de gerektigi sekilde öderiz” dedi.

 

“Sagimizdaki ve solumuzdaki sendikalar referandumda ayni cephede birlesti” diyen Gündogdu, yasakta keramet arayanlarla, yasaklardan medet umanlarin büyük bir hüsrana ugradigini vurguladi.

 

Demokratik açilima, toplumsal barisin saglanmasi, irkçilikta kalite arayisi olmayacagi için destek verdiklerini söyleyen Gündogdu, “Gözlerimizin rengi farkli, ancak gözyaslarimizin rengi ayni. Terörden beslenenlerin elinden bu oyuncagin alinmasi için demokratik açilimi destekledik, çözüm yerinin de TBMM oldugunu söyledik. Irkta üstünlük aramanin yanlisligina dikkat çektik” seklinde konustu.

 

Memur-Sen’in kazanimlarindan birinin de toplu sözlesme kazanimi olduguna dikkat çeken Ahmet Gündogdu, “Toplu sözlesme talebimizi dile getirdik, toplu sözlesme çalistayi yapilmasini sagladik. Diger iki memur konfederasyonu ise ‘hükümetle Memur-Sen kamu çalisanlarinin is güvencesini tartismaya açacak’ gerekçesini öne sürerek katilmadilar. Beklentileri, çalistaydan bir sonuç çikmamasi ve buradan elestirilerde bulunmakti. Ancak çalistaydan çikan sonuç, onlari ters köseye yatirdi. Avrupa Sosyal Sarti’na konulan çekincelerin kaldirilmasi ve toplu sözlesme karari alindi” diye konustu.

Memur-Sen’in yetkili oldugu yil, toplu sözlesme olmazsa bir daha toplu görüsme masasina oturmayacagi restini ortaya koydugunu hatirlatan Gündogdu, taleplerinin önce referandum paketinde yer aldigini, 12 Eylül referandumuyla da kabul edildigini dile getirdi.

 

Toplu görüsmelerin son turunda 9 yilin en önemli kazanimlarina imza attiklarini ifade eden Gündogdu, “Masadan kaçtigini herkesin gördügü memur konfederasyonlari, Memur-Sen’in kazanimlarinin üstüne yatmaya çalisiyor. Bu yilki bütün toplu görüsme kazanimlari, Memur-Sen’in kazanimlaridir. Altinda imzalari olmayanlar, toplu görüsmelere sahip çikmaya çalisiyorlar. Tüm kamuoyu bunu ibretle görmektedir” diye konustu.

 

Referandumun, millete olan borçlarini ödemeleri için iyi bir firsat oldugunun altini çizen Gündogdu, devletin milletinden, milletin devletine geçisin yapildigini, darbecisini anayasal güvenceyle koruyan ülke ayibindan kurtulduklarini belirtti. 12 Eylül referandumu ile tam demokratik anayasa için yol açildigini kaydeden Gündogdu, 12 Haziran’da olusacak TBMM’nin önceliginin yeni bir anayasa oldugunu; bu anayasadaki olmazsa olmazlarinin ise kamu görevlilerine uygulanan siyaset yasaginin kaldirilmasi ve grev hakkinin verilmesi oldugunu anlatti.

 

Gündogdu, Memur-Sen’in bagimsiz, gücünü üyesinden alan bir konfederasyon oldugunu, yönetimlerini belli partilerin ve örgütlerin belirledigi sendika ve konfederasyonlarin kendi hallerini ortaya koyan sözlerine aldirmadiklarini sözlerine ekledi.

 

Memur-Sen Il Temsilcisi Fuat Asim Arvas ise, sendikaciliga basladiklari günden bugüne kat edilen mesafe ve elde edilen kazanimlara dikkat çekti. Bir kaç adanmis isimle yola çiktiklarini dile getiren Arvas, bu basarida Memur-Sen’in büyük payi oldugunu ifade etti.

 

Toplantida, Memur-Sen’in Grup Marmara Sigortacilik, SBN Sigorta ve Sekerbank araciligiyla imzaladigi Grup Ferdi Kaza Sigortasi anlasmasinin tanitimini ise Sekerbank Bireysel Pazarlama Yöneticisi Ahmet Güney yapti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen