Haber
2010-02-27 06:20:34
Gündogdu: Millet, Iradesine de Hukukuna da Sahip Çikiyor

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, askeri darbe ürünü 61 ve 82 Anayasalariyla tahrip edilen milli egemenlik anlayisini ve millet iradesini temsil makaminin ancak TBMM oldugunu söyledi.

 

Memur-Sen, ilk TBMM bina- sinin önünde ‘Milli Irade ve Hukuk’a Saygi’ açiklamasi yapti. Memur-Sen Genel Merkez Yönetimi, bagli sendikalarin genel baskan ve yöneticileriyle tüm illerden gelen il temsilcileri ve sendikalarin sube baskanlarinin katilimiyla yapilan açiklamada konusan Gündogdu, aradan geçen 90 yila ragmen ‘Hakimiyet Kayitsiz Sartsiz Milletindir’ gerçegini, halen anlamayanlara ve anlamamakta israr edenlere hatirlatmak için, burada toplandiklarini söyledi.

 

Bu gerçegi hatirlatmaktan bikmayacaklarini, bu gerçege savas açanlarla mücadele etmekten de yilmayacaklarini kaydeden Gündogdu, “Milletin yaninda, milletin degerlerinin yaninda, millet iradesinin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

 

Sorunlarin Temelinde Demokratiklesememe Var

Ülkenin kronik sorunlarinin temelinde demokratiklesememenin yattigina isaret eden Gündogdu, çözümünse daha özgür, daha demokrat ve daha sivil bir Devlet oldugunu dile getirdi.  Bu idrakten yoksun olanlara da çagrida bulunan Gündogdu, sunlari söyledi:

“Bu zihniyetin sahiplerine buradan sesleniyoruz; yolunuz da yönteminiz de yanlis. Yol yakinken vazgeçin, henüz basindayken millete siginin. Devletin Silivri’sinde ziyaretçi kabul edeceginize Milletin Sinesinde ziyaretçi olun. Milli iradeyi hazmedemeyenlerin devreye sokmadiklari kurum, kullanmadiklari yöntem kalmadi.  Bir olayda milletin silahiyla kusanan kuvvetleri, bir baska olayda milletin adalet bekledigi yargiçlari ve yargi organlarini, bir digerinde ‘sivilligi unutmus Silivri toplum kuruluslarini’ devreye soktular. Bazen suikast girisimleriyle, bazen Anayasal kurumlara saldirilarla, bazen toplumsal infial yaratacak eylemlerle, bazen terör örgütleriyle ve teröristlerle isbirligiyle, bazen de dagdakileri sehirlere indirerek kaos üretmek istediler. Ancak, unuttuklari bir sey vardi; Millet ve Milletin büyük sagduyusu. Kazanamadilar, milletin iradesini yok edemediler, yenildiler." 

 

Milletin Adalet Beklenti Ve Özgürlük Talepleri Kirilmaya Çalisiliyor

Millet iradesini yok saymak isteyenlerin son olarak da yargiya müdahaleye tevessül ettiklerini söyleyen Gündogdu, bu kisilerin Anayasal kurum korumasi altindaki HSYK eliyle, milletin adalet beklentilerine, özgürlük taleplerine, demokratiklesme kararliligina balans ayari yapmaya çalistiklarini kaydetti.

 

Millet iradesinin , 367 garabeti üretmeyecek, 411 el’in, 11 cübbeden daha üstün oldugunu ortaya koyacak yargi reformunu da zaman geçirmeksizin hayata geçirecegini söyleyen Ahmet Gündogdu, “Yapilacak olan öyle bir reform ki ülkenin gençlerine ülkenin üniversiteleri kapatilamayacak, öyle bir reform ki millete savas açan yargiç da olsa savci da olsa sanik sandalyesinden kurtulamayacak, öyle bir reform ki yargi organlari gerçekten millet adina karar verecek.” seklinde konustu.

 

90 Yil Önceki Iradeyi Yasatacak Kararlilik Mevcut

Bu ülke insanlarinin, 90 yil önce “egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir” iradesiyle 1921 Anayasasini hayata geçiren kurucu iradenin mirasini koruma ve yasatma kararliligi içinde olduguna da dikkat çeken Gündogdu, “Bu kararliligin sonucunda ise; Türkiye’nin ve insanimizin önündeki engelleri kaldiran, hak ve özgürlüklerdeki sinirlamalara son veren, özgürlestiren Devleti ve özgürlesen bireyi var eden, kendi milletini tokatlamayi meziyet sayanlara haddini bildiren, inançlari ve inananlari düsman görmeyen, çalisanina toplu sözlesme ve grev hakkini kullanmasini saglayan, bireylere pastadan gücü yettigi kadar degil hak ettigi kadar pay veren demokratik sosyal hukuk devletini gerçek anlamiyla var eden sivil ve yeni bir Anayasayi yürürlüge koymaktir.” dedi.

 

Ülkemiz insaninin tam ve kosulsuz demokrasiyi, bütün kurumlariyla ve kurallariyla hayata geçirme hedefinde oldugunu da söyleyen Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Emasya Protokolü’nün varligina son verenin de bu irade olduguna dikat çekti.

 

Özlenen Türkiye Tablosu

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, dikkat çektikleri düzenlemelerin yapilmasi sonucu ortaya çikacak ve özledikler Türkiye’yi ise su sekilde tanimladi: Kanun önünde herkesin esit, devleti olusturan erklerin, amaç ve söylem birlikteligi içinde oldugu, idarenin de iradenin de sivillere ait oldugu, bagimsizlik kadar tarafsizligi da önemseyen yargiya sahip olma, vatandaslarina ‘din ve vicdan hürriyetini’ gerçek anlamiyla yasatan, hem özgürlük hem güvenlik diyebilen bir Türkiye.

 

 Genel Baskan Ahmet Gündogdu'nun Konusma Metni Için Tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen