Haber
2014-12-03 06:52:19
Gündoğdu, Osman Öztürk'ün Cenazesine Katıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Prof. Dr. Osman Öztürk’ün cenaze törenine katıldı.

 

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Prof. Dr. Osman Öztürk için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ile çok sayıda belediye başkanı, bürokrat ve vatandaş katıldı. Mehmet Emin Saraç Hoca’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından Öztürk’ün cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.



 

1943’te Tarsus’ta doğan Osman Öztürk, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap ve Fars Dilleri Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı fakültenin Tarih Bölümü/Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsü’nde doktora yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi ve üniversitede okurken hocalığını da yapan Prof. Dr. Osman Öztürk, çok sayıda devlet adamı, siyasetçi, bürokrat, öğretim üyesi ve eğitimci yetiştirdi.

 

Bir Nefes Sıhhat, Biricik Önderim Peygamberim Efendim, Hocalık Sanattır, Siyaset Üstü Siyaset başta olmak üzere çok sayıda değerli esere imza atan Öztürk, merhum Başbakan Necmeddin Erbakan’ın da yakın çalışma arkadaşıydı.



 

YÖK Genel Kurulu Üyesi ve Başbakanlık Başmüşaviri olan Prof. Dr. Öztürk, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

 

    

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen