Haber
2012-03-19 06:29:52
Gündogdu, Sakarya Sube Baskanlariyla Biraraya Geldi

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Sakarya’da Memur-Sen’e bagli sendikalarin sube baskanlariyla biraraya geldi. Burada konusan Gündogdu, 4+4+4 egitim modelini pedagojik bulmayanlara ve elestirenlere “28 Subat’ta nerede olduklarini sormak gerektigini belirterek, “MGK karariyla egitim sistemi belirlemenin ne kadar bilimsel olduguna bu kitle cevap vermelidir” dedi.

Türkiye’nin temel sorununun anayasa oldugunu söyleyen Gündogdu, “Insani merkeze alan; milletini tanimlayan degil, taniyan bir anayasa ve devlet anlayisina ihtiyacimiz var. Gerektiginde dövülecek millet tanimi yerine, taninacak ve onuruna öncelik verilecek bir anayasaya ihtiyacimiz var” seklinde konustu.

Toplu sözlesme sürecine iliskin degerlendirmelerde de bulunan Gündogdu, yasa tasarisinin su anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oldugunu, yasada yer almasi gereken hususlar için yogun bir çaba içinde olduklarini kaydetti.

Hizmet kolu toplu sözlesmesinin taslakta olmasina karsin, Bakanlar Kurulu’nca tasaridan çikarildigini ifade eden Gündogdu, yogun çalismalari sonucu alt komisyonda bunun tekrar tasariya eklendigi bilgisini verdi. Gündogdu, dayanisma aidati, toplu sözlesmenin süresi, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapisi gibi hususlara iliskin çalismalarinin ise devam ettigini dile getirdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen