Haber
2011-06-27 07:23:45
Gündogdu: Sorunlarin Çözüm Adresi TBMM’dir

Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin gündemini mesgul eden tutuklu milletvekilleri ve yemin krizinin çözülecegi tek demokratik zeminin TBMM oldugunu söyledi.

Ahmet Gündogdu, milletvekilligi iptal edilen Hatip Dicle ve tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili ortaya konan tepkilerle ilgili yazili bir açiklama yapti.

12 Haziran 2011 tarihinde yapilan 24. dönem milletvekili seçimleriyle millet iradesi ve TBMM’nin güçlendigine dikkat çeken Gündogdu, sorunlarin çözülecegi tek demokratik zeminin TBMM oldugunun açikça görüldügünü ifade etti.

Memur-Sen olarak, tüm milletvekili ve siyasi partileri TBMM çatisi altinda çözüm aramaya çagiran Ahmet Gündogdu, bazi siyasi parti ve milletvekillerinin çözümü sokakta arama ve yemin krizi çikarma yönündekigirisimlerini ise, millet iradesini dogru okumama/okuyamama olarak degerlendirdi.

Bu sebeple 28 Haziran 2011 tarihinde yapilacak yemin törenine, tüm milletvekilleri ve siyasi partilerin katilarak milletten aldiklari yetkiyi dogru kullanmalari gerektigini belirten Gündogdu, TBMM disinda çözüm aramanin demokrasi disi bir eylem oldugu gibi milli iradeye de saygisizlik oldugunu kaydetti.

Açiklamasinda, tutuklu milletvekilleri sorununun TBMM çatisi altinda ve hukuki bir zeminde çözülecegine inandiklarini vurgulayan Ahmet Gündogdu, TBMM’nin de yemin törenini müteakip Meclis Baskani’ni seçtikten sonra tatile girmemesi, yasama çalismalarina baslamasi gerektigini ifade etti.

Ilk olarak tutuklu milletvekili sorununa çözüm bulunmasini isteyen Gündogdu, kamu görevlilerine toplu sözlesme hakki veren Anayasa degiskligine yönelik ikincil mevzuat çalismalarina da hemen baslanmasini istedi. 12 Eylül 2010 tarihinde yapilan anayasa degisikligiyle toplu sözlesmenin anayasal hak haline gelmesine karsilik ikincil mevzuat çikarilmadigi için yasal bosluk bulundugunu hatirlatan Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, TBMM’nin bu yasal boslugu doldurmak için, tatile girmeden ikincil mevzuati çikararak belirsizlige son vermesi gerektigini dile getirdi.

TBMM’nin derhal baslatmasi gereken diger önemli bir çalismanin ise bugün ortaya çikardigi sorunlarini çözmek için ugrastigimiz darbe anayasasindan kurtulmak oldugunu kaydeden Gündogdu, “Sivil, özgürlükçü, demokratik yeni anayasa çalismasina hemen baslanmalidir. Bu kapsamda, TBMM çatisi altinda “Yeni Anayasa Komisyonu” kurulmali ve hemen çalismalara zaman geçirmeden baslanmalidir” ifadelerini kullandi.

EGITIM-BIR-SEN ve MEMUR-SEN GENEL BASKANI AHMET GÜNDOGDU'NUN AÇIKLAMASININ TAMAMI IÇIN TIKLAYINIZ.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen