Haber
2011-03-05 06:22:42
Gündogdu: Toplu Sözlesme Hakkini Söke Söke Alan Memur-Sen’dir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, toplu sözlesme hakkini söke söke alanin Memur-Sen oldugunu söyledi.

 

Memur-Sen Türkiye Bulus- masi, bagli sendikalarin Tür- kiye genelindeki sube bas- kanlarin katilimiyla Kizilcaha- mam Asya Termal Tesisle- ri’nde gerçeklestirildi. Toplan- tinin açilisinda konusan Genel Baskan Ahmet Gündogdu, gündeme ait degerlendirmelerde bulundu. Toplu sözlesme hakkini söke söke alanin Memur-Sen oldugunu söyleyen Gündogdu, düzenlenen çalistayla ‘Toplu Sözlesme’nin yolunu açtiklarini kaydetti.

 

Yetkili sendika olduklari yil, toplu sözlesme için devletin çalistay düzenlemesini istediklerini ifade eden Gündogdu, “Sendikali memurunu sürgün eden devlet, masraflari üstlenip çalistay düzenledi ve toplu sözlesmenin yolu açildi. Yine bu çalistayda Avrupa Sosyal Sarti’na konulan çekincelerin kaldirilmasi karari alindi.” seklinde konustu.

 

Toplu görüsmelerin ilk turunda, fiili toplu sözlesme yapma çagrisinda bulunduklarini belirten Gündogdu, KESK’in bu önerilerinin ötesinde çikis yaptigini ve ‘toplu görüsmeleri donduralim, 12 Eylül sonrasi toplu sözlesme yapalim’ dedigini hatirlatti. Bu çagriya ‘hayir’ kampanyasi düzenledikleri için karsi çikan Kamu-Sen’in Genel Baskani ile, mahallesinden gördügü baski ile çagrisindan vazgeçen KESK Genel Baskaninin sendika sahnesinden kayboldugunu belirtti.

 

Sendikaciligi vesayeti desifre etmek için yaptiklarini da dile getiren Gündogdu, “Vesayetin desifresi, yol haritamizi ortaya çikar. Bunun için çerçevesini devletin çizdigi sendikaciliga da çerçevesi devlete karsi çizilmis sendikaciliga da hayir diyoruz. Yetkili konfederasyon oldugumuz gün, sagimizdaki ve solumuzdaki sendikalarla birlikte çalisarak neyin öncülügünü yapabilecegimizi düsündük. Toplum mühendisligine karsi çiktik. Solumuzdaki sendika basörtüsünü yasaklamayi desteklerken, sagimizdaki de devletin yasagindan hikmet ariyordu.” dedi.

 

Referandum sürecinde Memur-Sen’in vesayetin desifresi ve demokrasinin hakim kilinmasi, egemenligin kayitsiz sartsiz millette oldugunun tescil edilmesi için ‘EVET’ çalismasi yaptiklarini da belirten Gündogdu, yüzde 58’le ortaya çikan ‘EVET’ sonucunda Memur-Sen camimasinin önemli bir pay sahibi oldugunu vurguladi.

 

Torba kanunla ilgili degerlendirmelerde de bulunan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, karsi çiktiklari ve destekleri maddeleri tek tek açikladi. Referandum sonrasi elde edilen Toplu Sözlesme Hakki’nin kullanimina yönelik uyum yasalarinin çikmasi gerektigini de ifade eden Gündogdu, Kamu Hakem Kurulu’nun bagimsiz bir sekilde yapilandirilmasini istediklerini kaydetti. Halen toplu görüsmenin sikintilarini çektiklerini belirten Gündogdu, torba kanunla yapilan degisiklikle elde edilen kazanimlarin bir yazim sekli yüzünden kullandirilmak istenmedigini belirtti.

 

Milletvekili genel seçimiyle ilgili olarak da konusan Gündogdu, “Sendikanin adayi olmaz. Herhangi bir partiden aday olmak isteyen arkadaslarimiz olur. Sadece referans oldugumuz adaylar olabilir” seklinde konustu.

 

“Devletin bütün vatandaslarini ayni kabul eden, ötekilestirmeyen bir gelecek istiyoruz. Bunun için sorumluluklarimiz var. Bunlardan biri de referandum oldu” seklinde konusan Gündogdu, egemenligin millete ait oldugunu meclis duvarinda yazili olmaktan çikarip gerçek anlamda tesisi için ‘EVET’ dediklerini dile getirdi.

 

Hiçbir makamin, basörtüsünü yasaklayamayacagini da ifade eden Gündogdu, “Kimsenin basörtüsünü serbest birakmasina gerek yok. Bu zaten, dogal ve kazanilmis bir haktir. Önümüzde Dünya Kadinlar Günü, var. Erkekler her yere girebilirken, kadinlara bu haklarin sartli verilmesi bir çifte standarttir. Bu çifte standarttan kurtulmamiz gerekir” dedi.

 

“Bugün bizim isimiz güvenlik diyen bir orduya sevinirken, demokrasi disi olusumlardan medet umanlarin varligindan üzüntü duyuyorum” diyen Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Yargidan istedikleri kararlar çikan CHP’li Isa Gök’ün direnis çagrisi yaparken de kendisine göre hakli oldugunu; çünkü siparisi karsilanmayan, ne yaptigini bilen bir yargi olustugunu dile getirdi.

 

Askere kagittan kaplan benzetmesinde bulunan Süheyl Batum’la, Müjdat Gezen’i de elestiren Gündogdu, ALES sinavinda ‘taninma’ endisesiyle basörtüsünü yasaklayan yargi mensuplarinin basörtülü babaanneleri ile dedelerini karistirip karistirmadigini sordu.

 

Memur-Sen, Siyasi Partilerden Bagimsiz, Özgürlüklerden Yana Taraftir

Memur-Sen’in hiçbir kademesindeki yönetici ve temsilcisini hiçbir siyasi partinin belirleyemeyecegini, bunu kimsenin isteyemeyecegini de ifade eden Gündogdu, “Memur-Sen, bunu yaparken de taraftir. Insanliktan yana, evrensel hak ve hukuktan yana taraftir. Bu iktidara, yüzde 2,5+2,5’lik zammini kabul etmezken, kriz zamaninda ‘kriz varsa çare var’ kampanyasina katilmamisken bugün bu tavrimizdan vazgeçmeyecegiz. Necmettin Erbakan’in tipki Özal gibi, memurlara yönelik olumlu adimlarini ve günün sartlarinda ücret artisi vermesini nasil unuturuz? Kenan Pasa’nin bozuk saat misali aldigi ‘din dersi’ kararini görmezden gelemeyiz. Islam köylü oldugunu söyleyip, hep Müslümanlar aleyhine çalismalara imza atan, Demirel’in gidisi bayram ilan ettik. Memurlarin bir KHK’yle görevden alinmasini saglayacak tasariyi veto eden Sezer’i nasil alkislamissak, gittigi günü de lokma dökerek bayram ilan ederek kutlamissak her ikisinin de bir anlami vardir. Namlusu millete dönmüs tanka selam durmam diyen Muhsin Yazicioglu’nu, nasil rahmetle anmaz, saygi duymayiz? “One Minute” ile dünya mazlumlarinin sesi olan, genel kurmay baskanlarinin da basbakanliga bagli oldugunu gösteren Basbakanimizi nasil takdir etmeyiz? Referandum için gecesini gündüzüne katip çalisan Basbakanimiza bir kez daha tesekkür ediyoruz.” seklinde konustu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen