Haber
2014-12-08 06:52:28
Gündoğdu, TV Net'te Gündemi Değerlendirdi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TV Net’te 19. Milli Eğitim Şûrası’na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

Şûra kararları üzerinden algı operasyonlarının yürütüldüğünü vurgulayan Gündoğdu, “Ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu ile bazı medya organları Eğitim-Bir-Sen’i doğrudan hedef aldı. Okuduğunu anlamadan ya da anlayacak zekâya sahip olmayanlar taleplerimize takla attırma yoluna gitti. Biz karma eğitimin olmasından rahatsız değiliz, karma eğitimin zorunlu olmasından rahatsızız” dedi.

 

Gündoğdu, eğitim sistemini yasaklardan kurtarmanın, bakanlıkların, bakanın, iktidarın boynunun borcu olduğunu belirterek, “Bunları dile getirmek, haykırmak da Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in boynunun borcudur. Karma eğitim mecburiyeti önergemiz 19. Milli Eğitim Şûrası’nda kabul edilmemiş olabilir ama yasakçı zihniyetlerin, vesayetin, darbecilerin giydirdiği kirli elbise çıkarılmadıkça, demokratik bir eğitim sisteminden söz etmemiz mümkün değil. Kirli elbiseler bu milletin üzerinden çıkarılıncaya kadar biz haykırmaya devam edeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Osmanlıca dersi tartışmalarına da değinen Gündoğdu, şunları söyledi: “Okullarımızda Almanca, İngilizce, Fransızcanın zorunlu ders olarak okutulduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, başka dillere gösterilen hassasiyetin onda birini kendi diline gösteren bir nesil olursa buradan Türkiye ve millet kârlı çıkar. Osmanlıca, sadece mezar taşlarının okunması için değil, yazma eserlerimizi anlamak için bilinmelidir.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen