Haber
2013-03-04 06:37:04
Gündoğdu’dan Antalya Valisi Altıparmak ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe’ye Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti.

Antalya Şube Başkanımız Süleyman Gökçen ve beraberindeki heyetle birlikte Vali Ahmet Altıparmak’a nezaket ziyaretinde bulunan Ahmet Gündoğdu, özelde üyelerinin ve kamu çalışanlarının, genelde ise ülke ve insanlık için mücadele ettiklerini söyledi.

“Sendikal amacımız, sadece kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını savunmak değil, aynı zamanda vesayeti deşifre ederek tam demokrasiye geçişi sağlamaktır” diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Sendikacılığı belli konulara sabitlemiyoruz. Aksine kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarından, dünya insanlığının sorunlarına kadar her alana karşı duyarlıyız. Kısaca üyelerimizin, ülkemizin ve insanlığın geleceğini dert edinerek sendikacılık yapıyoruz.”

Vizyon ve ufuklarını genişleterek sendikacılık yapmaya, iletişim kuran ve toplumun tamamını kucaklayan bir anlayışı tesis ederek yoluna devam edeceklerini ifade eden Gündoğdu, imha ve tenkit diline tevessül etmeden, inşa ve motivasyon dilini sahiplenerek sorunları aşmanın gayreti içinde olacaklarını dile getirerek, “Bizim sendikacılık anlayışımız; üzerimize düşeni yapmayı, çalışanların talep ve beklentilerini kazanıma dönüştürmeyi, çözümler geliştirmeyi, mahrumiyetleri ve mağduriyetleri bitirmeyi, insanı ve insan onurunu esas alan çalışma hayatını oluşturmayı esas alır. Bugüne kadar bu anlayışın gereğini bihakkın yerine getirdik” şeklinde konuştu.

Vali Ahmet Altıparmak ise, ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirterek, değer merkezli eğitime önem verdiklerini, bu konuda yaptıkları çalışmalara Eğitim-Bir-Sen’in destek verdiğini ve katkıda bulduğunu kaydetti.

Gündoğdu, daha sonra, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti. Üniversite personelinin sorunlarının görüşüldüğü ziyarette konuşan Ahmet Gündoğdu, üniversitelerin de katma değer ürettiği bir ülkeyi özlediklerini söyleyerek, “Dün, milletin değerleriyle kavga eden, darbecilerle aynı karede bulunan üniversiteler vardı ve bu durum ülkemizin imajına zarar veriyordu. Bugün, artık milletle barışık, milletin değerleriyle örtüşen, bilimin, özgürlüğün merkezine doğru giden üniversitelerimiz var. Bunda da, sivil toplumun değerlerini, demokratikleşmeyi, bilimi, edebiyatı önemseyen ve öne çıkaran hocalarımızın payı büyüktür” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak öteden beri Türkiye’nin normalleşmesini savunduklarını vurgulayan Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “İstiyoruz ki, üniversitelerimiz bilimin, özgürlüklerin merkezi; halkın ihtiyacını karşılayan yapılar olsun, iri liseler olmaktan çıkıp gerçekten üniversite kavramıyla paralel anılıyor olsun. Bu gelişmelerin kısa sürede olması büyük bir başarıdır.”

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplumu aydınlatan, bilimsel faaliyetleriyle gündeme gelen, toplumun faydasına olan çalışmalar yapan bir üniversite hayalini hayata geçirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen