Haber
2013-05-16 07:39:28
Gündoğdu’dan Okuduğu Liseye Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, okuduğu Giresun İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Üyesi Gündoğdu, çözüm sürecine yönelik çalışmalar için geldiği Giresun’da okuduğu liseye ziyarette bulundu. Öğretmenler odasında okul müdürü ve öğretmenlerle bir araya gelen Gündoğdu, öğretmenlerin toplu sözleşme ve memurların haklarıyla ilgili birçok soruyu yanıtladı.

Çözüm sürecine yönelik soruları da cevaplayan Gündoğdu, “Bu süreçte bizi teröristle mücadeleyle irtibatlandırıyorlar. Teröristle mücadele, devletin güvenlik elemanlarının görevidir. Bizim mücadelemiz, bataklığı kurutma, terör eylemini bitirme mücadelesi. Giresun’dan Güneydoğu’ya gönderdiğimiz memur, benim üyem sıkıntıda. Niye? Hem geri kalmışlık var hem de can güvenliği sorunu var. Şebinkarahisar’da geri kalmışlık var ama can güvenliği sorunu yok. Dolayısıyla eşit yurttaşlığı, eşit çalışanlara da döndürmek istiyoruz” dedi.

Can kaybının sona ermesi için çalıştıklarını ifade eden Gündoğdu, “Mali kayıplarımız sona ersin istiyoruz. Hükümetle pazarlığa oturuyoruz, para yok. Sadece PKK ile mücadelede 480 milyar TL para harcanmış. Ergenekon’la mücadelede ne harcadığımızı daha hesap edebilen bir makine icat edilmedi. Onun için biz Ergenekon’dan da, PKK’dan da kurtulmak istiyoruz. Milletin de böyle istediğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle de biraraya gelen Ahmet Gündoğdu, öğrencilere kendisinin bu liseden mezun olduğunu söyleyerek, bir süre sohbet etti, ardından da öğrencilerin açtığı Giresun’un resimlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

Kanaat Önderi Ziyaret Edildi

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin ile birlikte, Giresun’un kanaat önderlerinden Nuri Genç’i ziyaret etti. Genç’e, çözüm sürecine yönelik Akil İnsanlar’ın çalışmalarını anlatan Gündoğdu, akan kanın durması, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamak için yollara düştüklerini söyledi.

Ülke olarak hassas bir dönemden geçildiğini ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti: “Biz aynı gemi içinde yol alan 76 milyon Türkiye’yiz. Gemi su alırsa, Alevisi, Sünnisi, Kürk’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i, hep birlikte zarar göreceğiz. Kürtlük ya da Türklük adına ortaya çıkan, ırkta bir şeyler arayarak, insani değerleri devre dışı bırakan her illegal yapılanma bu millete topyekûn zarar vermiştir.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren  Nuri Genç ise, toplum olarak herkesin barıştan, kardeşlikten yana olduğunu ve Akil İnsanlar’ın yürüttükleri çalışmaları desteklediklerini dile getirdi.

Yakın bir arkadaşının oğlunun gazi olduğunu söyleyen Genç, 30 yılda birçok yuvanın yıkıldığını, birçok eşin, anne ve babanın gözünün yaşlı kaldığını belirterek, bu sürecin bir an önce bitmesini istedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen